Дата и час: 16 Яну 2026, 20:51

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 123 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 5, 6, 7, 8, 9
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Русия - обща тема
МнениеПубликувано на: 04 Яну 2010, 23:54 
A Soul Lost in Endless Time
Аватар

Благодарил (а): 249 пъти.
Сега, темата е за Русия и Порът ще се сърди с основание. Надявам се на модераторското му снизхождение, все пак. :albino:
- Не смятам, че днешните сърби трябва да плащат за стореното от Стефан Душан, например. Но известни корекции на сръбските граници са били наложителни. На тях морално и всякакво право имат пряко ощетените съседни на Сърбия държави и нации, а не самозваните съдии като Клинтън. Ама манията да си Рамбо им е дълбоко в кръвта на някои - на това му казвам манталитет.
Като съм гледал последователността на събитията, не мога да не се изкефя как сами са си го вкарали поради необичайната си лакомия. Ако можеха Туджман и Милошевич да се разберат, нямаше да има тази излишна държава БиХ, например. Но са имали малко време, за да реагират трезво, а не емоционално.
Иначе ние сме били буквално изнасилени, за да пропуснем бомбардировките през нашето въздушно пространство, точно както в края на 1939 и началото на 1940 г. сме били изнасилени от нацисткото "чучело", както сам се изрази. Вторият път ни е било платено за това и с политически, и с финансови средства. Съществувал е специален фонд в НАТО за пропаганда на войната срещу Сърбия и тук в София някои от тогава управляващите са се облажили стабилно, както и някои от големите вестници.
- След ВОСР руснаците не са същите и ние не сме същите след 1944 г. - просто сме смачкани от комунизма. Това е горчивата истина, а не някакъв трафарет. В този смисъл сравнението между царска Русия, СССР и днешна Русия е напълно неприемливо според мен. СССР е антируски, както антигрузински, антиукраински и т.н. Но някои народи са имали нещастието да живеят по-дълго под това мракобесно управление от други. В този смисъл на нас все пак малко ни е провървяло, защото комунизмът дойде в България чак след ВСВ, а немного след това и Сталин умря.
- Кефи ме, че сравняваш САЩ с отпадъчни държави като Афганистан, Ирак и Либия. Тук сме напълно на едно мнение! Не е аргумент да оправдаваш едните като обясняваш, че правят същото като други негодници.
- Ами след войната за независимост на САЩ, те са участвали в още няколко войни в Новия свят - просто прочети и ще видиш. Воювали са и с Великобритания, и с Мексико, и с Испания. Някъде тогава Вашингтон е превзет и Белият дом е опожарен, тогава го варосват и става Бял дом за първи път. :mrgreen: (ето, поддадох се и моето пристрастие си пролича... :( )Те с колко страни граничат, впрочем? Май с всички тях са воювали...
На твоя американски приятел можеш спокойно да му кажеш, че няма meaningless years. И това е добре известно в американските елитни кръгове. Няма смисъл да е известно на всеки. Така е и в другите общества, де. Римската империя я няма, Византия я няма, но те не са безсмислени - това е пример, който надявам се, дори и той ще разбере.
И да продължим да се забавляваме с рубриката "докато":
Докато в САЩ нямаше совалка, която да лети до руската орбитална станция.... :wink:
А молбата ти за "китайското време" няма да бъде чута, за съжаление. Това е цивилизация стара като света. Като захапе, не пуска! Но се успокой, светът от 200 години се интересува какво става във Вашингтон, но от 6000 години се интересува какво става в Пекин.
Там също има шанс, но за да се реализира, не трябва да водим забавни спорове като този, а да се обединят усилията на християнските цивилизации, защото те не са една и две. Вероятно в момента наблюдаваме изработването на технологията за взимане на решенията от тях. Не забравяй, че доста близо до Китай има друга сходно огромна държава, която може да реши нашия проблем и тогава ещ остане това, което пряко ни заплашва и в момента - исляма.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 05 Яну 2010, 00:05 
SentineL
Аватар

Благодарил (а): 28 пъти.
За теб - най-дълбок респект. :salute: :JC_you_rock:
В интерес на истината знаех за войната с Мексико (но поне за мен тя не е нищо особено), но останалите факти, които каза, направо ме убиха. :shock: Чувствам се затапен и унизен... :pale: :salute:

И все пак не отговори на първото "п.П" - тата ми, а именно....

п.п. Още един въпрос, ама тук искам да ми отговориш максимално честно. Ако ти бях дал пример как някакви журналисти
разкриват замърсявания в Тихия океан, причинени от радиоактивни американски подводници и в последствие биват арестувани от ФБР и осъдени...би ли отново използвал аргумента за държавната тайна или би казал как в САЩ няма никаква демокрация? И, моля те, отговори честно.

И ще завърша спора с единичното желание да отговориш искрено на първото "п.п" и с второто "п.п", което смятам за добро оттегляне от спора от моя страна. :)

п.п.2 Надявам се и двамата да сме живи (или по-скоро не знам дали се надявам), когато силата на САЩ им изневери. Тогава съм сигурен, че ще разбереш какъв могъщ приятел губи Европа и колко е беззащитна без него.

- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 05 Яну 2010, 00:23 
A Soul Lost in Endless Time
Аватар

Благодарил (а): 249 пъти.
Ами ФБР-то ще си свърши работата като не допусне разпространяването на инфото, както ФСБ-то си я е свършило. Просто работата на журналягите и на федералните служби е различна и всеки трябва да си я върши. Така ние историците ще има какво да изследваме и обясняваме на простолюдието... :rr: тва беше голяма надувка, дамм
И не се чуствай затапен и унизен, защото не това ми е целтът. Сигурно и аз не знам повечето неща, които ти знаеш на ПЕС... :pukeright:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 123 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 5, 6, 7, 8, 9

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Няма непрочетени мнения в тази тема. Израелско-палестинският проблем - обща тема

[ Отиди на страница: 1 ... 4, 5, 6 ]

в Светът

pora_e_priqtel

81

4212

07 Фев 2009, 21:05

tomagordeev Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Китай - обща тема

[ Отиди на страница: 1, 2, 3 ]

в Светът

pora_e_priqtel

39