Айде още една порция

- Давай!
Какво е мнението ти за ЕС? По-добре ли е да го има, или не? Как си представящ бъдещето му - като все по-сплотяваща се общност, или като орел, рак и щука, впрегнати в една каруца?
- По-добре е да има ЕС, но определено не такъв, какъвто е сега и какъвто го искат корумпираната и рядко некомпетентна брюкселска бюрокрация и наднационалните монополи. Както е бил в началото -
обединена Европа на отечествата - така са го правили Аденауер, дьо Гол и другите отци-основатели. Не гаврата
Европа на регионите! В сегашния момент ЕС е пречка за развитието на континента - и за икономическото, и за социалното, и за културното, да не говорим за външнополитическите аспекти, където нещата са комични. Съмнявам се че британската баронеса ще успее да стабилизира нещата, по-скоро може да се опита да спре разпада и сгромолясването. Казват, че е кадърна дама, нищо че е лейбъристка -
баронеса-работничка...
Сплотяването трябва да се наложи, но това ще бъде един по-дълъг процес, за да е по-траен и окончателен и действително, а не мнимо да се изгладят противоречията, които са обективност. Иначе, при сегашната ситуация при голяма международна криза големите държави ще потеглят всяка според интересите си, а малките ще бъдат
dust in the wind...
Харесваш ли предаването "Сите българи заедно"?
- Отвращава ме, нищо че там виждам отделни гости, които ми харесват във факултета.
Дай пример за български политик, който според теб има качества, бъдеще и възможност да направи нещо хубаво!
В момента няма такъв. Ако изключим бъдещето, за мен има двама успешни премиери - това са Софиянски и Костов - пред тях няма никакво бъдеще, обаче. И в този ред!
Харесваш ли Пинк Флойд?
Да, харесвам го! И форумеца с този ник също.
Ако можеше да избираш да си президент на която и да е държава, коя би си избрал:
а) - ако ще си президент, от който нищо не зависи - независим, така да се каже

- Италия
б) - ако ще си такъв, от който зависят много неща
Русия
Всъщност предпочитам монархията, но тя е напълно неприложима у нас. Ако въпросът беше за монарх, бих отговорил: Обединеното кралство и Саудитска Арабия.
Любима битка?
- Ютландската морска битка през ПСВ, иначе кампанията на Монтгомъри срещу Ромел в Магреба през ВСВ.
Спомена, че играеш стратегии - пробвал ли си нещо от серията "Total War" и въобще - кои стратегии играеш?
- Играя травиан, но се налага малко да почина, защото накрая на сървъра беше много изтощително дори и само като ситър. Сега си предадох акаунта и лекичко разцъквам в новия сървър без да имам намерение да го завършвам - все пак играта продължава средно 13 месеца.