Дата и час: 07 Апр 2026, 00:37

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 614 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 41  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Какво да уча - съвети?
МнениеПубликувано на: 27 Ное 2009, 13:38 
очарователен тормозник
Аватар

Благодарил (а): 410 пъти.
Учете морфистика, много як предмет :cheers:

you've arrived at panic station!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 27 Ное 2009, 15:11 
В началото бе словото

Благодарил (а): 0 пъти.
е да, ама аз искам стопанско управление с английски език...и кво прайм тогава? :lol: :lol: :lol: ... много са ми забавни от УНСС .... в сайта пише едно, в справочника друго, а студент от там ми казва трето...сега даже не знам дали имат ст. управление там... но така или иначе си искам в СУ :cyclops:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 03 Дек 2009, 16:05 
В началото бе словото

ot_burgas написа:
е да, ама аз искам стопанско управление с английски език...и кво прайм тогава? :lol: :lol: :lol: ... много са ми забавни от УНСС .... в сайта пише едно, в справочника друго, а студент от там ми казва трето...сега даже не знам дали имат ст. управление там... но така или иначе си искам в СУ :cyclops:

Стоп. управление в УНСС няма.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 03 Дек 2009, 22:39 
В началото бе словото

еми точно така де...исках нещо такова да кажа, в смисъл че имам справочник в който пише,че го има...и в сайта май също...но както и да е аз в СУ си искам :geek: макар че стопанско управление с английски, като цел, е май доста височко...нз ако на чво класиране не успея, дали да се надявам за 2ро :|

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 04 Дек 2009, 02:20 
В началото бе словото

ot_burgas написа:
еми точно така де...исках нещо такова да кажа, в смисъл че имам справочник в който пише,че го има...и в сайта май също...но както и да е аз в СУ си искам :geek: макар че стопанско управление с английски, като цел, е май доста височко...нз ако на чво класиране не успея, дали да се надявам за 2ро :|

Нали се сещаш, че на справочника само годината сменят, а в сайта го има като специалност, но e отпаднала 2006, т.е. тази година са последните завършващи. Като влезеш в кандидат-студенти, прием 2009, ще видиш, че я няма.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 07 Дек 2009, 20:09 
В началото бе словото

сбъркана работа честно казано....високо съм се прицелил...пък да видим...а освен стопанско управление и икономика, друг да предложи нещо също така интересно като специалност, ще бъде добре.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 11 Дек 2009, 23:51 
Драскач
Аватар

Благодарил (а): 2 пъти.
Тук не е пазар, няма какво да се наддава със специалности и да се пробутват и предлагат на кило. Чети справочника, интересувай се от учебните планове и вземи решение. Напъни се малко. Пък и какво - ще вземеш решението за образованието си, слушайки 2-3 непознати от форум, които не знаят нищо за теб и за интересите ти? Това си е лично решение и избор, който трябва да направиш сам. Едно е да питаш какво се учи в тази или онази специалност, друго е - дайте някоя специалност насам...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 12 Дек 2009, 00:22 
В началото бе словото

добре го каза...ама понякога когато човек е объркан и незнае какво да прави...а бе за всеки има отредено място, стига да си го намери

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 05 Яну 2010, 01:13 
В началото бе словото

Здравейте! Сега съм 11 клас и се чудя за какво да се подготвям в 12 клас за да кандидатствам. Най-вероятно вече ще се кандидатства с тест, но просто се чудя какво да кандидатствам. Справям се с всичко в училище, отлични оценки, но няма нещо, в което да съм перфектна, а и се притеснявам след като завърша нещо за реализацията след това. Може би най-голямото ми желание е психология, защото материята ми е невероятно интересна, а и тези часове от философския цикъл в училище са ми от любимите. Сестра ми и някои други хора обаче ми казват, че после нямам какво да работя, което ми е притеснителното. Другото, което всъщност ми е страст са компютрите и технологиите, водя се от по-разбиращите от компютри и затова си мисля или за Компютърни науки, или Софтуерно инженерство. Литературата също ми върви и историята, но може би не достатъчно за право примерно, но и аз се отказах от право, защото сестра ми е адвокат и просто не искам да ставам адвокат. Другото, което също ми е минавало през ума е и жирналистика. Просто не знам към какво да се насоча и накрая имам чувството, че нищо от мен няма да стане, въпреки че много хора са ми казвали, че бих се справила с каквото и да се захвана, аз просто вече почвам да не виждам как ще успя да кандидатствам и после как ще се реализирам. :pale:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 05 Яну 2010, 10:28 
Легендарен флуудър
Аватар

