alter ego написа:
Абе хора, как разбраха че са фашисти? Питах и естествено не получих отговор, защото вероятно не може да има такъв.
Не схващате ли, че целият пост тук е не за да изразим съчуствие към пребития колега, каквото той наистина заслужава и да осъдим кретените, на които аргументите са само в областта на юмручното право. Идеята на поста е да ни представи комунистите като беззащитни агънца пред настъплението на фашизЪма. А според тази перверзна логика всичко, което не е комунизъм е фашизъм.

Ето ти отговора как сме разбрали:
Lord написа:
Знам, че е бил заплашван. Знам, че се знае от кого. Не знам обаче защо заплашвалите не са си понесли последствията преди да изпълнят зканите си.
Да, знае се от кого.
Колкото до това редно ли е било да изтъкваме причината за нападението, ние от "Призив" винаги сме държали на откритостта и не сме спестявали истината. И в този случай това важи с пълна сила. Ако не бяхме конкретизирали причината за нападението, това щеше да е манипулация, че Борис е пострадал заради дейността си в "Призив", а това не е вярно (макар електронни заплахи да са били отправяни и към нас).
Ако някой все още не е разбрал, "Призив" е
синдикално движение, не политическо. Т.е. при нас са добре дошли хора с всякакви политически убеждения без хора, изповядващи човеконенавистните идеологии, подстрекаващи към расистка и етничиска нетърпимост – национализъм, шовинизъм и фашизъм.
alter ego написа:
Пак ти казвам, Борето го видях в ИФ и е добре.
Вероятно си се объркал, защото от нощта на 6 срещу 7 януари той се лекува.