Jamesmagno написа:
Силве, не се ласкай прекалено много, но ти си първия човек от много много много много много време насам, чийто кръстосан разпит чета подробно и с жив интерес

Е, в Щатите не съм следял редовно рубриката, но за последните година-две определено нищо не ме е карало да чета така старателно. Та, хм, благодаря ти за искрените отговори, а на останалите - за добрите въпроси

Ето ти разни други:
*bow*
1. Какво мислиш за онлайн социалите мрежи тип "Мутрокнижка" (FB)? - Опитах се да избягам от FB. Наистина. Но една приятелка извади железния довод, че учи в Англия и това е най-лесният начин да поддържа връзка с приятелите си от България и аз просто нямаше какво да направя. След половингодишна борба се предадох.
След това открих, че FB е клюкарник. Ааааабсолютен. Кой какво е правил, къде е бил, с кого е бил, с кого се е снимал, на какво е танцувал и т.н. и т.н. В определен момент вече свикваш с него, защото улеснява контактите ти с хората. И без това всеки си е претъпкал програмата, включително и аз, и нямам време да се виждам с всичките стотина души, които познавам, достатъчно често. А от ФБ разбирам какво се е случвало с тях, какво са правили и т.н. Помага ти да не изгубиш връзката.
2. Вечният въпрос, а не знам защо е вечен: Бийтълс или Стоунс? Поради що? - Ми и аз не знам защо е вечен. Харесвам и двете групи достатъчно и ги слушам достатъчно малко, за да съм изцяло неспособна да отговоря на него
3. Обичаш ли да готвиш? А готвиш ли? Какво? - В интерес на истината ми е приятно (еййй, останала е някаква жилка от майка ми). Иначе сега се уча, кажи-речи. На основните неща. Знам ги до половина, колкото да не умра от глад

Там, чушки, ориз, фасул, картофи, мусака (ама правя хубава мусака, да знаете!

), различните десерти от порядъка на палачинки и кремчета. И съм майстор на салатите. И на сосовете за паста.
4. Нещо интересно: отвори гугъл и напиши каквото там решиш в сърч-полето. Сега избери снимка на страхотно облечен мъж и ни я покажи. Стандартният костюм не се приема, освен ако не е поне малко нестандартен. Не е задължително мъжът да бъде красив. 
- Пробвах с бонбон, но се навъдиха прекалено много голи снимки. Я да видим с "шоколадче"...
Иии, още на втората страница, идеално облеченият мъж:

А именно - по почти нищо
5. Сега същото, но с жена.
- Ама със същата думичка ли? И за жена вече ще е по-лесно, дамската мода е къде-къде по-....благосклонна
(Трябва да ми се признае усилието да търся на български. И тук пак изникват много голи снимки. И по едно време тъкмо си викам, я, баси готината мацка - и то се оказа вокалът на Токио Хотел.)
Оп, ето снимки. Даже две, една за лятото и една за зимата:

6. Какво е отношението ти съответно към мъжете и жените хомосексуалисти? - Изцяло положително.
7. А към феминизма? - Шантава работа. Мисля, че през последните години тази думичка доста е изменила значението си и е запознала да се припокрива с "мъжемразство", а те двете нямат нищо общо.
8. Какво обичаш да четеш? Автори? Прости, ако вече са те питали... - Рядко си намирам нещо, което да ми хареса за четене. Наричат хората като мен "претенциозни четци", но аз не претендирам да разбирам от литература, просто я чета за удоволствие. В момента конкретно чета и много ми харесва "Гордост и предразсъдъци". Купила съм си две нови книжки на Джубран, които чакат своя ред, също така в списъка ми е и "Поща" на Буковски. И не мога да не спомена Стефан Кръстев, един съвременен български автор с много талант и произведения, които не са по силите на четене на всички.
9. Кои предмети ти се удаваха в училище? - Литературата и музиката винаги. След като започнах да работя с частната си учителка по математика, Юлия, се откри математическият гений в мен

И благодарение на Илона Мирчева започнах да харесвам физиката. Не е лесно човек да предположи, че съм лауреат на випуска си по физика, нали?
10. Съгласна ли си с твърдението, че това, дали учителят е симпатичен, няма кой знае какво влияние върху това, дали предметът е интересен на учениците? - Абсолютно не. Учителят е всичко. Той може да те откаже от един интересен предмет, може и да го развие в теб. Така всичките ми учители по история успяха някак да изградят неприязън у мен към този предмет. А гимназиалните ми учители ме развиха в сферата на точните науки - там, където не съм подозирала, че имам каквито и да е способности.
11. Кажи две-три приказки за детството си 
- Кажи-речи го нямаше, но все пак съществуваше на някакви отделни проблясъци...
12. Ау, хрумна ми да те питам за първия ти сексуален партньор, но май няма да отговориш...
- Е, к'во толкова. Припокрива се с първата ми сериозна връзка, както при много хора.
13. Каква си, когато се влюбиш? - Хмммм... . . . | Завършена. Да го кажем така - аз измервам себе си чрез хората около себе си. Осъществявам се чрез тях. И тъй като обикновено не ми липсват чувства към семейството ми или към приятелите ми, обикновено единствената липсваща брънка се оказва именно това да съм влюбена. Ако не съм, съм някак си... куха отвътре, не знам дали успяваш да ме разбереш.
14. А когато си тъжна? - Шантава. Хем искам да съм с някой близък, хем на всяка цена бягам от близост

Обаче напоследък имам напредък в тази сфера, започвам да свиквам да мрънкам на най-близките си приятели
15. А кога си тъжна? - Когато нещо в отношенията ми с човек, на когото държа, куца.
16. Слушаш ли определен тип музика, когато си тъжна? - По принцип да. Подбирам си такава с по-голям емоционален заряд.
17. Какво мислиш за смъртното наказание? - Смятам, че е изключително тежко наказание. Както и смятам, че някои хора си го заслужават. Без някои хора светът би бил по-хубаво място.
18. Какво ще правиш, ако нямаш роднини и изведнъж избухне върла война навсякъде около теб, тъй че да не можеш да избягаш никъде от нея? - Като нямам роднини, ще имам приятели, при които да избягам
Странни въпроси... 
- Определено.