Дата и час: 21 Яну 2026, 19:08

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 924 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50 ... 62  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: ВидеонаблюдениеТО в СУ – Против или За (20.11. във ФФ)
МнениеПубликувано на: 19 Ное 2009, 23:37 
Alter Schwede
Аватар

Благодарил (а): 115 пъти.
fak написа:
Шепот написа:
...
:mrgreen:

Изключително се възхищавам на упоритостта ти. И на настойчивостта, с която се опитваш да убедиш другите в каузата си. И на това, че вярваш в правотата на думите си. И че ги защитаваш не само по форуми, ами и в реалността(за което шапка ти свалям)
Но си се хванала за изгубена кауза. Но голяма част от тия хора не могат да те разберат, понеже между вас има бариера, която не е само психологическа, но и интелектуална..
и си хабиш времето, занимавайки се с тях :wink:

фак, това че човек отстоява нещата, в които вярва, не значи, че е по-низш от теб духовно или интелектуално. Все се включваш с някакви безсмислени умозаключения. Нищо лично, явно, че моят интелект стои от другата страна на бариерата.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 19 Ное 2009, 23:42 
Добрата фея
Аватар

Благодарил (а): 920 пъти.
allshallperish написа:
...

с тебе пък кой се занимава?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 19 Ное 2009, 23:45 
Alter Schwede
Аватар

Благодарил (а): 115 пъти.
fak написа:
allshallperish написа:
...

с тебе пък кой се занимава?

Моля те :wink: . Ставаш банална. Ако имаш да пишеш нещо по темата - пиши, не ме въвличай в безсмисления си флууд.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 19 Ное 2009, 23:47 
Да живей словото
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Ако ми позволите, дами - фак и олшел - да се намеся при меренето на едикакво си, не е до интелект, а до манталитет.

Това, че не искаш да видиш нещо не значи, че не можеш да го видиш. Просто за теб нещо не съществува, за мен пък е точно обратното и понеже съм преценил, че оттук няма да стигнем до никъде (нито ти ще ме убедиш в твоето, нито аз в моето), спрях.

Но все пак не е до интелект. Т.е. много рядко е.

ПП: егаси :shock: Ай стига де... :?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 19 Ное 2009, 23:48 
Пишете, о, братя
Аватар

fak написа:
prizivzaborba написа:
Цитат:
Но голяма част от тия хора не могат да те разберат, понеже между вас има бариера, която не е само психологическа, но и интелектуална..

Това е малко преувеличено. Вчера Батбаян дойде на дискусията и това му прави чест. Съвсем не мисля, че между него и нас има каквато и да е интелектуална бариера - просто различни гледни точки по конкретния въпрос.

:wink:

По-скоро отделни лица. И то според мен те са по-скоро против "Призив", отколкото за камерите. Всички ги знаем кои са и за тях съм съгласен. Както и да е. Утре пак ще има дискусия по въпроса, а вероятно и следващата седмица. Ние ще участваме и дано и други колеги от противниковия лагер вземат пример от Батбаян и се включат в дискусията. В моманта за мен лично дискусията като форма на студентска активност все повече се превръща от средство в цел. Но това си е мое лично мнение.

Поздрави на всички участници в дискусията - офлайн и онлайн.

ЗА БЕЗПЛАТНО, ОБЩОДОСТЪПНО и КАЧЕСТВЕНО ОБРАЗОВАНИЕ!

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 21 Ное 2009, 12:35 
Да живей словото
Аватар

Някой от участниците да разкаже накратко нещо от ФФ на 20.11?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 21 Ное 2009, 13:05 
:) !
Аватар

Благодарил (а): 148 пъти.
Дам.
От АСССУ (Асоциация на студентите по социология в СУ) започнаха подписка срещу камерите и 6-те точки от декларацията им. Документът е оформен от преподавателката по Медийно право Нели Огнянова, преподава на европеистика, журналистика, ВО и книгоиздаване (на нас -> чак четвърти курс). Тя самата не взе участие в дебата снощи, но е твърдо зад нас. Техни преподаватели, които присъстваха, ни посъветваха да привлечем на своя страна и преподавателския състав на факултетите си, защото и те са точно толкова потърпевши, колкото нас. Нека някой да им цитира имената, че не съм ги записала, а паметта ми за имена е късичка, мисля, че мъжът се казваше Пожарлиев, но на жените от имената нямам спомен. :oops:
АСССУ и Призив са решили да дадат началото на студентско обединение срещу видеонаблюдението и недемократичния начин на взимане на решения в университета. Към тях се очаква да се включат и други студентски организации, както и преподаватели и студенти, които не са в никакви организации. Факултетният студентски съвет на ФЖМК вероятно също ще се включи, ще обсъдим въпроса в понеделник (аз съм в него трета година). Във всеки случай, освен мен присъстваха и други членове на ФСС-то на ФЖМК вчера.
Друг важен въпрос, който се обсъди към края на дискусията е този за стипендиите. Бяха дошли хора от тази инициатива и ти поканиха да ни поканят да се включим. Те са форумци, ако искат могат да се обадят и също да разкажат.
Мисля, че беше една полезна среща, защото освен, че обсъдихме камерите отново, този път и с участието на преподаватели, започнахме и обсъждане на конкретни мерки, което ме радва и ще се включа на драго сърце. Освен това събитието помогна различните студенти и студентски групи да установят по-голям контакт и това е вероятност за по-добро сътрудничество в по-нататъшните действия. :D
Та така^^ Не беше съвсем накратко, ама... :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 21 Ное 2009, 13:10 
Драскач
Аватар

