Дата и час: 31 Мар 2026, 00:45

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 537 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 36  Следваща

За или против половото разделение и определените борйки
За 47%  47%  [ 320 ]
Против 53%  53%  [ 356 ]
Общо гласове : 676
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 20 Апр 2006, 20:18 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
то по тая логика , някой дето не е барнал учебник през живота му може да учи в по-добра специалност от друг , който се е трудил като луд , обаче другия да си подал документите преди него ....... или да има повече връзки . Трябва да има изпити !

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 20 Апр 2006, 22:24 
Драскач
Аватар

Аз не казвам, че не трябва да има изпити, а че тази форма не е удачна и то изобщо. Нека има изпити, но в друг формат.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 15 Май 2006, 00:06 
Sick Satisfaction
Аватар

Благодарил (а): 357 пъти.
За да го има това разделение на бройките, значи действително има нужда от него; в противен случай мъжете, които ще имат шанс да се преборят с женската конкуренция, биха се броели на пръсти :shock: Вярно - казват, че на едните им се отдавало едно, на другите друго, но това далеч не винаги е така. Има си много момчета, които се справят не по-зле, както и момичета дето хич ги няма в учението! 8) Така че според мен не е честно... Не е честно, но въпреки това съм "за", защото никак не ми е приятна идеята да ми се наложи да следвам само сред колежки :wave:

Never again will I taste in your passion
this vain call that dies. . .
Never across sacrifice will I lose my dark guide. . .
Dazed in my dark and ephemeral wail that rapes a cool light,
in a corpse-like, haunted nightmare I die. . .

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 15 Май 2006, 00:25 
В началото бе словото

Да но няма ли да се почувстваш зле ако разбереш че някои е влязал с мн по малка оценка от теб .... само защото е бил мом4е...Иначе пък от друга страна си мн права...но не мисля че момичетата са по добри математици...Според мен на моми4етата им се отдава повече Алгебра а на момчетата Геометрия и в частност Стериометрия (имат по добро пространствено виждане)....но това е лично мое мниеине де.....

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 15 Май 2006, 00:39 
Sick Satisfaction
Аватар

Неотдавна четох една книжка - "Борбата за капака на тоалетната чиния" :D в която се обясняват разликите в устройството на мъжкия и женския мозък и авторите се опитват да разяснят неща от точно такъв тип... :) Да, вярно че пространственото ориентиране е повече дарба на мъжете сякаш (да не споменаваме с каква насмешка някои мъже гледат на жените шофжорки и т.н.). Може би наистина има известни разлики, но да ми каже някой, че жените не ставали за друго освен секретарки... е, не мога да го приема :evil: Според мен каквито и разлики да има, то трудът и упражненията все могат поне до известна степен да компенсират за липсата на природен талант :P
А иначе, да - кофти е да гледам момчета с по-нисък бал да влизат, но те фактически не се конкурират с мен, понеже са просто една отделна бройка 8)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 15 Май 2006, 00:47 
В началото бе словото

ТОзи път се съгласявам с теб...особено за това за секретарките.... Определено го е казал някои Женомразец , където или жена му го зарязала заради някои шеф на Офис или прсото му са криви жените:І) :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 15 Май 2006, 08:47 
В началото бе словото
Аватар

ZmEiaT, напълно те подкрепям младежо... Така беше преди, така е и сега. Жените са натегачки и това е. Момичетата си учат не само цели уводи на изуст, ами и цели теми... Вярно - и за това се иска труд и умение ама айде да си се състезават помежду си както е сега, а не да пипат мъжките места.
Защо балът при жените често е по-висок от колкото при мъжете?
Ето и отговора:
Мъжът е свикнал да "кара по допирателна". Един изпит не би го провокирал да не може да спи, мислейки за него или да го затормози емоционално. Мъжът просто отива и показва своите знания. При жената е друго - тя умира от завист и злоба към своите потенциални конкуренти, скъсва се да учи и нищо, то прасето и да го окъпеш все си мирише. Накрая отива на изпит, поти се като Митьо Пищова в джакузи пълмо с мадами, и губи ума и дума. Блокира и пише глупости, които после се публикуват по вестниците :lol:
Въпреки всичко която е успяла да възпроизведе до запетая темата си получава съответната оценка (пълна лиспа на импровизация и смислово-фактологическа последователност). За това не трябва да се състезават две различни мисления, два различни модела на поведение, два различни начина на учене и т.н. Айде всеки на мястото си...
До какво ще доведе липсата на полово разделение?
Ами ето, ще се намъкнат сума ти натегачки и процентността жени към мъже ще стане 30%/70%. Защо? Защото мъжът е мързелив! Той не обича да учи, той обича да създава. Та влязат ли толкова много жени упадъкът е ясен, жените са некадърни да го еба, макар, че му викат "емоционални".
В крайна сметка какво ще стане (пускаме апокалиптична мелодия):
Ръководни постове ще бъдат заемани от жени. Това е пагубно за всяка институция. Ние им дадохме малко пък те ни се качиха на главата да го еба...
И още нещо да спомена за времето...
Жената има време за всичко ама е проста и не може да си го оползотвори. Ако смятате, че ученето ви спира "да ида на кафе" то случая наистина е тежък. Да ви пикам на кафетата. Жените си правят маникюр, ходят на козметик, ходят на фризьор, после малко тае-бо, после и йога, разбира се, и накрая отиват на кафе с още по тъпите си приятелки, с които да си говорят за това как са прекарали деня, какъв е бил размерът на мъжа, с когото "са си загубили времето" снощи (времетраенето и позите също). Абе чиста загуба на време... Жената е ограничена - питай я кой е написал "Братя Карамазови" и ще те гледа като теле. Лошото е, че дори не се интересува от това. Ако не знае ще отмине въпроса с усмивка, ще ти се полигави и всичко поред. Тотална липса на интерес към каквото и да било, което би развило асоциативното и мислене. Ти се опитваш да я цивилизоваш, нея и стане скучно... Ти и говориш за лиспата на каузално-генетична връзка в битието и материята и съответствието между материалния субстрат, ейдетическата природа и душевната реалност, които не са поставени в отношение на структурна йерархия, а тя те гледа тъпо и ти казва: "Муци, гушни мъ де..."
Тъпо, тъпо, тъпо, че вдлъбнато! Дори не се интересува какво значи ейдетическа природа да го еба...
На момиченцето с термина "шовинист" ще кажа да спре да гледа "Али Макбийл", защото шовинист не е определение към човек, който мрази жените. Спрете със сериалите, промиват ви и без това закърнелия мозък... Забрави словосъчетанието "мъжко шовинистично прасе" - това е лош превод от английски.

