Дата и час: 23 Яну 2026, 01:08

Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 25 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: TEMI PO LITERATURA
МнениеПубликувано на: 18 Яну 2010, 13:40 
Eгоцентричен и самовлюбен...
Аватар

Благодарил (а): 844 пъти.
И аз съм надарен, ама в друга област.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 18 Яну 2010, 14:05 
The Sound of Victory
Аватар

Благодарил (а): 29 пъти.
В кеча ли си надарен ?

Литературата е прекрасен предмет.Самото кандидатстване с теми, обаче е далеч от този прекрасен предмет, наистина.Зубри се, а ако се даваше поле за изява на лични мисли и само и единствено нещата, без които не може да трябваше да се научат (а не назубрят) щеше да е прекрасно.А още повече, че каквото и да си писал ..... зависи на кого ще попаднеш на самия изпит да ти проверява темата.

И, да , всъщност при литературата всичко следва точно определена логика също както при математиката.Няма нищо случайно, просто не е написано като формула.А литературата сама по себе си е много голямо количество обща култура и формиране на начин на изразяване. ;)

The names of the future are stamping of impatience.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 18 Яну 2010, 14:53 
Аватар

И какъв е вариантът, който дава поле за изява на личните мисли - тестът ли? :lol:

ПП: Ако беше момиче щях да ти покажа в коя област.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 18 Яну 2010, 17:08 
The Sound of Victory
Аватар

Събеседване.Силата и умението да говориш и представяш себе си по този начин.

Пази боже от бъдещите юристи .... гледам ги повечето само в това са надарени.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 18 Яну 2010, 18:19 
Флъдзила
Аватар

Благодарил (а): 210 пъти.
Цитат:
Светът: небе и предмет. Небето пред предмета и небето зад предмета. Две небеса.
Небето пред предмета е земна атмосфера, въздух. Небето пред предмета разтапя
формата и цвета на предмета: въздушна перспектива - импресионизъм. Коро, Моне,
Уистлер...
Аз става Космос. Аз става Изкуство. Аз става вечност. Аз става Божество. -
Алфа.

аа недей така! точно пък това произведение има наистнина много смисъл. Та дори мога да ти го начертая, ако, като математик, ти е по-лесно да си визуализираш нещатата, че да ги разбереш :P
Иначе аз Гео Милев си го харесвам.. Просто е гениален.. :oops:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 18 Яну 2010, 18:55 
Аватар

Zahariev написа:
Събеседване.Силата и умението да говориш и представяш себе си по този начин.

Пази боже от бъдещите юристи .... гледам ги повечето само в това са надарени.

Ако трябва да се проведе събеседване с всеки един кандидат-студент, колко време споре теб ще бъде необходимо? Нека morfei да ти го сметне: 3000 кандидат-студенти, 4-5-6 комисии, нз за колко ще стигнат изпитващите, при продължителност на работата на изпитващите без почивките и прекъсванията за чисто технически въпроси да кажем 6 часа. Ако се отделят по 10 мин на човек това прави към два месеца изпит само по литература. И това при положение че се отделят само по 10 мин на човек (ако ги направим 20 мин, ще ни трябват 4 месеца). Ти мислиш ли, че 10 мин са достатъчни да се бъде преценена обективно цялостната подготовка на човек? За 10 мин можеш ли да изложиш личните си мисли пълно и подробно, така че да се разбере, че действително имаш определени познания и умения за анализ? Ако механизмът беше този, чисто от технически причини кандидат-студентите щяха да учат по 1 страница материал за всеки въпрос, за да могат да отговорят бързо и адекватно и най-вече КРАТКО. Така че предложението ти е меко казано утопично. И не забравяй, че тези преподаватели не им е работата само да изпитват къде по-подготвени, къде нищо не отбиращи абитуриенти. Ами предварителния изпит? Професорите и асистентите какво да правят по-напред, да водят лекции и упражнения или да седят по 6 часа в залата за изпит? И откъде ще намериш няколко зали, свободни цели 2 месеца? Ние за упражненията по латински и за кръжока при ас. Денков обикалчме по 40 мин аудиториите, за да се вмъкнем някъде, а ти ще отделиш 5-6 зали за изпит за всекидневно ползване. Не се сщам как ще стане това, освен ако не надстроиш северното крило с още един етаж над кокалестия мамут. Въобще мислите преди да пишете бе, хора...

Дано твоята дарба да не е в даването на креативни съвети в сферата на образованието, че иначе опазил ни бог (Христос, Аллах, Буда, който си избереш).

