PhD: Сам си написал противоречие: първо, че между интелект и IQ няма разлика, а после, IQ=тест за интелигентност. Интелектът не е тест за интелигентност, а както сам отбелязваш още по-нанатък, негова мярка, или, бих добавил аз, просто метод за изчисляването му.
Ти до осми клас не си ли бил в съзнателната част на живота си?
Колкото до българските политици - писал съм го и по други теми, ама кой да чете. Иван Костов има досие от ДС, отстранен е от преподавателска длъжност, като вписаната в досието му причина за забраната да прилага педагогическа дейност е "немарксистки възгледи". Описано е и подслушването на връзките и следенето, което е осъществявано върху него.
Конкретно по темата: досега от всички изказали се, включително и прависти, макар и не завършили адвокати, никой не изтъкна допуснато законово нарушение във връзка с поставянето на камерите. Ректорът наистина не може да прави каквото си иска, но му е гласуван кредит на доверие от Академичния съвет, който кредит все още не е оттеглен, явно. За контрол на преподавателита - пак казвам, че камерите се поставят в коридорите.
Leom написа:
Разбира се, че става въпрос за този етап. Нали за да се поставят камери навсякъде, първо трябва да се започне от коридорите. Или казано по друг начин, как може да се поставят камери навсякъде из Университета, ако най-напред не се поставят в коридорите, така че и хората постепенно да свикват с тях като започнат да ги приемат за нещо нормално. Виждате какво се случва и във ФМИ. А тук впрочем така и не стана ясно по чие точно решение там се инсталират камери още от миналата година (?!).
Това са прогнози, които не са потвърдени от нищо. Тоест - хипотези. Кабинетът на един преподавател е, малко или много, личното му пространство в една обществена сграда и ако се отнася до съхраняване на интелектуална собственост, то там камери ще се узаконят доста по-трудно, защото все пак става въпрос за персонална научна дейност. Посочил съм "на този етап" с цел максимална обективност, каквато на теб не ти е присъща, както се вижда от неспособността ти да защитиш своята позиция, като ми отговориш на нееднократно поставените към теб въпроси. Докато не успееш да им отговориш, дискусията с теб е безплодна, тъй като не можеш да се аргументираш.