Шеф на дирекция, с 25 години стаж, не знам кой ранг- 1000 лв. нетна заплата месечно(за справка, аз с едното средно което имам все още, съм изкарвал повече).
Иначе за да почнеш работа там, трябва да минеш едномесечен стаж, който и без това ти е задължителен за специалността, и това трябва да се случи в четвърти курс.
Тия 480 лв...по-вероятно е да те вземат първо на граждански договор за 350 лв. ако не си със степен магистър все още. Но въпреки това, има и студенти там които са държавни служители...трябва да имаш контакти там.
Но не се отчайвай! В ресторанта на първия етаж в министерството, едната шопска салата ти е 78 стотинки!
За 3.50 лв. се наяждаш като бял човек. И всеки ден е различно менюто...ех, за единия обяд щях да остана там на работа
Колкото до другата тема, за която си писал- ако искаш успешна реализация, захващай се с бизнес и впоследствие се сближи с някоя партия, която има шанса да бъде в управлението. Това е начинът, и доказателството са някои по-скъпи лични коли на колеги във Външно, чиято месечно вноска многократно надхвърля заплатата на шеф на дирекция, и които не са шефове на дирекции, а шефове на техните шефове...