Tommy написа:
Все пак ето още няколко: каква, подозрителна за властта научна работа се извършва според теб в университета? Подготвя се преврат ли?

Да си се занимавал някога с наука, та да видиш, че пари за нея няма и стотици проекти стоят замразени? Следователно, че научната работа е, така да се каже, сведена до минимум? А и да не беше, с какво тя щеше да е подозрителна? Кога и къде влизаш и излизаш, това могат да го кажат и хората от охраната и чистачките, така че ако бъде засилена охраната, за сметка на камерите, също ли ще бъде метод за следене? Значи трябва, освен камери, да нямаме и охрана, така ли? Какво ще рече "неудобен по аргументиран начин" - престъпник ли, защото другите варианти определено не спадат в категорията "аргументирани"? Какви са тези обстоятелства, в които ще бъдат компрометирани и изобличавани хора в университета? Какво точно, според теб, компрометира един човек, докато се намира в университет, след като еждневните социални контакти са на битово колегиално ниво? В какво ще ги изобличава - да нямаме престъпници случайно?
Ако успееш да отговориш, поне за себе си, ще видиш какви безсмислици са присъщи на словоблудството ти.
А, Томи, тук аз мога да поспоря. Преврати не се готвят, но учените са голяма мафия. Всеки работи над някакъв труд на живота си и кражбите на идеи, текстове, публикации и т.н. са сериозен проблем. Имай предвид, че учените са учени защото пишат над някакви проблеми, изследват нещо. С властта нямат нищо общо, но помежду си са врагове, понякога. А ти с наука занимавал ли си се? Точно пък пари за проекти има достатъчно. Ако не знаеш, наскоро университетът си смени статута, именно за да получава повече пари за научни разработки. Университетът не е само студентите. Тук има много учени, които работят здравата. Пари има достатъчно, но не за всички. Всеки учен, особено млад и недоказал се още се бори със зъби и нокти за някакво финансиране. Заради това и отношенията между учените често са много обтегнати, твърде конкурентски.
Охраната и чистачките не могат да служат за следене, защото си имат други задължения, постоянно са в движение и не могат да запомнят всеки. Камерите обаче могат. Могат постоянно да следят някого. Да следят какви експерименти прави за следващия си научен труд (Примерно по химия, физика, ботаника), кои трудове ползва за помощни текстове и т.н. Интелектуалната собственост при учените е много болна тема. Всеки се стреми да разработва проектите си при секретност.
Измисляш си за махането на охраната, Леом такова нещо не е казвал. "Неудобен" не знам и аз с какъв смисъл е написано, така че го пропускам.
На следващите въпроси и на мен ми е интересно да видя отговора:
Цитат:
Какви са тези обстоятелства, в които ще бъдат компрометирани и изобличавани хора в университета? Какво точно, според теб, компрометира един човек, докато се намира в университет, след като еждневните социални контакти са на битово колегиално ниво?
Само с поправката, че контактите не са на битово ниво. В университета има доста учени, които ние като студенти не познаваме, а някои и не знаят за съществуването им, и те си общуват на научно ниво, в научна комуникативна сфера.