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 18 Яну 2010, 23:05 
The Sound of Victory
Аватар

Я ми кажи колко време трябва да се отдели на една добра тема и сам се кажи "Шах мат".

И .... да 20 минути на човек в една обмислена кампания са достатъчни да се зачеркне дадена тема.Забелязал ли си колко време имат политиците в медийните си изяви ? Кратко, точно, ясно - мнението на човека (без значение, че политиците не практикуват точно така.. ) .Един мой любим писател ми разказваше как са разговаряли преди време точно така.Ако имаш глупак пред теб - личи си, ако имаш интелигентен човек - също си личи.Личи си дали е наизустил, това което говори, личи си и дали размишлява.А още повече си личи дали има дар слово.

Ти си изкарал късмет да ти пишат по-добре оценка на изпита (може би) , защото са ти проверявали работата в началото на деня (примерно) , а останалите 199 , чийто теми са били прегледани през просото .... замислял ли си се ?

Проверяването на една тема далеч не би трябвало да отнема по-малко от 20тина минути.Даже е много по-тежко отколкото да разговаряш със самия човек.

Мисли, момче.
Ако изобщо успееш да завършиш "право" ще ти потрябва, ако не искаш да бъдеш просто поредния юрист-консулт на фирма , както виждам повечето учещи в момента.

Както и да е , стига толкова офтопик, владиславовецо. ;)
Моите дарби вече съм ги открил, за тях не се безпокой.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 19 Яну 2010, 12:42 
Аватар

Zahariev написа:
Я ми кажи колко време трябва да се отдели на една добра тема и сам се кажи "Шах мат".
Точно 3 часа и 40 мин повече, научи правилата на шаха :wink:

Zahariev написа:
И .... да 20 минути на човек в една обмислена кампания са достатъчни да се зачеркне дадена тема.Забелязал ли си колко време имат политиците в медийните си изяви ? Кратко, точно, ясно - мнението на човека (без значение, че политиците не практикуват точно така.. ) .Един мой любим писател ми разказваше как са разговаряли преди време точно така.Ако имаш глупак пред теб - личи си, ако имаш интелигентен човек - също си личи.Личи си дали е наизустил, това което говори, личи си и дали размишлява.А още повече си личи дали има дар слово.

Не знам дали си запознат с тънкостите на политиката, но там номера е много да говориш и нищо да не казваш :lol: Вече казах, че при 20 минути на човек ще ни трябват 4 месеца за сички студенти, така че не ми разсъждавай въобще над варианта. То предполагам, че по 40 мин на човек би било най-обективно, ама щеха да се изпитват по 20-30 човека на ден максимум.

Zahariev написа:
Ти си изкарал късмет да ти пишат по-добре оценка на изпита (може би) , защото са ти проверявали работата в началото на деня (примерно) , а останалите 199 , чийто теми са били прегледани през просото .... замислял ли си се ?
Същото важи и за писмения изпит, или там ги изпитват всички първи, в началото на деня :lol: Даже дори и да имаш багаж горе, вече ще им е писнало от дрънкане на глупости и никой няма да те слуша.

Zahariev написа:
Проверяването на една тема далеч не би трябвало да отнема по-малко от 20тина минути.Даже е много по-тежко отколкото да разговаряш със самия човек.
Но по-обективно. При разговор можеш да разбереш дали човека има дар слово, но това не е критерий нито за знания, нито за умения!

Zahariev написа:
Мисли, момче.
Ако изобщо успееш да завършиш "право" ще ти потрябва, ако не искаш да бъдеш просто поредния юрист-консулт на фирма , както виждам повечето учещи в момента.

Без лични нападки.

Zahariev написа:
Както и да е , стига толкова офтопик, владиславовецо. ;)
Моите дарби вече съм ги открил, за тях не се безпокой.

Само за информация, не живея във Владиславово, както и не всички софиянци живеят във Факултета, а на 20 метра от брега на морето, а в квартала ми има повче градинки и дръвчета от който и да е бетониран квартал в София или Варна

Извода, нереално предложение, глупава спор, край на дилемата.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 21 Яну 2010, 01:47 
Неодекадент
Аватар

Благодарил (а): 69 пъти.
Захариев, пише се (и се произнася) юрисконсулт. Ето едно нещо, което събеседването не е в състояние да провери - писмената езикова култура на човека.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 21 Яну 2010, 02:09 
The Sound of Victory
Аватар

Факт, за това има матури. ;)

На Светльо утре ще му отговарям.

Трябва да има 1во ниво - писмен, който да отсее тези за устния.Нещо като при журналистиката по мое мнение.

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 25 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2