Дата и час: 19 Яну 2026, 03:57

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 2 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Въпрос към магистри или евентуални магистри... ?
МнениеПубликувано на: 10 Яну 2010, 00:55 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Здравейте,
Аз съм 4-ти курс История в СУ и се интересувам от следните магистратури:
-международни политически отношения
-политически мениджмънт
-европейски проекти

Идеята ми е да кандидатствам за държавна поръчка за първите две специалности , но не съм решил още коя от двете да запиша, ако ме приемат... а европейските проекти да ги запиша като платено обучение :)

Търся хора , които имат пряка информация за тези магистратури. Всякакъв контакт ще ми бъде от голяма полза.
Споделете впечатления... от изпита , от качеството на обучението , от практическата насоченост и т.н.

Share on Facebook Share on Twitter Share on Orkut Share on Digg Share on MySpace Share on Delicious Share on Technorati
Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Въпрос към магистри или евентуални магистри... ?
МнениеПубликувано на: 12 Авг 2010, 23:42 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
novoselskiq написа:
Здравейте,
Аз съм 4-ти курс История в СУ и се интересувам от следните магистратури:
-международни политически отношения
-политически мениджмънт
-европейски проекти

Идеята ми е да кандидатствам за държавна поръчка за първите две специалности , но не съм решил още коя от двете да запиша, ако ме приемат... а европейските проекти да ги запиша като платено обучение :)

Търся хора , които имат пряка информация за тези магистратури. Всякакъв контакт ще ми бъде от голяма полза.
Споделете впечатления... от изпита , от качеството на обучението , от практическата насоченост и т.н.

Международни политически отношения - акцентира върху политологичния анализ на международните отношения. Звучи добре, може да се реализираш в държавна администрация, където искат да имаш завършена магистърска степен по МО - за протокол, международно сътрудничество и тн.
Политически мениджмънт - това аз завърших, то се фокусира върху полотологичните аспекти на вътрешната политика, методология за стратегически анализ и прогнозиране, политически комуникации, предизборни кампании и управление на проекти като теоретична рамка. Може да се реализираш като журналист в медия, специалист по политически ПР, в неправителствения сектор.
Европейски проекти - това има ли го в СУ? Зная, че има 1 магистратура в УНСС по проекти + МИО.
Искаш впечатления от изпита - приемат 5-6 човека държавна поръчка, основно хора с бакалавърска степен по политология и се учи 3 семестъра. Платеното е за завършили други специалности, наричат ги "неспециалисти" и е 4 семестъра. Не знам какво учат през допълнителния семестър, но след това учат заедно с другите.
Качеството на обучението - лекциите са вечер - от 5 до 7 и в събота и понякога неделя. Дават стратегическата рамка, няма упражнения, казуси. Не се изисква много, освен ако преподавателят не е от НБУ. За да изкараш семестриалните изпити - по 1-2 курсови работи, дипломната работа също е лесна.
На приемния изпит се дава казус, на който тр да направиш анализ, мисля, че темите, по който изпитват ги обявават някъде из сайта.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 2 мнения ] 

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Няма непрочетени мнения в тази тема. Подфорум "Магистри"

[ Отиди на страница: 1, 2 ]

в Предложения за форума и правила

DADO

15

1042

24 Юни 2007, 17:15

Crematory Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Кандидат-магистри "Логопедия"- задочно обучение 2010/2011г

в ФНПП

Grandito

1

673

26 Сеп 2010, 14:59

sisilota Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Приети магистри платено обучение по специалност Журналистика

в Магистратури

el_comandante

8

1350

10 Сеп 2008, 10:09

enthusiastic Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Славният продуцент Нико Тупарев бил преподавател на магистри

в КСК 2009-2010

barbata

2

401

09 Юни 2009, 19:06

proUSA Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Кога излизат резултатите от теста по информатик за магистри?

в ФМИ

chichotonn

6

549

15 Сеп 2012, 11:52

Nirv Преглежда последните мнения