PhD написа:
allshallperish написа:
И ти обвиняваш мен, че не мога да мисля?
Очевидно да!
И имай предвид, че се започва постепенно с "благорадния мотив" - "Ние мислим за теб - единствено и само за теб и за твоето добро. ТИ за нас си напърво място"!
Колкото до "напредъка в технологията и в съзнателната еволюция на човека", има много по-разумни (и в полза на човека) начини, по които да се използва този "напредък в технологията".
А да се опазва имущество, лична или обществено, има много други начини. Например навсякъде, където има нещо ценно, има поставени аларми.
А за по-любопините, мисля през 1949 George Orwell е написал "1984", по мързеливите могат за гледат и филма, не знам само дали има субтитри на български
Книгата на Оруел е много добра и по-добре не я намесвай в случая, защото ще създадеш два извода с превенцията да бъдат правилни.Единия е, че си се вглъбил в идеята, че някой те управлява прекалено много, а другия е, че някой ти е пояснил за какво става въпрос в книгата и тогава си я прочел.Избери си кой от двата.Или прочети книгата като съпоставяш обективно, защото в случая не може да има аналог.А може и към нея да прочетеш и "Фермата" , ако все още не си.
Алармите не могат да предпазят от хулигански актове.Друго предложение ?
Слагането на камери ще бъде част от възпитанието на един бъдещ манталитет.Във Великобритания има камери на всяко ъгълче, конституция няма .....а хората спазват доста стриктно закона.Малко по малко и ние трябва да върим към промяна на чалга манталитета от тип " Който ми монтира камера ми мисли злото".Не всяко действие се прави с цел злонамереност.Ректорът може да си вземе някой и друг лев покрай това.... но нека взима, стига да сложат камерите правилно.
И е време да започнете да се борите за нещо смислено.Като например затварянето на някои ВУЗ-ове.Като преследването на тези, които издават фалшиви дипломи, като борба с корупцията в университетите.
Вие малко като Бойко Борисов - "Не мога да реша проблема с боклука, за това ще се боря до последно за изграждането на детска площадка." Айде вземете малко по-сериозно вече, защото много падате в очите на по - интелигентните хора.