Дата и час: 31 Мар 2026, 01:21

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 924 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 62  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: ВидеонаблюдениеТО в СУ – Против или За (28.10.2009)
МнениеПубликувано на: 12 Ное 2009, 15:24 
Alter Schwede
Аватар

Благодарил (а): 115 пъти.
Ще ти кажа само едно - като си против технологията - живей на село, паси кози, дой ги, готви си на дърва, спи в кочина. Аз дълги години бях против технологията и смятах, че се използва само за простотии и същината й бяга по периферията. И сега до някъде съм на това мнение. Ти си хомо сапиенс, надявам се. Следователно - имаш избор, дали да си закупиш такъв автомобил, или не. Противите се, че нямате избор да учите в университет с камери? Ами не е така - имате. Университети, колежи - колкото искате в България. А как стои въпросът с камерите в другите университети? Защо там хората не реват? Междудругото, аз лично /понеже рядко гледам новини/, слушах в едно интервю на Илчев, където казваше, че най-големия му страх е да не влезе някой в СУ с пищов и да почне да стреля. От където казваше, че вероятно ще се направи система с магнитни карти за достъп. Това, ако се направи, вие направо ще се насерете.

Leom написа:
Tommy написа:
Значи научната дейност в университета се извършва по коридорите, защото там имало интернет покритие, така ли? ...

Освен че се работи в интернет по коридорите в Университета се осъществяват и социални контакти. От там се минава за да влезете в този или онзи кабинет и т.н.

Ай, СТИГА БЕ! :mrgreen:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 12 Ное 2009, 15:26 
Плиний Стари
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Leom написа:
Освен че се работи в интернет по коридорите в Университета се осъществяват и социални контакти. От там се минава за да влезете в този или онзи кабинет и т.н.

Е? Какво като се вижда в кой кабинет отиваш? Това го вижда и чистачката и охраната - те шпиони, които искат да те натопят ли са?
Освен това те попитах, дали ти си видял някой да работи в коридорите, или говориш наизуст.
Замисли се, при положение, че можеш да работиш в стая, кабинет, или аудитория, би ли избрал коридора?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 12 Ное 2009, 15:26 
The Sound of Victory
Аватар

Благодарил (а): 29 пъти.
PhD написа:
allshallperish написа:
И ти обвиняваш мен, че не мога да мисля? :mrgreen:

Очевидно да!

И имай предвид, че се започва постепенно с "благорадния мотив" - "Ние мислим за теб - единствено и само за теб и за твоето добро. ТИ за нас си напърво място"!

Колкото до "напредъка в технологията и в съзнателната еволюция на човека", има много по-разумни (и в полза на човека) начини, по които да се използва този "напредък в технологията".

А да се опазва имущество, лична или обществено, има много други начини. Например навсякъде, където има нещо ценно, има поставени аларми.

А за по-любопините, мисля през 1949 George Orwell е написал "1984", по мързеливите могат за гледат и филма, не знам само дали има субтитри на български

Книгата на Оруел е много добра и по-добре не я намесвай в случая, защото ще създадеш два извода с превенцията да бъдат правилни.Единия е, че си се вглъбил в идеята, че някой те управлява прекалено много, а другия е, че някой ти е пояснил за какво става въпрос в книгата и тогава си я прочел.Избери си кой от двата.Или прочети книгата като съпоставяш обективно, защото в случая не може да има аналог.А може и към нея да прочетеш и "Фермата" , ако все още не си.

Алармите не могат да предпазят от хулигански актове.Друго предложение ?

Слагането на камери ще бъде част от възпитанието на един бъдещ манталитет.Във Великобритания има камери на всяко ъгълче, конституция няма .....а хората спазват доста стриктно закона.Малко по малко и ние трябва да върим към промяна на чалга манталитета от тип " Който ми монтира камера ми мисли злото".Не всяко действие се прави с цел злонамереност.Ректорът може да си вземе някой и друг лев покрай това.... но нека взима, стига да сложат камерите правилно.
И е време да започнете да се борите за нещо смислено.Като например затварянето на някои ВУЗ-ове.Като преследването на тези, които издават фалшиви дипломи, като борба с корупцията в университетите.