Цитат:
При употребата на термина „шовинист“ не се взима предвид дали шовинистът има основание за своето мнение, а единствено това, че е със слепи и безразсъдни възгледи. Днес обаче терминът се използва в пейоративен смисъл и шовинизмът се възприема като безразсъден и грешен възглед.

П.С. Като работодател ще кажа следното, признавам има изключително кадърни жени във фирмата, имам лично наблюдение върху всички, но са малко, това е елита... От 100 ще намериш две, които да си вършат работата както трябва. И още нещо, жените в работата с лоялни към шефа. Даваш ли им достатъчно те са ти верни докрай и не гледат настрани...

Винаги когато направя сравнение, използвайки качествата лекота и фриволност на гъсеницата в пеперудената и фаза (текстът май натежа), се сещам за стотиците финални етюди на лекота и фриволност по предната ми броня и стъклото в частност...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 15 Май 2006, 09:56 
Sick Satisfaction
Аватар

yMeH, аз от позицията на една "тъпа, та вдлъбната" средностатистическа жена ще ти кажа да си гледаш работата :evil: Добре, че такива мъже като теб в днешно време се срещат все по-рядко... :shock: Лесно е да се говори за жените, ходещи по кафета, ами що да не обсъдим и мъжете, които също тъй честичко висят пияни по кръчмите (вероятно поредният символ на интелигентност, който моят ограничен мозък не може да възприеме)? Адски е тъпо да кажеш, че жените не ги бива за работа и нищо не можели да свършат.. Всеки здравомислещ човек си знае, че това НЕ е вярно :!: Не знам от къде идва цялата тази злоба, която таиш към женския пол, но искрено се надявам един ден да си промениш мнението :toothy8:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 15 Май 2006, 10:16 
Летописец Виртуоз
Аватар

Има едно нещо, наречено "майчин инстинкт". Използвайте го 8) (Това не е подигравателно. Майчинството е голяма отговорност!)

В този ред на мисли жените са подходящи за мед.сестри и педиатри, лелки в детски градини, учителки (особено на малки деца) - все достойни професии, който също носят удовлетворение.

П.П. Това за паралелепипедчетата с вписани окръжности е вярно, че се отдава повече на мъжете, а пък на жените (до колкото съм чувал) им се отдават повече езиците и литературата :wink:

П.П.П. Не съм точно съгласен, че мъжът иска да не учи, а да създава. Аз мисля, че никой не иска да учи толкова. На жените "създаването"(прилагането на наученото на практика) им се отдава по-малко от самото учене, а при мъжете е обратното. Работата е там, че не всичко се уравновесява, защото учиш 5 години, а работиш 30-40 (мъжът до тогава ще си е научил всичко в практиката)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 15 Май 2006, 10:57 
Неебателна.
Аватар

Благодарил (а): 806 пъти.
yMeH, сподели тези си разсъждения с майка си и бъдещата си жена и ако оцелееш след това,...
всъщност няма значение това си е техен проблем.

да ти обясня нещо - и ще говоря от собствения си опит - през живота си един път не съм зазубрила материал наизут. ако не разбирам нещо - упорствам докато го разбера. изключение правя само за математиката понеже ми е изключително противна.

НО! ми е писнало да слушам едни и същи теми от 15 различни човека, изтеглени и копирани. не е само мъжът да го мързи да учи, изобщо не става дума за мъже и жени, а за хора. в крайна сметка всичко опира до собствени способности, характер и самодисциплина.

