Мила написа:
Кристо, докато ти наричаш своите произведения поезия, другите се ползват със същото право. Дърво, въздържай се от класификации. А сега, кажете си "извинявай, мило другарче" и ходете да си играете в пясъчника.
Не си права. Колкото и да звучи добре, не си права. Просто има произведения и произведения. И тонове разлика помежду им. Не само по правилата на поезията, но и по правилата на естетиката. Ако щеш - и правилата на литературата. Не може всяко нещо написано в куплети, да е стихотворение. Или ако му сложим болд и италик. Нима следното извадче е творба?
Цитат:
Списание "Аз Жената" провело конкурс на тема:
"Познаваме ли жените?".
Победител станал Петьо Иванов на 10 години.
Възмутен читател пише до редакцията:
"Що за безобразие?
Аз съм на 65 години и от 15 годишен познавам жените,
а Вие дадохте наградата на някакво дете!"
Отговарят му от редакцията:
На първия въпрос от конкурса
"Къде жените са най-къдрави?"
Петьо е отговорил правилно - в Африка.
А Вие какво отговорихте?! Че и сте нарисували!
На втория въпрос
"Как се казва най-важния орган на жените?"
Петьо пак е отговорил правилно -
Световната женска федерация.
А Вие какво отговорихте?! Че и сте нарисували!
И на третия въпрос
"Какво чакат жените с нетърпение всеки месец?"
Петьо пак дава верен отговор -
новия брой на списанието "Аз жената".
А Вие какво отговорихте?
Благодаря, че не сте и нарисували!
Преди няколко страници Боромир също се оплака от нещо подобно, но нито хората му обърнаха внимание, нито модераторската ръка го застигна. Не обичам да го казвам, но съм съгласен с него. Това, че всеки може да пише, не означава, че всеки МОЖЕ да пише. Все някакъв контрол на качеството и стандарт трябва да има. Дори самоконтрол до някаква степен. Защото иначе е обидно не само за тези, които пишат, но и дори за тези, които могат да четат на български...