В тоя ред на мисли, чел ли си "Странник в странна страна" и ако да какво ти е менеието за него, а ако не - да ти го дам ли? - Да, чел съм я. Хареса ми. Подходих с някакви определени научно-фантастични очаквания (ех, "Звездните рейнджъри"...), но не се оправдаха. Подозирам, че суперславата й се дължи на това, че излиза през хипарските години. Но е яка, де.
Наскоро излезе едно нещичко, наречено "Писател под наем", би ли се съгласил с подобна роля, т.е. да правиш читаеми словесните бълвочи на ужасно пишещи, но добре продаващи се автори и срещу каква сума? - О, йе. Те са добре продаващи се, значи и аз ще вземам много. Под 1000 кинта на месец няма да падна.
Авторите много ли мразят издателите и защо? - О, зависи от авторите. Има много, които искрено се радват, че има кой да ги издаде. При голяма част от останалите чувствата може би са по-скоро смесени.
Трета творческа задача. Превъплати се във всеки от членовете на Cur collega и от името на всеки един от тях се представи. Примерно "Аз съм Иво и съм..."- Здрасти, искаш ли да те изнасиля? Аз съм Пора впрочем.
- Димитър. Димитър! ДИМИТЪР! Добре де, не говоря толкова тихо!
- Искрено удоволствие е за мен да приветствам паството. Негово императорско височество Йордан Корновски.
- Не, не съм от цирка, бях на ЛАРП. Киро, приятно ми е. Не, не е едно и също.
- Ми... Любо. Любо бе. Ми кво още да ти кажа? Любо се казвам.
- Ти не ме ли познаваш? егаси, брато, колко яко, още има мацки в София, които не познавам. Иво, приятно ми е.
- Митьо. Да, същият. Имаш ли да ми дадеш пари назаем? (тфа съм аз)
Какъв цвят са жмудите? - Иво имаше право, но трябва да вметна, че когато жмудите придобиват две от най-често придобиваните до този момент от тях външности (разбира се, те придобиват каквато си искат външност, но досега често са се явявали на простия народ по този начин), те нерядко...
- ако са под формата на кръгло плодче с косми по него, са жълти, със зелено листенце
- ако са под формата на голяма скарида, която се клатушка (куфее) под съпровода на "Жмудас Прийст", са кремави
Какво харесваш в София? - Хората. Еректората. Културният живот, поне го има. Сергиите за стари книги. "Български книжици" и останалите книжарници.
онези момичета които кръстосват между мензата и гълъбарника и са толкова-
хубави-че-ми-иде-да-се-гръмна
и онези които бързат по жълтите павета и говорят по телефона с гаджетата си
и онези които четат как да рисуват птици в рейса
и онези които пишат докторантура в българия понеже са психично увредени
... копелеУмирам от скука, препоръчай ми нещо за четене. - Хвани някоя турбокласика от книжарницата си. ФМД, примерно.
Или пък се зачети в Джеймс Фрейзър или Джоузеф Кембъл.