Търговецът на кристал написа:
Проблемът е, че тук никой от медицинския персонал не е чувал за естествено раждане, което - в случай, че не може да се извърши у дома - трябва основно да бъде наблюдавано от медицинско лице. А не да ти скачат върху корема, да ти чупят ребра (на майка ми са й счупили тъкмо 2 броя

) и да те тъпчат с лекарства, които ти НЕ искаш и с рисковете от които си запознат. Защото раждането само по себе си е стрес и за майката, и за детето (особено пък за него) - а в нашите болници този стрес се превръща в асистиран ужас.
Можете да прочетете за раждането във вода, за домашното раждане, за максимално естественото раждане, дори когато протича в болница (без окситоцин и без упойка, която те замайва, но не ти помага срещу болката). Защото да, аз съм на мнение, че е безотговорно да решиш да раждаш извън болница, защото усложнения винаги са възможни и трябва да може да се реагира на момента, но когато нямаш показания за секцио, както ще бъде при мен един ден, защо просто не намалят стреса, който оказват върху родилките по време на нормално раждане, протичащо без усложнения?
Това, което се случва в нашите родилни домове, е чиста проба безумие. Трябва да случиш на истински специалист, ако искаш един от най-специалните дни в живота ти да не се превърне в кошмар.
Ама чакай, чакай!
Това НЕ Е ситуацията, която е описана в разказа.
На мен ми е ясно, че проблеми има. Но този разказ НЕ Е доказателство за тях.
Това е разказа на една разглезена кифла, която иска с магическа пръчка да се събуди родила. Тя взима еднолично решения (мълчи си и нищо не казва на мъжа си), тоест си поема сама отговорностите.
Ако съм изпуснала нещо от разказа, в което се говори как са й счупили ребро, моля цитирай ми го.
Иначееее и аз мога да разправям как се случва да ти счупят челюстта, като ти вадят мъдрец, ама не тръгвам да го доказвам със собствен опит (слава Богу), нали така?
Ся' ако сме се събрали на сурдинка да обсъждаме какво сме чули от някой, а не какво е разказано във връзката в първата тема, значи нещо аз съм се объркала.