а личното ми мнение е, че човек, който не уважава жените и пренебрегва способностите им, лепвайки етикети "зубрачки" и "натегачки" изобщо, ама изобщо не заслужава уважение, просто защото е сляп като кон с капаци.

п.с. "Братя Карамазови" е написана от Достоевски.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 15 Май 2006, 11:10 
Легендарен флуудър
Аватар

Абе, ей!!!Вие нищо не знаете!!!
yMeH е сътворил света, той казва какво е и какво не е.
да му се поклоним доземи!!! :notworthy: :puke:

Аз - По-груб и по-брутален от преди!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 15 Май 2006, 12:42 
Драскач
Аватар

Олеле, yMeH, предишните ти постове будеха респект у мен, ама този направо ме разби, "да го еба" (твой любим израз, признак, че съм много възпитана и умна, като теб :wink: ).
От къде накъде ще твърдиш, че от 100 жени само 2 били горе-долу добри( във всякакви аспекти), а остналите са тъпи, зубрачки, натегачки и какво ли още не. Това, че ти си се сблъсквал само с материални кучки си е напълно твой проблем. 8)
Не мога да се съглася и с това, че всички жени зубрят. Вярно, може би го правят по-често от мъжете, но това далеч не означава, че можеш да сложиш всички под един знаменател.
И откъде накъде по дяволите ще ми твърдиш, че жените имали време за всичко, а не го оползотвоявали правилно. Не си ти човека, който ще определя приоритетите на жените в света, защото една жена е такава не за да седи вкъщи и да ти готви и да ти пере кирливите дрехи, докато ти пиеш някъде бира или чоплиш семки на футболен мач. :evil: Да ме извиняваш, ама всяка от нас има право на малко личен живот и теб изобщо не трябва да те интересува дали ходи на маникюр, на фризьор, на кафе и дали ти обсъжда мъжкото достойнство. :D
И, "да го еба", кой ти каза, че жените са по-некадърни от мъжете като ръководни кадри. Ако не знаеш , а сигурно и не се стремиш да научиш, една жена може да погледна на дадена ситуация от 10 страни, а мъжът - от 3. :wink: Прави си сам изводите.
Колкото до книгите, далеч съм от мисълта, че ти си прочел всичко, така че не ми говори за "Братя Карамазови" и разни други произведения. Хубаво, прочел си 1000 книги (чак и комплимент ти направих), знаеш авторите и историите им, обаче има още милиони, които не си чел. Та, ако въпросната дама не знае някой автор, просто и го кажи, а не и лепвай етикета "тъпа", защото и тя може да направи същото с теб :idea:
И господин, yMeH, с тези твой изказвания доказваш, че не женският мозък е закърнял, а твоят собствен. Във всичко, което написа, дори и аз миг не се замисли за жените около себе си, за майка си и вероятно приятелката си. Остави ни нас, тези които не те познаваме, не можеш да ни обидиш, но да казваш на жената , която те е отгледала, че е "тъпа и вдлъбната".... :? показва колко Прост си ти.
Та, замисли се върху приоритетите си, сложи си ръка на сърцето и кажи, че мъжете сте идеални. Такова животно като идеален мъж и идеална жена - нема :!:
И ти предлагам следващият пост, който напишеш да бъде за всичко красиво у жената, като по този начин ще покажеш, че не си комплексиран педераст, а уважаващ жените мъж :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 15 Май 2006, 14:43 
Писаружяк
Аватар

Покрай тези постове само ме избива на агресия.
Още след мненията на ZmEiaT реших,че няма смисъл да посочвам грешките в разсъжденията му.На подобни ограничени хора никой не може да им помогне.
Само едно ще кажа и на двамата-ако вие излизате с такива момичета-ваш проблем.Но не съдете за всички покрай тях.Индукцията в много случаи е погрешно приложен метод.И,ако искате все пак да си намерите някое умно момиче,чийто живот,успехи и умения опровергават вашите твърдения-променете начина си на мислене.В противен случай не бихте могли да се надявате,че такова момиче би ви обърнало внимание.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 15 Май 2006, 15:08 
Паисий
Аватар

много високопарни женски (мнения, да не ми наскочите за скотовско отношене :lol: ), че и мъжки... много нещо...

дълго се изписа по темата и сигурно ще повторя вече казано, но просто сте склонни да зубката повече от мъжете. горе някой го беше описал изключително добре. :wink:

а кой къде е добър - това не се наемам да определям, познавам достатъчно изключения и от двата пола (а и аз самият съм едно от тях, смея да твърдя), така че не е коректно.

но, както обичам да казвам, зубрите/учите/пънете се/или каквото ви харесва повече - влизате по-трудно. колкото и да не ви харесва, е факт.

поздрави и отчетете факта, че гледах да не обидя никого.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 15 Май 2006, 15:14 
Sick Satisfaction
Аватар

Че влизаме с по-висок бал влизаме, но защо да ни е по-трудно? :) Просто като цяло сме с повече знания ;) На момчетата не им е много по-лесно, защото те като цяло не знаят кой знае какво и като се появи някой наистина знаещ (от изключенията) и... :twisted:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 537 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 36  Следваща