Дата и час: 19 Яну 2026, 18:00

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 4 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Препоръчайте учебна литература ...
МнениеПубликувано на: 17 Окт 2009, 17:51 
Да живей словото
Аватар

Благодарил (а): 23 пъти.
I курс Компютърни Науки
Манев - Дис. Мат., Великова - Лин. Алг, Г. Александров - Анализ 1.

Единствено Манев иска неговия си учебник, по Анализ 1 и ЛАГ казват да си намерим някакъв., по избор.
Та, ще ви помоля, ако някой има опит с различни учебници по тези дисциплини, да препоръча някой.

Какво имам впредвид?
Ами нека цената е последния фактор. Да речем, че аз като виден представител на провинциализма в редиците на Бастиона на Алма Матер в свидната ни татковина съм носител на т.н. лош умствен материал, котйо всяка година занижава нивото на ФМИ :wink: Та, ако знаете учебник, който е добре написан, с интуитивни примери и аналогии за съответни теореми, аксиоми и леми, написан на възможно най-достъпен език, казвайте. По ЛАГ и Анализ избора от учебници май е голям. Предполагам има и сборници. Изобщо, всякаква помощна литература е добре дошла.

Уеб линкове или .pdf - също.

'cause Chelsea, Chelsea is our name

Share on Facebook Share on Twitter Share on Orkut Share on Digg Share on MySpace Share on Delicious Share on Technorati
Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Препоръчайте учебна литература ...
МнениеПубликувано на: 17 Окт 2009, 19:30 
Пишеща машина
Аватар

Благодарил (а): 40 пъти.
По ЛАГ си вземи лилавия и розовия на Сидеров - има задачки и е обяснено на сравнително прост език. ( Великова го спомена в четвъртъка )
По анализ и аз не знам - най-добре е някакъв сборник със задачи ( имаше някакъв за интегрално и диференциално смятане), ама за теорията ( което е най-голямата глупост в този факултет : кур-казани ще ме карат да си зубря теорията за математически специалности ) вече не знам.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 17 Окт 2009, 21:56 
!!!
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
По анализ хората са си поиграли да качат лекциите в нета -> http://fmi.wikidot.com/anal (съкращението не е случайно! ). Ако пък искаш учебник можеш да си вземеш този на Малеев. За сборник питай асистента, иначе има не малко, особено руски сборници.

A wise man said, life is a chess board, of days and nights where God plays with men as chess pieces, moves here and there. Gives check mate and kills, and piece by piece puts them back in their box. He has a destiny for the piece, for the player, and for God. Destiny will be fulfilled.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 18 Окт 2009, 10:50 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
За Анализ 1 (2) препоръчвам "Диференциално (интегрално) смятане" на Я. Тагамлицки. Много добре написани книги. Нямам идея къде могат да се намерят обаче.
Иначе за Анализ 1 и учебника на Дойчинов "Математически анализ" става и е възможно най-достъпно написан, просто на мен не ми допада особено, защото някои неща бяха леко "претупани" - поне така си спомням (от преди 2 години).

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 4 мнения ]