Благодарил (а): 485 пъти.
щом компютрите са ти страст и се притесняваш за реализацията си след това влизай във фми ... специалността даже не е от толкова голямо значение .. само да не е статистика :scratch: щом избуташ първи курс възможностите за работа са доста големи заплащането доста над средното на колегите от другите факултети и университети .. неприятното е че малко трудно се съвместяват ученето и работа на пълен работен ден :? тежко е да слушаш и приятели говорещи за това как едвам са си намерили някаква работа където ги гърчат като невидели за 5-600кинта а ти вземаш няколко пъти повече .. примерно

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 05 Яну 2010, 22:03 
Darth Master
Аватар

Благодарил (а): 9 пъти.
issoax написа:
щом компютрите са ти страст и се притесняваш за реализацията си след това влизай във фми ... специалността даже не е от толкова голямо значение .. само да не е статистика :scratch: щом избуташ първи курс възможностите за работа са доста големи заплащането доста над средното на колегите от другите факултети и университети .. неприятното е че малко трудно се съвместяват ученето и работа на пълен работен ден :? тежко е да слушаш и приятели говорещи за това как едвам са си намерили някаква работа където ги гърчат като невидели за 5-600кинта а ти вземаш няколко пъти повече .. примерно

Няколко пъти повече :shock: :shock: И даже не си завършил?А аз се бях приготвил да изкарвам по 500-700 като вляза във ФМИ :lol: :lol: Добре, наистина ли е толкова добре колкото го описваш :shock: :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 05 Яну 2010, 22:20 
Кин Арад
Аватар

Благодарил (а): 334 пъти.
Въпроса не е колко ще изкарваш като влезеш, а колко като излезеш. И в най-стандартния случай почваш от 600 месечно за начинаещ, след това като задобрееш - 1000, 1500, след няколко години и 2000 (че и повече, вече зависи с какво точно се занимаваш).

Till the moment your eyes open and you know.

Моето творчество - Windy Sunset's Creations :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 05 Яну 2010, 22:24 
Легендарен флуудър
Аватар

bggashnik написа:
Няколко пъти повече :shock: :shock: И даже не си завършил?А аз се бях приготвил да изкарвам по 500-700 като вляза във ФМИ :lol: :lol: Добре, наистина ли е толкова добре колкото го описваш :shock: :)

ъм да в интерес на истината малко неправилно съм се изразил .. като влезеш няма да те затрупат с пачки споко :lol: долу горе колкото си се приготвил .. ако покажеш повечко знания може да се спазариш за към 900 да кажем .. което за първа заплата както и да го погледнеш не е малко .. пътите вече нарастват с опита ;)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 05 Яну 2010, 22:26 
Darth Master
Аватар

Благодарил (а): 9 пъти.
А с какво се занимаваш откъм програмиране?И доколко ФМИ ти помогна за сегашните ти знания-имам предвид като процент самообучение и преподаване :scratch:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 05 Яну 2010, 22:56 
Легендарен флуудър
Аватар

bggashnik написа:
А с какво се занимаваш откъм програмиране?

еми предимно Java така де това ми е на първо място в цж то иначе съм писал на Ruby, сега Groovy и някакво подпбие на BASIC идващо с една среда на SEEBURGER .. имах един колега лафа му беше за 5к и на бейзбол /каквото и да е това :lol: / ще пиша .. та такива едни .. с каквото кажат с това се занимаваме за пари всичко правим :oops:
bggashnik написа:
И доколко ФМИ ти помогна за сегашните ти знания-имам предвид като процент самообучение и преподаване :scratch:

хах е те тука вече е голямата драма .. фми ми помогна до толкова че първи курс като бях имахме УП и СДП на Java а като цяло се търсят повече начинаещи Java ри + това че като ходех на интервюта определено да кажеш че си във ФМИ се котира повече .. всичко друго си е самоподготовка и четене на дебели книжки .. точно това ме и демотивира да се напъвам да изкарвам унито понеже после всички гледат опита .. то за това съм 3ти курс още :roll:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 614 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 41  Следваща