|
човек! имаш купени първите й книги - Придворният убиец и т.н.? много те моля, ако ти е удобно, някой ден да ги преснимам, стига да има възможност. или нещо подобно. от ГОДИНИ ги търся и са извън тираж, а са ми безумно любими. просто преди нямах възможност..
ако няма такава възможност, здраве нека е.
мен точно битовата ме впримчва, макар че не е чаак толкова блестяща. и нещо друго - с орязан набор герой, с липсата на 'епични' карти на 324234 земи и воюващи племена, Хоб прави не една, а две /четени от мен/ поредици, които НЯМАТ празно. както писах и извън тази тема, интровертността й е страхотна. а героите са психологически прекрасно издържани за мен. самият факт поредица да ме накара внимателно да осмисля присъствието си в света - моя свят, света на другите, глобалния свят и да си блъскам главата над това говори ясно за качеството.
ужасно подценявана, горещо препоръчвана. синтез в 3 книги, надхвърлящ книжната си стойност много пъти. сантиментална, понякога тъжна, понякога леко разсмиваща, с една такава тънка усмивка. Хоб просто е майстор без излишни епичности и хиперболизирани жестове..
_________________ The storm is coming...
 ...let the Lord of Chaos reign.
|