1 Скандинавистиката е породена от интерес към северната култура или ? Ако, да - то тогава интерес към кой аспект на културата ?
Горе-долу да. Не съм имал нещо особено наум, като кандидатствах - виках си, това все пак са западни, добре уредени, красиви и богати държави... бла-бла. И исках да уча нещо литературно.
Ако кандидатствах сега, сериозно бих се замислил за българска филология или философия. Но не съжалявам изобщо за избора си.
2 Кой е любимия ти език и кой би искал да научиш ? Доста сложни въпроси. Във всеки случай, много харесвам норвежки и бих искал да понауча латински и руски като хората. И исландски, понеже е
адският.
3 Спорт ?
Шахмат, футбол.
4 Любима музка - стилове, групи и т.н. ? - рокче основно. Marillion, Pink Floyd, Beatles. "Пикник", "Ария", "Наутилиус Помпилиус". И квото още дойде. И мьетъл тоже. И каквото още ми хареса. :Р
ed: а,да, и "Клуб НЛО" - най-големите ;р
5
Какво мислиш за северняшката народопсихология и начин на възприятия на нещата ? - че искам да ги опозная по-добре. ;р Иначе съм със силно положително впечатление засега, макар това да е тооолкова далеч от моя d
див балкански сангвинизъм.
6
Би ли искал някой ден да се преместиш от България и съответно , ако "да' , къде ? 
- засега уклончиво отговарям на такива въпроси с "не знам", но подозирам, че след някоя и друга година може да почна да клоня към "да". А може и да не почна. Болна тема.
Ако "да" - в Норвегия, ест. ;р
7
Кой строй според теб е най-правилен ? Кой строй според теб се справя най-добре? - оха. Ами аз съм привърженик на демократичния строй, който и се справя най-добре. Иначе по убеждения май се падам уеко вуево. Но тия убеждения нямат много общо с това, за кого гласувам.