Дата и час: 22 Яну 2026, 21:21

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 234 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 16  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: House m.d.
МнениеПубликувано на: 05 Авг 2009, 00:03 
potato heart
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
надникни в съседния раздел по въпроса с музиката :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 21 Авг 2009, 21:26 
Batcaver
Аватар

Благодарил (а): 5 пъти.
Изображение

:lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 21 Авг 2009, 21:34 
miles davis - so what
Аватар

Благодарил (а): 14 пъти.
ахахахахах

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 24 Сеп 2009, 22:45 
Чалгар
Аватар

Благодарил (а): 64 пъти.
Изгледах първите серии на новия сезон и ми харесаха. Накрая останах с много приятно чувство.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 03 Окт 2009, 08:06 
Неебателна.
Аватар

Благодарил (а): 806 пъти.
Трети епизод мачка :) Драма,драма, драма! :cheers:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 08 Окт 2009, 22:30 
спамероинтелигент
Аватар

Благодарил (а): 4 пъти.
Всички серии, на които съм попадал са с абсолютно еднаква структура. А в последният, който гледах съвсем го бяха ударили на сапунка :roll:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 21 Окт 2009, 17:23 
Добрата фея
Аватар

Благодарил (а): 920 пъти.
до коя серия са излезли от 6-ти сезон :roll:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 21 Окт 2009, 17:27 
Кин Арад
Аватар

Благодарил (а): 334 пъти.
fak написа:
до коя серия са излезли от 6-ти сезон :roll:

Не знам, но вече гледах 3-4 от тях :drunken: . Сигурно има и още.

Till the moment your eyes open and you know.

Моето творчество - Windy Sunset's Creations :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 25 Окт 2009, 16:33 
Неебателна.
Аватар

tamerlan написа:
Всички серии, на които съм попадал са с абсолютно еднаква структура. А в последният, който гледах съвсем го бяха ударили на сапунка :roll:

ти пък ако се изкажеш положително за нещо, сигурно ще има земетресение

фак, до 5 или 6

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 25 Окт 2009, 21:31 
спамероинтелигент
Аватар

Благодарил (а): 4 пъти.
Еми ко да ти кажа - решили са да развиват образите, като ги правят патетични :pukeleft: Което някак си разваля ефекта от веселите лафове. А че епизодите са еднакви, еднакви са - седят в оная стая и спорят дали е инфенкция, рак, автоимунно или лупус, и съответно антибиотици или стероиди да дават на мистериозно умиращия пациент. Главния герой се занимава основно да мрънка инфантилно на онколога и шефката, докато 2 минути преди болния да се гътне, на него му хрумва точната диагноза от случайно вметнат в разговора израз, поглежда облещено и излиза без да каже нищо. Обикновено е нещо от сорта на това, че болния е глътнал радиоактивна муха докато е бил тайно от жена си в Танзания. :) Май съм гледал твърде много серии :roll:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 25 Окт 2009, 22:30 
Неебателна.
Аватар

Всички сериали си имат схема. Няма начин, ако не са навързани епизоди, винаги ще е така. Не мисля, че образите са патетични, просто за първи път са включени по-голямо количество извънболнични кадри. Колкото до хрумването в последната минута - това го има и в романите на Агата Кристи.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 11 Ное 2009, 23:32 
My kinda heaven
Аватар

Благодарил (а): 194 пъти.
Аз чаках да се посъберат повечко серии от новия сезон, преди да започна да ги гледам. Изгледах първите две и първото ми впечатление беше:
а/ Хаус е станал/става твърде... свестен, добър, чувствителен... още малко и ще стане почти човек :shock: Много подозрително ми изглежда това, мно-го!
б/ с тази прическа е откровено красив. Досега го намирах заааа... окей, да речем "симпатичен", обаче в момента е направо hot. Много дори. Започва да става опасно привлекателен.

...

И за пръв път имах усещането, че гледам нещо истинско - не самите сцени в психиатрията, а отношенията му с Лидия. По принцип се кефя на Къди, но след толкова дълго чакане нещото между тях да се случи, когато то най-сетне стана, ми се стори много прозаично и, да, очаквано. Докато това си беше изненада и някак ми се искаше да продължи - точно защото ми се стори много истинско; сякаш за пръв път видях някаква емоция у него (не наиграна, премислена и претеглена, както в предишни сезони).
...
Обобщено: след първите два епизода определено мога да кажа, че харесвам тоя нов мъж на екрана. Не знам обаче дали ще харесам тоя нов Хаус.

EDIT: Изгледах и трета серия - новият мъж си е все така готин, старият Хаус се завърна, така че всичко е наред. Дано няма повече лирически отклонения, защото е хубаво да видим, че и той може да бъде човек... но с мярка. :mrgreen: И серията наистина беше добра - прилична драма, морални питанки and all that. Силно почват. :salute:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 12 Ное 2009, 11:41 
Драска само дивани
Аватар

Благодарил (а): 8 пъти.
Търговецът на кристал написа:
EDIT: Изгледах и трета серия - новият мъж си е все така готин, старият Хаус се завърна, така че всичко е наред. Дано няма повече лирически отклонения, защото е хубаво да видим, че и той може да бъде човек... но с мярка. :mrgreen: И серията наистина беше добра - прилична драма, морални питанки and all that. Силно почват. :salute:

Не ме убивайте с камъни, но.... сериозно ли!!!
За серията, в която добрия американец убива лошия африканец, за доброто на цялото човечество ли си говорим? Некъв смешник в болницата на един от най-добрите институти в света (макар и в най-подигравания американски щат) решава, че ще се намесва в живота на хора, които живеят на другия край на океана. И сърцераздирателно убива друг човек, без да има топките дори да си стои зад позицията.