Вие малко като Бойко Борисов - "Не мога да реша проблема с боклука, за това ще се боря до последно за изграждането на детска площадка." Айде вземете малко по-сериозно вече, защото много падате в очите на по - интелигентните хора.

The names of the future are stamping of impatience.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 12 Ное 2009, 15:28 
Alter Schwede
Аватар

Всъщност, според мен те смятат, че всеки преподавател има монитор в кабинета си и знае имената на абсолютно всички студенти, откъдето следва, че знаят винаги какво се случва във всеки момент.

Абе, "1984" е най-тъпата книга на света, доколкото знам. Не съм я чела не мога да твърдя нещо такова. Знам само за какво иде реч.

Чети "Цар Плъх" и тогава пак ела да ми обясняваш колко си велик и как най-висшата идея в света е да се премахнат камерите в СУ.

Последна промяна allshallperish на 12 Ное 2009, 15:30, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 12 Ное 2009, 15:29 
``
Аватар

Освен това, ако камерите сега ще бъдат по коридорите, то каква е гаранцията, че утре вече няма да са и по аудиториите и по стаите?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 12 Ное 2009, 15:31 
Плиний Стари
Аватар

Leom написа:
Освен това, ако камерите сега ще бъдат по коридорите, то каква е гаранцията, че утре вече няма да са и по аудиториите и по стаите?

Това, защото не можеш да отговориш на никой от въпросите ми ли го написа? Обикновено от нямане какво да кажеш се млъква, а не се започва "старата песен на нов глас". Така просто след 15 минути и още 1-2 страници пак ще сме на същия въпрос.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 12 Ное 2009, 15:33 
Alter Schwede
Аватар

Ами аз почвам да се чудя за какво изобщо "дискутираме" при все факта, че този си знае само един въпрос и само него си го повтаря. Поне им показваме, че идеите им не струват. Лошото е, че това ги озлобява и ги кара още повече да си ги защитават, защото според тях са "правилни". Жалко.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 12 Ное 2009, 15:34 
В началото бе словото

Tommy написа:
PhD написа:
Съзнателното обучаване на децата в последните 15-тина години в невъзможност/неспособност да мислят, очевидно е напълно успешно.

Я, още един "просветен", който иска да ни осветли с лъча на познанието. :) Много станахте тези, с отворените очи, за които всичи са маскари, навсякъде има шпиони, дебне ви конспирацията и знаете повече тайни за политическия живот от Бойко, Обама и Путин взети заедно :lol: .

Приятелю, в това което си цитирал от мен, да видя нещо за "маскари", че ме дебне "конспирация"-та навсякъде и зная "повече тайни за политическия живот от Бойко, Обама и Путин взети заедно"??? Аз не виждам, и ако беше прочел мнението ми за камерите, щеше да видиш позицията ми.

И да, наистина съм просветен (дори имам научна степен, пожелавам и на теб в скоро време, дано имаш потенциал за това), защото съм положил усилия (а и съм много умен по рождение, освен това знанията ми са конвертируеми - разбирай прилагам ги не само в бг), които очевидно доста от участниците във форума не са положили или не могат.

Колкото до:
"Ако единият е със параноична шизофрения, то другият неизменно може да се похвали с шизофренична параноя." - Нали знаеш, че, когато някой няма аргументи, той започва да обижда. Та, ако се беше научил в училище да можеш да мислиш, щеше да приведеш агрументи, а не да обиждаш. Но толкова за образавнието. И най-лошото в случая не е че не сте се научили да мислите в училище, но че най-вероятно няма дя се научите и в университета.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 12 Ное 2009, 15:41 
The Sound of Victory
Аватар

Благодарил (а): 29 пъти.
Всеки втори практикува в чужбина - това не е фактор.

