Мила написа:
Цялата тема звучи като "Гузен негонен бяга".
След като в НБУ знаете колко сте велики, защо ви пука за мнението на някого от СУ?
Да, аз уча неизвестна и нежелана специалност в СУ. Толкова неизвестна и нежелана, че при всяко ново запознанство обяснявам, че не, не уча в СВУБИТ. Обаче! Колкото и трески за дялкане да има учебния план, базата и преподавателите, самият факт, че специалността ми я предлагат единствено СУ и Великотърновския университе, два от най-старите и реномирани университети в България, трябва да говори нещо нали?
Нямам личен опит със НБУ. Имам личен опит със студентите от НБУ. Единствените от тях, които стават за нещо са тези, които учат компютърно ориентирани специалности. И може би сред "артистичните" (театър, ала бала) има изключения.
Знаете ли какви са впечатленията ми от изпитие за НБУ? Почти толкова лоши колкото тези от ЕПИтата в УНСС. Що за уващаващ себе си университет ще включи в изпитните тестове въпроси от подготвителния сборник? Що за уважаващ студентите си университет ще се изненада от кандидат студент, постигнал на модул БЕЛ 100% резултат?
Ами запитай се защо само двата най-стари университети имат твоята специалност - защото вече не се търси, а тези университети трябва да запълват бройката си за да запазят тежката си административна структура и да си осигуряват финансиране тъй като са държавно зависими....А я ми кажи след като вие сте "академичната общност в България" отваряте тема за незначителния НБУ във вашият форум. А ние не претендираме, че сме велики с нищо не сме по велики от вас, но не сме и по долу от вас. И ето пак виждам едно генерално мнение за студентите на НБУ, абсолютно лишени от каквито и да било обективни доводи........основен научен принцип е, че за да коментираш дадена тема и да правиш генерални заключения трябва да познаваш проблема в дълбочина, а не да базираш изводите си на предразсъдъци от рода "Плащат много, защото имат пари - следователно за нищо не стават".