Дата и час: 16 Яну 2026, 11:15

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 87 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: русчев
МнениеПубликувано на: 18 Окт 2009, 23:14 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Не знам за вас, но мен Русчев ме кефи на max и се радвам, че той ще ни бъде лектор!!! :bounce:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 19 Окт 2009, 08:18 
В началото бе словото

я кажете русчев кога ще бъде в университета тази седмица

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re:
МнениеПубликувано на: 19 Окт 2009, 18:34 
В началото бе словото

shaho написа:
Аз пък ще имам 6 при Русчев. :twisted:

Много като тебе вече плакаха.... И още плачат... :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 19 Окт 2009, 22:38 
Twilight addict - too lost in Edward and Jake
Аватар

Ем, защо пък, миналата година при нас скъса супер малко хора на писмен, среден процент на устен и после на поправителната все 5,6 писал - просто си е до знания и до късмет, щото при нас вече му беше писнало да изпитва, по всичко си личеше, и беше в лошо настроение ;)

Иначе със сиг е кадърен преподавател и който е при него, печели, по - нагоре като чуят, че той е преподавал по ГП и казват "е, вие значи знаете доста неща по ГП" :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 19 Окт 2009, 22:40 
лейди британска котка
Аватар

Благодарил (а): 315 пъти.
Русчев е машина. Само дето не му смогвам да му запиша всичките практически примери, много бързо говори :lol: . Иначе е идеално - помага ти да разбереш материята в лекцията, да свикнеш с практиката, пък после теорията си я учи вкъщи.

Единственото, което ме притеснява, е двуетапният му изпит. Това нещице ще ми скъса нервичките...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 20 Окт 2009, 11:08 
От дъжд на вятър

Благодарил (а): 1 пъти.
Вече е професор

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 09 Ное 2009, 17:01 
В началото бе словото
Аватар

Изпитът миналата година беше казус под формата на тест и устен ,за тези които са минали теста , като на теста може да има повече от 1 верен отговор . Устният изпит е разходка по целия конспект . На поправката тази година е имало само тест.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 11 Ное 2009, 15:27 
Пишеща машина
Аватар

Като френски възпитаник Русчев комбинира изтънчено поведение с доза сарказъм и лека перверзия в гласа и жестовете. Личи си, че си разбира от дисциплината, която преподава. Вярно... имаше яко изтрещяване преди изпита, но минах от първия път. На мен ми хареса като лектор. Митовете, които се носят не се сбъднаха... поне при нас. Имаше скъсани, но в рамките на нормалното.
Винаги има повече от едно мнение по въпроса. Това е моето.
Лек ден.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 15 Ное 2009, 11:51 
Танцуващия с клавиатури
Аватар

Уникален беше! :) След всичките глупости, които се изписаха колко е лош и бла, бла, бла! Страхотен лектор и по невероятен начин представи гражданското!

I'm a believer

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 15 Ное 2009, 22:08 
II-II (()) II\\II II)) //-\\
Аватар

Благодарил (а): 4 пъти.
Ами и на мене много ми харесва. Много ме кефи някак циничния му маниер на говорене и жестикулиране. И да, личи си, че е френски възпитаник. И да, разбира си от работата и знае как даподнесе материала - харесва ми като лектор. Не ми харесва това, че не си идва на лекциите!

Honda JuniorZ Team

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 16 Ное 2009, 15:12 
Freak
Аватар

Ако трябва да съм напълно откровена, поглеждайки назад във времето, стигнах до един много простичък извод, относно изпитът по ГП при проф. Русчев. Първоначално се бях поддала на студентския фолклор, разбира се, и още преди да се запиша в ЮФ, изпадах в тиха паника при мисълта за ГП във втори курс. И тъй като бях чула какви ли не мнения, включително, че е абсурдно да разбереш гражданското без да си имаш и понятие от вещното и облигационното, просто изчаках да мине 3ти курс и тогава се явих на гражданското. През това време пък, се случи така, че започнах работа, която ме "въведе" до известна степен в дебрите на гражданското право и когато стана време за изпита - просто се явих, без да съм прочела почти нищо. Откровено казано бях започнала да чета, но нямах време и всъщност бях прочела само първите 2-3-4 въпроса :cyclops: ... и си взех изпита без никакъв проблем. Нямах и проблем с решаването на теста и казуса (от който толкова много години ме е било страх :lol: ). Знам, че не откривам топлата вода, но понякога човек трябва да се увери лично в някои неща, за да повярва :) До болка познатата вече истина е, че в нашето обучение изключително липсва практическата част, което пречи на изпитите по-късно. Теорията е супер, голямата част от преподавателите са супер като такива... но в момента, в който станат изпитващи, започват да сравняват своите знания и опит с твоите... не подлежи на коментар дали са съпоставими въобще. Без практика, всичко останало е зубрене и папагалско наизустяване, което определено не помага за разбирането на каквато и да е материя. :) Толкова по въпроса с изпита по ГП (а впрочем по почти същия начин стоят и въпросите с повечето изпити) :) А относно самата персона на проф. Русчев не мога да кажа нищо, защото съм го виждала един-единствен път на изпита и толкова :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 16 Ное 2009, 21:10 
В началото бе словото
Аватар

Стойностна книга е написал. Дано все някога излезе и учебникът, който подготвя.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 16 Ное 2009, 21:53 
Twilight addict - too lost in Edward and Jake
Аватар

Sanda, напълно те подкрепям в направения извод- мисля по сходен начин :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 16 Ное 2009, 23:47 
От дъжд на вятър
Аватар

Благодарил (а): 2 пъти.
Sandra написа:
Ако трябва да съм напълно откровена, поглеждайки назад във времето, стигнах до един много простичък извод, относно изпитът по ГП при проф. Русчев. Първоначално се бях поддала на студентския фолклор, разбира се, и още преди да се запиша в ЮФ, изпадах в тиха паника при мисълта за ГП във втори курс. И тъй като бях чула какви ли не мнения, включително, че е абсурдно да разбереш гражданското без да си имаш и понятие от вещното и облигационното, просто изчаках да мине 3ти курс и тогава се явих на гражданското. През това време пък, се случи така, че започнах работа, която ме "въведе" до известна степен в дебрите на гражданското право и когато стана време за изпита - просто се явих, без да съм прочела почти нищо. Откровено казано бях започнала да чета, но нямах време и всъщност бях прочела само първите 2-3-4 въпроса :cyclops: ... и си взех изпита без никакъв проблем. Нямах и проблем с решаването на теста и казуса (от който толкова много години ме е било страх :lol: ). Знам, че не откривам топлата вода, но понякога човек трябва да се увери лично в някои неща, за да повярва :) До болка познатата вече истина е, че в нашето обучение изключително липсва практическата част, което пречи на изпитите по-късно. Теорията е супер, голямата част от преподавателите са супер като такива... но в момента, в който станат изпитващи, започват да сравняват своите знания и опит с твоите... не подлежи на коментар дали са съпоставими въобще. Без практика, всичко останало е зубрене и папагалско наизустяване, което определено не помага за разбирането на каквато и да е материя. :) Толкова по въпроса с изпита по ГП (а впрочем по почти същия начин стоят и въпросите с повечето изпити) :) А относно самата персона на проф. Русчев не мога да кажа нищо, защото съм го виждала един-единствен път на изпита и толкова :lol:

И за мен си абсолютно права ;)

Няма класова истина, има класова лъжа! Истината е общочовешка.

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 17 Ное 2009, 10:18 
Неодекадент
Аватар

Благодарил (а): 69 пъти.
Който каквото и да говори, за мен проф. Русчев си е преподавател от класа.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 87 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща