Дата и час: 17 Яну 2026, 08:50

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 40 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Спортът ставал задължителен за всички, обнародвано с ДВ...?
МнениеПубликувано на: 09 Окт 2009, 21:20 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 1 пъти.
gogigagagagigo написа:
пък и с изискването за 1 час седмично на година е направо смешно да се оплаквате, че не можете да покриете две години, за една :lol: Два часа спорт на седмица!?! о ужас ще ни окапят и ръцете и краката :lol: аз вече в такъв случай съм си го покрил за 16 години напред а спортист не съм :P

1 час да... А 3-те часа път с отиването и връщането до съответната база?... Не всички сме в Студентски или там където, а и лееко предпочитам аз да решавам къде, кога и как да спортувам, без да ходя до другия край на София за един безсмислен час... Не вярвам да си изваял супер релеф за въпросния един час... И не, няма да ми окапят ръцете и краката.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 09 Окт 2009, 21:26 
лейди британска котка
Аватар

Благодарил (а): 315 пъти.
Каааакъв друг край на София, повечето спортове са в Ректората, Биологическия, Борисовата градина или най-много тенис кортовете при Физическия факултет... :shock:

И до известна степен съм съгласна с Киро. Тия спортове са много удобно направени. За най-популярните часовете са страшно много - тенисът например се води 5 дни в седмицата, по 5 или 6 часа всеки ден - сутрин и следобед. Айде кажи, че не ти е удобно. Единственото, което се иска от човек, е да иде да се запише по-навреме, а не да чака крайните срокове.

Плюс това, не е като да е неизвестно кои са преподавателите, които те пускат със заверка и оценка дори и да не си им посещавал занятията.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 10 Окт 2009, 00:14 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 1 пъти.
Повечето? Кинезитерапия (wtf?) и катерене, за което бройките свършват почти веднага. Не искам да звуча грубо, но СУ чака последния момент за да обяви програмата за лекциите ми, а аз да се бутам да се записвам навреме на някакъв си спорт... А в краен случай "Славия" ми е на 15 мин. пеша от нас... на бавен ход... с "окапващите" ми крака...
ПП: Кажи ги кои са тези преподаватели ;)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 10 Окт 2009, 00:43 
Постоянно присъствие

Благодарил (а): 6 пъти.
Аз предпочитам да си тренира нещо самостоятелно. И какъв ректорат...повечето са на стадион "Академик".Да не говорим,че тези спортове са ги направили едва ли не по-важни от лекциите.Например фитнесът.Исках да се запиша,но се оказа много сложно..не може да ти се наложи да пропуснеш някоя седмица от месеца,не може да тренираш както ти си знаеш и изобшо куп глупости.Предпочитам да си тренирам както си искам без да бързам,без да се юркам из София,че трябва да ида на спорт..и какво ако ми излезне някаква лична работа не мога да си я свърша,защото съм на спорт..Пълни глупости...Аз се записах на каланетика...обаче ми промениха едно упражнение..за късмет се припокрива с часа за спорта..не мога да си променя упр..и сега се чудя кога да си сложа спорта

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 10 Окт 2009, 10:29 
лейди британска котка
Аватар

За катерене естествено, че местата ще свършват в рамките на 2-3 дни. Както и за тенис. Чудно защо ли?
Ами, защото за да ги практикуваш на друго място, трябва да плащаш луди пари за тях... хората се усещат за тия неща.

И както със спорта, по същия начин може да ти излезе лична работа и да не можеш да я свършиш, щото си на упражнение... или на лекция... или имаш някаква друга лична работа... :lol: Т'ва въобще не е аргумент.

Спортовете на СУ може да не са уредени по перфектния начин за всички студенти, но това е нормално. При желание нещата винаги могат да се нагодят и да се получат. Проблемът на повечето не са гадните условия и часове на спорта, а нежеланието на хората да ходят на тях.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 10 Окт 2009, 14:23 
граф О'Манов
Аватар

Благодарил (а): 8 пъти.
MidwinterSun написа:

И както със спорта, по същия начин може да ти излезе лична работа и да не можеш да я свършиш, щото си на упражнение... или на лекция... или имаш някаква друга лична работа... :lol: Т'ва въобще не е аргумент.

Е, някои хора държат да ходят на всичките си лекции и упражнения. Личната работа се върши веднъж - всеки може да пропусне лекция, а на спорт се ходи, щото е със статут на редовно занимание/лекция/упражнение/както там му се вика.
Друг е въпросът, че много хора ходят на спорт по два пъти на семестър и накрая имат заверка и "отличен 6" - това не е техен проблем, а проблем на университета, защото практически ти губят времето.
Аз записах спорт, който ми се вмести в мъка с програмата, понеже е на майната си (да, въобще не е удобно спортът да ти е в Студентски град, щом лекциите ти са в Ректората) и ще търча след лекции, и ще закъснявам. С това ми се занимаваше, това съм записал, но беше на косъм да нямам физическата възможност да се запиша на него, а на нещо друго, хе така, заради витаещите слухове, "потвърдени" от официално лице на откриването на факултета ми.
Иначе всичко си е въпрос на приоритети. :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 10 Окт 2009, 18:13 
Постоянно присъствие

Благодарил (а): 6 пъти.
Едно е да не мога да си свърша лична работа заради лекция друго заради спорт...Просто тази строгост е малко излишна..спортът трябва да е и психическо отпускане,а не бързане и след цялото това бързане да нямам желание изобщо да спортувам..и този един час е смешен направо...За фитнеса направо ми е смешно,че е един час

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 10 Окт 2009, 18:24 
лейди британска котка
Аватар

То е направено един час с идеята толкова да е задължителната норма и да не се сърдят хората съвсем. На студентите не им е забранено да се явяват на по няколко спорта, в по няколко групи. Аз се записах на 3 спорта напълно безпроблемно.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 11 Окт 2009, 21:53 
Стенограф
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Аз не виждам какъв е смисъла да те принуждават да се запишеш на спорт. Както казаха някои, на мен също не ми се занимава с търчене, вместване в графика и т.н. при положение, че спортувам отделно нещо, което ми е близо и мога да си избирам часовете в които да ходя. И най-важното, ако ми се наложи да отсъствам 2 седмици, никой няма да ми направи проблем. Най-вече защото често ми се налага да отсъствам. Това е като физкултурата в училище, напълно безсмислено за мен!

con il palmo della mano,
con la mano nella mano mano.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 11 Окт 2009, 23:32 
Легендарен флуудър
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
и понеже изчетох какво е писано, първо не живея на майната си, второ договорих се с трениора кога да ходя, трето това ми е допълнително към спорта на който си ходя приципно, четвърто физическата култура е еднакво важна с останите предмети в училище,същото се отнася и за музиката и за изобразителното изкуство :P , пето не ми пречи за никакви ликции или упражнения. важно е желанието, останалото ще се нареди. и да не съм в студентски град, пък и спортовете не са там :cyclops:
и последно никой няма да ви изгони след този един час :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 40 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Няма непрочетени мнения в тази тема. задължителен ли е спортът във втори курс

в Спорт

mishlence

8

650

06 Окт 2007, 10:18

geri_st Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Задължителен ли е спортът или не ?

в Спорт

zaharisa

7

761

04 Окт 2008, 14:50

nemo Преглежда последните мнения