peterdi написа:
Можем да говорим за максимална допустима скорост, но в случая - за минимално разстояние (респ. време за реакция) за осигуряване на безопасност. Както имаме минимална дистанция между автомобилите при движение. Този минимум се определя така, че да е достатъчен за да се извършва движението безопасно. Трябва всеки от нас, участниците в движението, чрез своето поведение на пътя да си осигурява минимума от разстояние и по този начин - минимума от време, за да може да реагира навреме. Минимум е, защото ако имаме по-малко време за реакция, може да се окаже недостатъчно.
А да. Мислех, че става въпрос за спирачния път, а не дистанцията между автомобилите.
deichevster написа:
Иначе в това клипче първия беше абсолютен кретен,който мислеше, че загубата на сцепление се оправя с подаване на още газ.
Ако си кретен с тракшън контрол, може и да твърдиш такова нещо...
Остави се. Някои не знаят какво е ръчна скоростна кутия без синхронизирани скорости, тука за какво говорим.
deichevster написа:
Спирачния път се подценява не само от пещеходците, аз щях така да катастрофирам на Ботевградско,защото видимост напред нямаше и се подлъгах по колата пред мен, че пътя е свободен, последваха спирачки, и само късмета предотврати поредната катастрофа в тая отсечка.
Дръпни ръчна и се извърти на 180 градуса

На хлъзгава настилка много яко става. Е, не ми се е налагало да ползвам номера като видя, че влизам в нечий багажник...
По този повод нещо красиво: