Дата и час: 19 Яну 2026, 14:50

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 2 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Робин Хоб - интересен подход във фентъзито
МнениеПубликувано на: 30 Окт 2009, 01:05 
Robot Unicorn Sith
Аватар

Благодарил (а): 182 пъти.
Понеже гледам, че има известен интерес към тази авторка и ми се прииска да използвам тоя форум по предназначение и да пусна една такава тема. В момента нямам много време, затова ще бъда твърде кратък.

Вярно е, че робин хоб има някаква философия в книгите си. Но тя е една доста... битова филосфия. Не с това са интересни книгите й според мен.

Понеже в момента меценатствам и давам първата поредица на Хоб на Мила ще се радвам да видя тя какво ще мисли по въпроса и въобще какво ще мислят останалите форумци, които са я чули.

Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.

Share on Facebook Share on Twitter Share on Orkut Share on Digg Share on MySpace Share on Delicious Share on Technorati
Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Робин Хоб - интересен подход във фентъзито
МнениеПубликувано на: 30 Окт 2009, 01:18 
Буря
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
човек!
имаш купени първите й книги - Придворният убиец и т.н.? много те моля, ако ти е удобно, някой ден да ги преснимам, стига да има възможност. или нещо подобно. от ГОДИНИ ги търся и са извън тираж, а са ми безумно любими. просто преди нямах възможност..

ако няма такава възможност, здраве нека е.

мен точно битовата ме впримчва, макар че не е чаак толкова блестяща. и нещо друго - с орязан набор герой, с липсата на 'епични' карти на 324234 земи и воюващи племена, Хоб прави не една, а две /четени от мен/ поредици, които НЯМАТ празно. както писах и извън тази тема, интровертността й е страхотна. а героите са психологически прекрасно издържани за мен. самият факт поредица да ме накара внимателно да осмисля присъствието си в света - моя свят, света на другите, глобалния свят и да си блъскам главата над това говори ясно за качеството.

ужасно подценявана, горещо препоръчвана. синтез в 3 книги, надхвърлящ книжната си стойност много пъти. сантиментална, понякога тъжна, понякога леко разсмиваща, с една такава тънка усмивка. Хоб просто е майстор без излишни епичности и хиперболизирани жестове..

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 2 мнения ]