Leom написа:
Според мен ректорът Илчев е подведен от неговата секретарка. Тя върти всичко, сключва договори, прокарва, подава му това или онова за подпис, излага аргументи и т.н. Ето какво каза г-н Илчев тогава -
"От както съм ректор има три случая на вадене на пистолет и заплашване с нож в Ректората. Изпитвам ужас, че някой луд ще влезе и ще започне да стреля". И ми се струва, че заради тези случаи, той просто не би предприел такива глупости, а ужаса, който изпитва, му е вменен и самия той граничи с лудост. Представете си например да започнете да изпитвате ужас, че докато се разхождате по улицата, някой луд ще ви бутне саксия върху главата, ще ви блъсне с автомобил и т.н.
Става въпрос за пари, за поръчката за видеонаблюдателното оборудване, освен всички "ползи", разбира се, които после наблюдението ще носи и особено по отношение на преподавателския състав.
По думите на Илчев ще е необходим четвърт милион лева за цялостното изграждане на системата ... ... съобразено с препоръките на полицията. А нали разбирате иначе колко насъщни неща могат да се постигнат с този четвърт милион при и без това систематичния недостиг в Университета
Колега, шапка ви свалям за хъса и упорстването ..... така се стига до прогрес, но в случая не мисля, че сте прав.
Моето лично мнение е, че на първо място трябва да има контрол, който да създава с времето чувство за граница сред студентите.След това трябва да бъде обновено всичко, защото , ако го обновят преди да има камери то за отрицателно време ще бъде "разрушено".Когато си създадем навиците да пазим (дали от страх, дали от възпитание) , тогава ще си заслужим и чисто новата база и т.н. Това е моето мнение по въпроса.
Аз подкрепям идеята за камери.