То не опират нещата само до говорене. За теб лесно може да попитам и да разбера, а за ЕД знам. Иначе е готин пич - дрънка на китара, сладкодумен, ама той и Азис е сладкодумен и пее не чак толкова лошо, но не се е засилил още да става професор по политология.
За министъра - просто вижте законопроекта с мотивите в сайта на МОМН. Доста неща се изясняват. Проектът е слаб! Това е доминиращото мнение, което съм чул. Всъщност, друго не съм чул засега. Проектът е лобистки за нуждите на частните и най-малките унита.
Наистина трябва да се премахне сегашната структура с ВАК, подкомисиите и СНС-тата. Огромна, тромава и безсмислена машина, която повече пречи, отколкото върши работа. Но новата комисия е под шапката на МОМН, а ВАк беше назначавана от премиера. Още оттук личат някои неща. Според Игнатов той трябва да назначава и да контролира, защото една ведомствена комисия винаги прокарва политиката на шефа, който я назначава. В новата комисия няма мандатност. Ако си добре с министъра те назначават и там изчакваш пенсия. Някой беше казал "феодални старци", а това какво е? Защо тези контролни функции не минат към НАОА - защото не е на подчинение на Игнатов - кофти работа. ВАК била отживелица и ретроградна - аз не знам по-модерен и отворен човек от нейния председател проф. Ал. Федотов, бивш зам-ректор...
Няма да продължавам повече, няма сми! Остава да повторя това, което често казвам тук: Четете оригиналните документи и мислете, а не ми преповтаряйте това, което има в пресата. Обикновено газетарите знаят и могат да мислят доста по-малко от вас. Да ги повтаряте механично означава да унижавате себе си!
Пак яхнах метлата, обещавам повече да не го правя, но не ме предизвиквайте, че ми е слаб ангела напоследък и трудно се контролирам...