Като ви чета предишните постове, си давам сметка, че на фона на други хора съм всъщност доста глезена жена. В нашата връзка си има пълен набор от романтични жестове - на лице са ароматните свещи и бялото вино нощем в стаята, подарява ми бели рози (запомнил е, че са ми любимите), готви ми, взима ме и ме изпраща до къщи (дори в най-ужасното време), държи ме за ръка, сеща се да ми дръпне стола и да ми помогне да си облека палтото в заведенията, пише ми сладки смс-и, помни датата ни и държи да си я празнуваме някак и т.н., и т.н. Като се замисля, той е далеч по-романтичен от мен. Аз по-скоро спомагам за убиване на романтиката в някои случаи

, в които честно казано ми изглежда губене на време.
И именно тук идва момента да спомена, че онова, което е романтично за едни жени, може би не е такова за други. Примерно като чуя обръщението "мило", почва да ми се гади. Толкова лигаво ми звучи. Както и всичките там "коте", "пиле" и пр. Бих оценила едно цвете в саксия повече отколкото такова, което ще повехне пред мен за два дена, защото за последното ще кажа "Ах, колко мило", после ще си го сложа във ваза и ще го забравя, докато живото цвете бих си го гледала всеки ден и едно ще ми стига, няма да е нужно да се подновява през няколко дни като вехнещите. Романтично ми е някой да се появи изненадващо и да каже "Хайде да идем на кино, взел съм билети за филм, който знам, че ще харесаш, а после можем да минем на някоя сладкарничка", вместо типичното скучно "Еми аз ще дръпна филм от нета, докато ти ми сготвиш..."

Изобщо цялото това мислене в стил "защо да те водя на кино веднъж в месеца, след като има безплатни филми в нета" или "защо да ядем навън веднъж седмично, след като в квартирата ти има кухня" или "защо да те водя на романтична разходка нощно време в парка, след като можем да се натискаме на топло у вас или у нас" ме изнервят, тъй като ми се струва, че повечето мъже, след като веднъж са "забили" една жена и вече ходят с нея, в последствие започват да я приемат за даденост и не се сещат да свършат и най-елементарните жестове, които ще им "нарушат рахатлъка". А еднообразието убива всяка връзка. Може да не е днес, може да не е утре, ама приемаш ли жената до себе си като част от интериора на спокойния си живот, хич не е на добре.