Дата и час: 17 Яну 2026, 21:02

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 22 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Паралелно изучаване на Право и Българска филология?
МнениеПубликувано на: 15 Окт 2009, 22:45 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Здравейте, уча право-редовно, 1 курс. Искам да попитам дали е възможно едновременното изучаване на тази специалност с Българска филология и ако да - при какви условия (от кой курс, при какъв успех и т.н.). Благодаря предварително.

целунах мойта първа смърт.

Share on Facebook Share on Twitter Share on Orkut Share on Digg Share on MySpace Share on Delicious Share on Technorati
Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Паралелно изучаване на Право и Българска филология?
МнениеПубликувано на: 16 Окт 2009, 11:03 
Флъдзила
Аватар

Благодарил (а): 210 пъти.
До колкото знам, за да запишеш втора специалност докато изучаваш такава в магистърска програма ( като правото), трябва да ти остават две години до края на обучението - т.е. да имаш завършен 3 курс :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 16 Окт 2009, 13:50 
В началото бе словото
Аватар

Благодаря ви за информацията. Това обаче означава ли, че ако започна от 3-ти курс втората си специалност, ще трябва да "стоя" още 3 години в университета (3 години, след като съм завършил правото)?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 16 Окт 2009, 19:18 
Флъдзила
Аватар

мхм.. баш това означава :mrgreen:
та си помисли дали искаш да учиш и Българска филология.. лично на мен не ми се вижда много полезно начинание :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 17 Окт 2009, 09:55 
Darth Master
Аватар

Благодарил (а): 9 пъти.
DSOTM написа:
Благодаря ви за информацията. Това обаче означава ли, че ако започна от 3-ти курс втората си специалност, ще трябва да "стоя" още 3 години в университета (3 години, след като съм завършил правото)?

Това е в случай, че не учиш Бакалавър + Магистър. А при твоя случай(право) ще започнеш БФ чак след завършен 3ти курс право. И ако БФ-то е 4 курса, ще завършиш 2 години след като си завършил правото :roll:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 18 Окт 2009, 16:31 
В началото бе словото
Аватар

_sonrisa_ написа:
мхм.. баш това означава :mrgreen:
та си помисли дали искаш да учиш и Българска филология.. лично на мен не ми се вижда много полезно начинание :)

Полезно? Не, не е. Но със сигурност е по-интересно от правото, по мое мнение. Както и да е, очевидно любимият ми университет се е погрижил достатъчно добре едно подобно желание да бъде невъзможно, а също и да не се дават много-много дипломи 8)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 19 Окт 2009, 00:18 
metal angel with daemons inside
Аватар

Благодарил (а): 1 пъти.
По-интересно, по-трудно и като цяло - по-безсмислено :)
Въпреки, че ми беше сред първите желания :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 14 Дек 2009, 20:21 
В началото бе словото

Моля ви, спешно е! Обърнете ми малко внимание! :P
В СУ имам право да запиша втора специалност след втори курс, НО:
Искам да запиша втора специалност в друг държавен университет, както си уча и в СУ, който университет е ЮЗУ и разрешава втора специалност след първи курс. Възможно ли е да го направя, тъй като това за втория курс си важи само за СУ?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 14 Дек 2009, 20:57 
Флъдзила
Аватар

Няма как да учиш едновременно в два държавни университета- в един държавен и един частен ( напр. СУ и НБУ) е възможно, но до колкото разбрах твоят случай е друг. Проблемът е главно в това, че държавните университети депозират Оригинала на твоята гимназиална диплома. Така че може би е добре да се насочиш към друг вариант, а не ЮЗУ ;)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 15 Дек 2009, 00:15 
В началото бе словото

В правилника на ЮЗУ има информация за записване на втора специалност, като първата е в друг ВУЗ.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 15 Дек 2009, 12:07 
S.P.Q.R.
Аватар

Благодарил (а): 3 пъти.
DSOTM написа:
Полезно? Не, не е. Но със сигурност е по-интересно от правото, по мое мнение. Както и да е, очевидно любимият ми университет се е погрижил достатъчно добре едно подобно желание да бъде невъзможно, а също и да не се дават много-много дипломи 8)

