Pandoraaa написа:
Е,дано и на мен някой да помогне..

Така..аз знам какво обичам като предмети-история,психология,философия,литература..Бих искала да работя като криминален психолог,археолог..имам и мечта да ряботя за ООН,за да бъда полезна на хора..но знам,че желянията ми са леко различни.. а следващата година трябва да съм студентка..и не знам какво да уча-история,право,психология..или пък нещо друго..
Аз съм новичка тук.. и може да изглеждам леко тъпичка и неоприентирана..за което искам да се извиня..Така де,ако някой може някак да ме улесни.. плииййз да дране нещо

1во - съветите които ще получиш тук не биха могли да са особено компетентни - всеки ще ти препоръча собствената си специалност или такава за която само е чувал някакви неща.
Аз не виждам защо те посъветваха право...Това е точно специалността която аз не бих те посъветвала - защо? - защото квотите за прием се увеличават,а пазара - не. С други думи няма нужда от още. И защото си писала като възможни професии криминален психолог и археолог.
Под "криминален психолог" предполагам имаш предвид правене на психоекспертизи за съдебни дела и подобни неща - за това се учи психология или социология - последната си има цял дял посветен на т.нар. отклоняващо се поведение и криминология.За археолог - има специалност археология. Можеш да се замислиш и за някоя специалност в ИФ като примерно МСЮИЕ. Колкото до желанието ти да работиш в ООН - не мисля 4е това е начин да помагаш на хората и е мн наивно да си мислиш 4е ООН е организация която помага на хората.
Не знам какво да ти кажа още (: и аз не съм компетентна,както споменах в началото на поста - това не е мястото да търсиш съвет. Трябва сама да откриеш "призвание".
Мисли си за това което обичаш да правиш,представи си се след 10 години примерно и се опитай да усетиш какво точно искаш,мисли за това което обичаш да правиш сега и това което си обичала като дете.