А личностни нападки за сформиран начин на мислене и т.н. - не.
Не ти прилича на научната степен, ако наистина я имаш.

А на мен никой не ми отговори ?

The names of the future are stamping of impatience.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 12 Ное 2009, 15:42 
``
Аватар

Е вижте какво се е случило във Факултета по математика и информатика - камерите вече са навсякъде.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 12 Ное 2009, 15:44 
Alter Schwede
Аватар

PhD написа:
И най-лошото в случая не е че не сте се научили да мислите в училище, но че най-вероятно няма дя се научите и в университета.

Иначе те бива да обясняваш как другите обиждат :mrgreen: . Лошото в случая е, че ние не се обиждаме, защото си знаем, че дрънкате глупости. Поне аз. Колкото до теб и научната ти степен - браво, потрудил си се, но не си единствения с образование, както сам се досещаш, така че безпочвеното ти изтъкване е толкова ненамясто, колкото и амбициите ви да махнете камерите от СУ.

Захариев. Как да ти отговорят? Те пропагандират. Те нямат контакт с публиката върху, която се опитват да въздействат. Просто са с промити мозъци. Почвам да си мисля, че наистина някой много малоумен им е лидер.

ЛЕОМ, вече прекаляваш. То бива всяко мнение да ти е едно и също, ама чак па толкова!

Поне си подбирайте представителите, които да ви пропагандират идеите. Така сте една безформена маса безлични хора, които дрънкат едно и също, без да чуват нито съветите, нито предложенията на хората около тях.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 12 Ное 2009, 15:44 
Да живей словото
Аватар

allshallperish написа:
Ами аз почвам да се чудя за какво изобщо "дискутираме" при все факта, че този си знае само един въпрос и само него си го повтаря. Поне им показваме, че идеите им не струват. Лошото е, че това ги озлобява и ги кара още повече да си ги защитават, защото според тях са "правилни". Жалко.

Дотук си ми показала само колко много можеш да пишеш и колко малко можеш да четеш (имам предвид това, което ти отговарям). Никога не съм казвал как нещо е правилно или не. Общество, групово мислене и т.н. са ми чужди понятия. Точно както на теб ти е чужда свободата и собственото мислене.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 12 Ное 2009, 15:46 
Alter Schwede
Аватар

Ако на мен ми беше чужда свободата и собственото мислене нямаше да седя тук и да ви обяснявам колко ви е ограничено същото такова. И повярвай ми, чета всичко, което се изписва. Въпросът е защо пишете толкова еднакво? Толкова плоско?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 12 Ное 2009, 15:49 
В началото бе словото

allshallperish написа:
Абе, "1984" е най-тъпата книга на света, доколкото знам. Не съм я чела не мога да твърдя нещо такова. Знам само за какво иде реч.

Чети "Цар Плъх" и тогава пак ела да ми обясняваш колко си велик и как най-висшата идея в света е да се премахнат камерите в СУ.

Скъпа, тази втората книга е велика! Аз съм ги чел и двете. Но първата е много поучителна (вярно малко скучно е написана, но съдържанието й не може да пресъздаде развлекателно), а и определено четенето й изисква и мислене. (Та, не знам как може да казваш, че е най-тъпата.) Втората е великолепно написана, дано накрая да си разбрала основната поука. ПРОДЪЛЖАВАЙ с четенето, помага!

И СЕ НАУЧИ ДА МИСЛИШ САМА, А НЕ ДА ВЗИМАШ ЧУЖДОТО МНЕНИЕ КАТО "ЧИСТА МОНЕТА"!

Това е най-важното - да се научите да мислите сами, без да ви "помагат" "приятели"!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 12 Ное 2009, 15:49 
Да живей словото
Аватар

allshallperish написа:
Въпросът е защо пишете толкова еднакво? Толкова плоско?

Кои сме "ние"? ;)
И "ние" ли пишем еднакво и плоско или ти го четеш така?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 924 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 62  Следваща