inc написа:
Другарче!
Привет на другарчето!!
1. Посочи един варненец, който си е спечелил уваженито ти.
А други хора, към които си имал географски предразсъдици?Значи, за да не бъда твърде невъзпитан, избягвам да споделям личните си възгледи по подобен род въпроси, за да не обиждам хората, но понеже отвори дума, ще съм откровен: Голямата част предствители на морската столица, с които съм се сблъсквал досега, проявяваха манталитет на абсолютни чобани! Вероятно не са представителна извадка, но статистически сред моите познати са мнозинство. Върху какво градя предубеждението си: на мен поне ми звучи абсурдно при три запознанства за един ден, човекът отсреща в рамките на първите си десет изречения да ме открехва, че според класацията на Дарик Радио Варна е най-добрият град за живеене. Сещам се и за крайно дразнеща случка: един добър приятел, който е колега от София, започна да разправя, че прекарал лятото в столицата, където ставало много спокойно по това време, при което последва въпрос от няколко човека в един глас: "Ъ! Като нямате море, кво праите тука??!". Лично на мен двама варненци са ми казвали явно популярния сред тях лаф, че докато те се пекат на плажа, майните варим лютеница в консервения завод Първомай. След такива мискинлъци е нормално да ми станат антипатични. Мен ме дразни арогантното самоизтъкване, а като ме обиждат, се засягам. А, да - варненци използват думата "провинция" с по-голямо задоволство и от столичани, което вече става жалка картинка. Като им махнем болното самочувствие са си напълно точни типове. За тях важи онова за градските момчета и овчарите, което писах на Mid. ОК, може би дълбоко в мен говори вменявания ни краен местен патриотизъм, но се струпаха немалко поводи да съм субективен. Не правя генерални изводи, а само споделям наблюденията си от своето обкръжение, което дано все пак не чете форума. Тези неща иначе ги пазя за себе си, ама...
Все пак в групата си дружа главно с двама колеги - от Варна и София, т.ч. правилото има и изключения.
Географските клишета са голям майтап, особено пернишките и 'асковските лакaрдии, обаче е нормално да не ги вземам насериозно. Смях да става.
2. Коя книжка прочете последно?
"Неспокойствието на модерността" от някакъв английски философ, който не го помня, пък и книгата не е в мен. Или аз съм прост, или книгата е глупава, но 160 стр се повтаряше едно и също. Обещаващо звучеше заглавието, пък тя каква излезе работата...
Паралелно четох и "Поетично измерение" на един професор от СУ. Може би не се брои, но преди малко тъкмо привърших и "Гражданско право на НРБ" - Витали Таджер.
3. С кои форумци ти се ще да се запознаеш?пора, Blood Countess, Norwegian Wood, alter ego
4. Коя от сериозните и/или не-флууд теми четеш най-малко? А кой флууд следиш с енусиазъм?Никак не чета раздела за новини от Блаканите и света. Напълно апатичен съм в тази насока, предвид нулевия ми медиен интерес. А пък курсът на долара, новините от фондовата борса и преговорите между САЩ и Иран да не казвам през къде са ми...
От задълбочените теми не чета "Асоциации всякакви". Иначе хвърлям по едно око на "Какво хапвате в момента - егаси флууда, ейй" - ще остабеш с впечатление, че студентите се хранят с най-изисканите деликатеси на планетата, пък като се замислиш каква е истината, особено в Студентски с тия Floraburger, Лападунди до 50-ти и тн, ще се отчаяш. Наминавам и през "Какво ви шашардиса днес".
6. Напоследък си станал голям бираджия. Какво стана с олд скуул джин с тоник?
А със семейните винарски традиции? (Последното питам във връзка с предразоплагащото метеорологично време) 
Не подценявай човека, на чийто хладилник е залепено:
I'm on a gin and tonic diet - so far I've lost two days...Боже, как помниш това за виното! Дядо ми е абсолютен експерт в тази област. Технологията започва с отделянето само на здравите и узрели зрънца грозде - всичко става на ръка, при това говорим за напр. 200 килограма. После вкарва разни магии със захаромери, спиртомери, серен двуокис и мраморен прах. Даже включва печка във винарната, за да може ферментацията да протече нормално. После държи виното 12 месеца в бъчва и след това го бутилира. След 5 години си го отваря с безкрайно самодоволство. (Ако тръгнеш да правиш вино, сещай се за този пост - така стават нещата

). Мога да правя нещата от-до, но засега имам помощни функции покрай майстора. Трябва да направим една дегустация при удачен повод
Може би казвам голяма дума, но виното е с класи над джина и бирата, взети заедно!
7. Хм... Обикновено като говорим за музика и все до Флойд опираш. Направи топ 10 с любими рок-производни парчета без да ги включваш.Това ще рече без линк, или?
1. PF - Comfortably Numb
2. PF - Echoes
3. PF - Time
4. PF - Marooned
5. PF - High Hopes
6. Dire Straits - Sultans of Swing
7. Mark Knopfler - Brothers in Arms
8. Guns'n Roses - Civil war
9. Deep Purple - Child in Time
10. нещо динозавърско на Металика/Мейдън
8. Успявал ли си да зарибиш някого да се регне у наш форум и да пише (почти) сериозно?... Никога; не съм се и опитвал даже.
9. Сподели някой сериозен филм, който харесваш.Zabriskie point
10. Какъв театър ти се гледа?Знаеш, че с театъра съм ако не на "Вие", то поне не сме много добри приятели. Чух, че в едно предаване професор Вучков направил съвременния български театър на мармалад

. Искам да те поканя на някоя постановка, обаче не съм в час с театралното изкуство и май ти трябва да ме завлечеш. Всичко, което на теб ти харесва. Изключвам смехориите, освен Камен Донев.
11. Какво мислиш за емоушънката на Фак?
А за розовия заек?
Друго предпочитание сред богатия асортимент?Емоушънката на fak веднага я свързвам с пияния Иван Петров, който се подрусва в ритъма на музиката с ей-такава физономия:
http://img690.imageshack.us/i/n10219385 ... 66593.jpg/А розовия заек за мен не е грам плейбойски, обаче е като приятелско намигане. Закачлива работа..
Безспорните ми фаворити са:
С тях можеш да изразиш почти всичко!
12. Лекциите в СУ са публични. Каква дисциплина на коя специалност би си избрал да посетиш?Бих ходил на лекциите на аудиотехниците, даже миналат година сериозно се бях засили. Много хубава и творческа специалност.
Бих дошъл и при теб на гости.
13. Какъв чужд език би искал да владееш, освен вече наличните? Имаш ли амбиции за действия в тая насока скоро?Цялата истерия с многото чужди езици ми е противна. Пред мен стои целта да знам наистина добре немски и английски; относно английския има какво да се желае и в тази връзка сега ходя на курс с едни хлапетии... За пръв път се почувствах пенсионер сред тях
14. Как ще прекараш 8-ми декември?
Хващаш ме неподготвен.
15. Има ли нещо, за което предопчиташ да не те питат? Кое е то? Би ли излъгал в темата, ако въпросите не ти изнасят?
Има. Ако нещо ме хванете натясно, ще си замълча тактично но няма да лъжа. Е, не казвам какво, иначе веднага ще ме питате.