А защо тогава записа право, колежке? :shock: То в БФ се влиза доста по-лесно от правото и след всичкото старание което си хвърлила за право...Ти си знаеш. :wink: Ако искаш се опитай да се прехвърлиш след 1 курс или кандидатствай на общо основание като си запазиш студентските права за правото , за да си сигурна, че няма от два стола - та на земята.Иначе - и право и БФ - става както ти написаха по-горе, но след като правото не ти е особено интересно - едва ли ще можеш да се подготвяш адекватно и по двете дисциплини и ще ти е супер мъка.
Успех. :salute:

See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 15 Дек 2009, 12:10 
S.P.Q.R.
Аватар

Благодарил (а): 3 пъти.
Tragedy написа:
В правилника на ЮЗУ има информация за записване на втора специалност, като първата е в друг ВУЗ.

Това да не можеш да учиш в два държавни университета май е свързано с това, че ще трябва да бъдеш на две места държавна поръчка, а държавата плаща само на един университет по време на следването.Т.е. ако запишеш втора специалност в СУ - ти плащат една издръжка на студент, независимо, че учиш 2 специалности.Но ако учиш 2 специалности в 2 държавни университета - за всеки университет ще трябва да ти плащат по една държавна издръжка, а това не става.Ако има платено обучение в ЮЗУ - може и да стане, но ако и на двете места ще си държавна поръчка - забрави.

See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 23 Дек 2009, 02:44 
В началото бе словото
Аватар

Batbayan написа:
DSOTM написа:

А защо тогава записа право, колежке? :shock: То в БФ се влиза доста по-лесно от правото и след всичкото старание което си хвърлила за право...Ти си знаеш. :wink: Ако искаш се опитай да се прехвърлиш след 1 курс или кандидатствай на общо основание като си запазиш студентските права за правото , за да си сигурна, че няма от два стола - та на земята.Иначе - и право и БФ - става както ти написаха по-горе, но след като правото не ти е особено интересно - едва ли ще можеш да се подготвяш адекватно и по двете дисциплини и ще ти е супер мъка.

Колега съм, и бях приет на едно от първите места във факултета, след като споменаваш старание. Адекватната подготовка и по двете специалности не би била проблем, но удължаването на престоя ми в университета с още две години - да. Ще си позволя мълчаливо да не се съглася се точно тази част от правилника, която ми беше разяснена по горе (за което благодаря още веднъж). Не виждам никакви обективни причини, които възспират изучаването на втората специалност - в случая Българска филология - от началото на втори курс (а защо не и от първи?).

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 23 Дек 2009, 04:13 
The Sound of Victory
Аватар

Благодарил (а): 29 пъти.
Tragedy написа:
Моля ви, спешно е! Обърнете ми малко внимание! :P
В СУ имам право да запиша втора специалност след втори курс, НО:
Искам да запиша втора специалност в друг държавен университет, както си уча и в СУ, който университет е ЮЗУ и разрешава втора специалност след първи курс. Възможно ли е да го направя, тъй като това за втория курс си важи само за СУ?

Можеш да учиш две специалности в два държавни университета - да , просто за 2рия ще плащаш повече пари, защото държавата не ти покрива разходите за 2ро висше в държавен.

Така зная аз.

Много мои познати за завършили в ЮЗУ, УНСС и СУ паралелно така.

The names of the future are stamping of impatience.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 30 Дек 2009, 13:35 
В началото бе словото

DSOTM написа:
Batbayan написа:
DSOTM написа:

Колега съм, и бях приет на едно от първите места във факултета, след като споменаваш старание. Адекватната подготовка и по двете специалности не би била проблем, но удължаването на престоя ми в университета с още две години - да. Ще си позволя мълчаливо да не се съглася се точно тази част от правилника, която ми беше разяснена по горе (за което благодаря още веднъж). Не виждам никакви обективни причини, които възспират изучаването на втората специалност - в случая Българска филология - от началото на втори курс (а защо не и от първи?).

Българската филология няма да ти бъде съвсем излишна.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 22 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Няма непрочетени мнения в тази тема. Право и МО паралелно

[ Отиди на страница: 1, 2 ]

в ЮФ

I.Laz.

19

2263

19 Апр 2013, 20:39

Ангел Преглежда последните мнения