Благодарил (а): 12 пъти.
Призовавам/предлагам от тук нататък информация за случващото се да не се разменя открито във форума.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 21 Ное 2009, 13:16 
Да живей словото
Аватар

Шепот написа:
Та така^^ Не беше съвсем накратко, ама... :lol:

Изчерпателно беше. Благодаря :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 21 Ное 2009, 13:27 
``
Аватар

Шепот написа:
...
От АСССУ (Асоциация на студентите по социология в СУ) започнаха подписка срещу камерите и 6-те точки от декларацията им. Документът е оформен от преподавателката по Медийно право Нели Огнянова, преподава на европеистика, журналистика, ВО и книгоиздаване ...

Чудесна инициатива! Надявам се, че ще се намери начин подписката да бъде разгласена, така че всеки, който принадлежи към и посещава редовно Университета, да има възможност да се запознае с нея и съответно да прецени дали да се подпише. Впрочем, защо не цитирате съдържанието ѝ още тук, във Форума?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 21 Ное 2009, 13:31 
Драскач
Аватар

Благодарил (а): 12 пъти.
Разбрах, че я има на сайта на АСССУ. http://asssu.eu/. Нямам интернет да проверя, погледни там

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 21 Ное 2009, 13:31 
Да живей словото
Аватар

Leom написа:
Чудесна инициатива! Надявам се, че ще се намери начин подписката да бъде разгласена, така че всеки, който принадлежи към и посещава редовно Университета, да има възможност да се запознае с нея и съответно да прецени дали да се подпише. Впрочем, защо не цитирате съдържанието ѝ още тук, във Форума?

Именно, "да бъде разгласена"!!

Но не и в тази тема, четем я пет човека на кръст... :roll:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 21 Ное 2009, 13:33 
:) !
Аватар

Благодарил (а): 148 пъти.
Защото вмомента не разполагам с него, но когато се появи в Интернет (ще изръчкам някой от АСССУ, а може и сами да се сетят да го качат), непременно. :) Подписката е от вчера, дайте им време да се усетят. :lol: Със сигурност старанието ще е в посока разгласяване на подписката, друг е въпросът, че АСССУ няма необходимият човешки ресурс за всиччки факултети и приема помощ. Леом, Инстинкт, ако искате да помогнете в разгласяването, кажете? Аз и Хинки (един колега ІІІ курс журналистика, от ФСС на ФЖМК) поехме ангажимент за ФЖМК принципно. Но ще трябват хора за всички факултети и АСССУ няма да могат сами.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 21 Ное 2009, 13:51 
``
Аватар

Аз бих могъл да се ангажирам по отношение на колегите, с които общувам във факултета, но за целта първо трябва да се запозная с текста на подписката и да видим как ще се организира, така че да може да се събере едновременно децентрализирано и целесъобразно, с оглед на търсения ефективен резултат.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 21 Ное 2009, 17:53 
S.P.Q.R.
Аватар

Благодарил (а): 3 пъти.
Ехааа и до подписки ли се стигна.Сега да вземем да направим една подписка за камерите освен. :mrgreen: Макар, че както каза ректора той ще вземе предвид активната студентска дейност, но има право и да не се съобрази с някои неща, които счита за неразумни. :lol:Да не говорим, че камерите няма как да паднат в това време, когато камери бяха поставени дори и по селските училища.Нищо че университета има академична автономия ( забележете колеги - академична а не законова автономия - никой няма право да се меси в начина на обучение и структуриране, а не че университетът е държава в държавата - за повече подробности вижте правилника на университета - частта за автономията и закона за университетска автономия) - парите му пак се дават от държавата, а както знаем премиерът е бивш полицай.Дали би подкрепил в държавните образователни институции , на които се плаща от бюджета , да се махнат мерките за сигурност?И то с мъгляви доводи.А държавните университети ако се позоват на автономията си за да си решават как да бъдат устроени - от правителството могат да се позоват на това, че те плащат парите и съответно поръчват музиката.Ако не се харесва на държавния университет - следващата година по сметката постъпват 0.00лв. и следва фалит, провалена академична година и т.н.Това разбира се са нереалистични и пресилени виждания, но ги давам за да осъзнаете как може да се осъществява натиск дори и над толкова тачената академична автономия.

А относно идеите на някои колеги за протести, демонстрации, окупации на университети които се изказаха на миналата среща - дайте сега да направим университета на лунен пейзаж, да има ранени и убити, щото видите ли няма с какво да си уплътняваме времето, ще ни се да участваме в някаква революция, и т.н.Това за мен са мнооого лоши възгледи.Не бива да има насилие и размирици.Така не се прави нищо градивно.Да не говорим, че насилието ражда насилие, а добре знаем нашите служби като решат да се справят с безредици как го правят.И после пак ще има - ма защо такова отношение.Имаше едно изказване на един американски президент - перифразирам : "Ако някой ми дойде в кабинета със стиснати юмруци - и аз ще стисна моите в очакване, ако някой дойде да обсъдим нещо - и аз ще се постарая да намерим приемливото и за двамата решение".

See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 924 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50 ... 62  Следваща