Е честно тая американщина в най-чист вид ви харесва?
Сериозно?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 12 Ное 2009, 12:06 
My kinda heaven
Аватар

Благодарил (а): 194 пъти.
Не, не, не, чакай. Първо, явно не си гледала Хаус досега, защото "добрият американец" всъщност е австралиец. :lol: И второ, аз поне не видях никаква пропаданда и американщина - ама абсолютно и съвършено никаква. За мен въпросът беше поставен така - лекар има възможността да (не) помогне на човек, който след излизането си от болницата ще убие стотици хиляди души. И какво прави тогава? Не ставаше дума за политика - със същият успех можеше да бъде и сериен убиец, примерно, но тогава нямаше как да вържат историята, защото полицията щеше да го отведе, след като го излекуват и евентуалните му следващи жертви щяха да са в безопасност => нямаше да има подобна дилема.

И да, определено харесах серията, защото някак нямаше правилно и грешно -да, знам какво щях да направя аз. С достатъчно голяма сигурност. После щях да се пържа като Чейс, но заради противоположния избор.
Много елементарно е да се постави въпроса през политика - каквато нямаше, поне по мое мнение - мисля, че проблемът беше: лично убиваш един, за да живеят хиляди, или го лекуваш, защото си лекар, макар да знаеш, че така обричаш същите тези хиляди. Обременяваш собствената си съвест с убийство, или напротив - следваш си клетвата да не вредиш, без значение до какво би довело това. И ето ти пак дилемата - в по-малко известна част от Хипократовата клетва се казва, че ако не можеш да помогнеш на болния, трябва да не вредиш. Чейс можеше да помогне - но до каква вреда и за колко хора би довело това?

И последно - колкото до намесването в живота на хората. Всеки лекар се намесва в живота на пациентите си. Затова ми беше интересно да видя какво се случва, когато те се намесят в живота му, в идеята му за морал. Изборите, които хората правят, винаги са ми били безкрайно интересни - основно като мотивация и бекграунд, не толкова като краен резултат.

Силна си беше серията, а следващите две дотук ми харесват още повече (по време на едната така се стреснах, че щях да получа инфаркт - сещате се, няма да издавам :lol: )

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 12 Ное 2009, 12:10 
Драска само дивани
Аватар

Благодарил (а): 8 пъти.
Търговецът на кристал написа:
Не, не, не, чакай. Първо, явно не си гледала Хаус досега, защото "добрият американец" всъщност е австралиец. :lol: И второ, аз поне не видях никаква пропаданда и американщина - ама абсолютно и съвършено никаква. За мен въпросът беше поставен така - лекар има възможността да (не) помогне на човек, който след излизането си от болницата ще убие стотици хиляди души. И какво прави тогава? Не ставаше дума за политика - със същият успех можеше да бъде и сериен убиец, примерно, но тогава нямаше как да вържат историята, защото полицията щеше да го отведе, след като го излекуват и евентуалните му следващи жертви щяха да са в безопасност => нямаше да има подобна дилема.

И да, определено харесах серията, защото някак нямаше правилно и грешно -да, знам какво щях да направя аз. С достатъчно голяма сигурност. После щях да се пържа като Чейс, но заради противоположния избор.
Много елементарно е да се постави въпроса през политика - каквато нямаше, поне по мое мнение - мисля, че проблемът беше: лично убиваш един, за да живеят хиляди, или го лекуваш, защото си лекар, макар да знаеш, че така обричаш същите тези хиляди. Обременяваш собствената си съвест с убийство, или напротив - следваш си клетвата да не вредиш, без значение до какво би довело това. И ето ти пак дилемата - в по-малко известна част от Хипократовата клетва се казва, че ако не можеш да помогнеш на болния, трябва да не вредиш. Чейс можеше да помогне - но до каква вреда и за колко хора би довело това?

И последно - колкото до намесването в живота на хората. Всеки лекар се намесва в живота на пациентите си. Затова ми беше интересно да видя какво се случва, когато те се намесят в живота му, в идеята му за морал. Изборите, които хората правят, винаги са ми били безкрайно интересни - основно като мотивация и бекграунд, не толкова като краен резултат.

Силна си беше серията, а следващите две дотук ми харесват още повече (по време на едната така се стреснах, че щях да получа инфаркт - сещате се, няма да издавам :lol: )

Да, затова и пращат войници отвъд граница. Да се месят в чуждия живот.
Чейс е АМЕРИКАНЕЦ по местоположение, месторабота и .... по светоглед. И марсианец да го изкарат сценаристите, нищо австралийско няма в него.

Но да, вече разбирам гледната ти точка. И се плаша ;)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 234 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 16  Следваща