Victor Vladev: Чудя се кое социално-психологическо явление е по-неприятно - реализираните курволя, или нереализираните. Ако имате предположения, включете се в дебата!
Има курволяци, които са се реализирали успешно като такива, действат си в съответствие с амплоато, получават съответното признание и съответните облаги. Има и wannabe-курволяци, които постоянно ги гризе желанието да се превърнат в истински, признати и със съответните облаги. По своята същност те не се различават особено, тъй като курволяк е състояние на духа. Интересно ми е как възприемате отстрани двата подвида на явлението курволяк.
Kristo Andonov:Викторе, Викторе... Викторе... няма интерес към темата ти, защото познаваш жени във фейсбук, които принадлежат само към единия вид... и няма как да стане дискусия... Уви, за което...
Teodor Voinikov:Както каза Виктор "курволяк е състояние на духа". Темата визира и мъжете
Victor Vladev:Познавам жени и от двата вида, всъщност от трите, включително във Фейсбук. Теди е прав, че терминът "курволяк" се отнася и за мъже.
Kristo Andonov:Тогава защо няма отзиви на жени от горните 2 вида? От третия не е интересно, пък и те са малцинство...
Victor Vladev:Знам ли, варианти има много. Може да са се почувствали застрашени, или да ги е обзела женска солидарност и да са решили да бойкотират темата.
Но най-вероятно просто не са ми забелязали статуса :Р
Kristo Andonov:Срам ги е да се разкрият... дали са курволяци или са wannabe-курволяци... а ма ти не стой така, прати им съобщения за дискусията, нека не се крият...
Victor Vladev:Са трябва да се отбележи също, че всички сме курволяци в някаква степен, та когато съдим другите, не бива да сме твърде крайни.
Kristo Andonov:Tогава защо изобщо си пуснал такъв статус, като ще те е страх да съдиш такива хора?
Victor Vladev:Не съм казал, че ме е страх. Просто отчитам факта, че и аз в някаква степен съм курволяк. Това не ми пречи да се дразня на баш курволяците :]
Kristo Andonov:По-скоро те е страх да не се обидят някои хора, които биха отговаряли на определянията за тези два типа. Всъщност, какви са ти определянията, че не се разбра?
Victor Vladev:Реализирани курволяци и уонаби-курволяци.
Забелязавам известна цикличност в посоките, в които поемат лирическите ми отклонения:
viewtopic.php?f=13&t=14536Kristo Andonov:Не, питам какво ТИ разбираш под "реализирани курволяци" и "уонаби-курволяци" - като дефиниция, която ТИ даваш на тези термини, ако може с примери - общи познати...
Victor Vladev:Че аз съм си казал - хора, които са готови без особени угризения да погаждат курвенски номера, за да задоволят определени свои потребности, в повечето случаи основани на ниската им самооценка. Курволякът иска да бъде признат като успял индивид, с висок социален статус, което само по себе си изобщо не е лошо, но той не се чувства достоен за този статус и това признание. Той подхранва собственото си самочувствие, като по един или друг начин се подиграва с хората, които наистина го ценят. Не му стиска да се държи гадно с хора, на които не им пука за него. Вместо това предпочита да се гаври с тези, на които им пука, защото по този начин се чувства значим. Един вид, вече той не е онзи, с когото се гаврят, а вече той се гаври с другите. Това е характерна черта за всички амбициозни комплексари.
Курволякът също така осъзнава, че "статусът", който е постигнал (а именно на човек, който се радва на признание - в общество от курви големите курви са на почит), не е заслужен с някакви особени лични качества, или постижения. Курволякът се опитва да компенсира липсата на съдържание с форма, която се старае да издигне в култ. По този начин той се поддържа в блажената самозаблуда, че представлява нещо значимо.
Тези качества, макар и нелицеприятни, са заложени у всеки от нас и благодарение на тях успяваме да оцелеем и да съжителстваме в едно общество, без да се избием. Представи си какво би се получило, ако всички казваха само истината. ... Прочетете повече
Знам, че искаш да посоча конкретни примери, но както сам отбелязах, в някаква степен и аз съм курволяк и не искам да си развалям рахатлъка. Нямам желание да водя война срещу едно от генетично заложените човешки качества. не съм генен инженер.
Kristo Andonov:Изписа целия текст, и казваш, че нямаш желание да водиш война? Поре, самото изразяване на позиция и мнение е обявяване на война. Дано не го четат определени хора, че ще се разпознаят... Щото курволяка не осъзнава, че е курволяк, това е особена черта. Жмудна черта, раз'бишли...
Victor Vladev:Който иска, да чете и да се разпознава. Аз лично водя война с крайния курволизъм, или курвенския екстремизъм, ако предпочиташ, вътре в себе си. Не мога да променя хората, ако те сами не го пожелаят. В своята лична борба засега печеля и съм доволен от това. Дразня се на хора, които не печелят тази борба, или въобще не я водят.