1. Какво подари последно? Кому? - Някакви играчки на 3-годишно хлапе. Благодаря ти за подтика - ти си виновен!
2. Каква нагласа трябва да има човек, за да чете Жул Верн без да заспива? Питам, защото се отказах от него в около шести клас. - Преди година, за рождения ми ден, мой много близък приятел ми подари "Капитан Немо". Беше вдъхновен от омразата на капитана към света и от начина му на живот и се надяваше и аз да го разбера. Разбрах го. По цели дни четях по биология, а вечер - Капитан Немо. Не знам откъде намирах сили. Не съм чела нищо друго на Жул Верн. Хм... но определено не смятам, че това е книга за деца, каквато се води.
3. Кога за последно си каза "Уф, и този ли"? - Поредният човек, който търсеше взаимност на "чувствата" си към мен. Човек, който дори не знае що за същество съм аз... Не разбирам как все на такива попадам.
4. Какво, по принцип, би те накарало си кажеш това за някого? - Обикновено приемам добронамерените хора с широки обятия и разбиране, докато не ги опозная и не реша, че са прекалено шаблонни. А не получавам нищо от прекалено шаблонните хора, защото аз самата съм такава.
5. Любим филм? - "Царь" на Павел Лунгин ме впечатли достатъчно силно, за да го нарека любим. Нека бъде той...
6. Препоръчай ми две книги, художествена литература, които да прочета. - Със сигурност си ги чел: "Майстора и Маргарита" на Булгаков и "Братя Карамазови".. Е, хайде и "1984" на Оруел.
7. Понеже ми хареса как отговори на Йордан - какво представлявам аз? - Ти? Ти си ми любимият!

Ти носиш много добра и разбираща душа, предполагам и прощаваща. Това са много важни качества. Не мога да преценя дали си търсещ или приемащ... Определено предразполагаш към изповеди. Да, ти именно си като психоаналитик - получаваш отговори за другия, без да разкриваш себе си: "Въпрос?" -> "Отговор." -> "Добре..."
8. Използваш ли някакви стимуланти (черен/зелен чай, гинко, имун0остимулатори...) - В момента имуностимуланти, защото нещо живее в мен, а не съм му давала разрешението си. Когато здравето ми се разклати, предпочитам първо да пробвам с природни лекове. Думата стимулант не ми харесва.
9. Има ли начин да се различават хората, които ядат чесън преди лягане, но сутринта си мият зъбите?

- Ако имат кофти стомах, то ароматът се носи оттам, независимо от измитите зъби. Иначе можеш да ги познаеш по доброто здраве.
10. Лесно ли ти е да различаваш кога човек се лигави, кога позира и кога е искрен? - Зависи от човека. Все се надявам, че познавам хората, ама кой знае...
11. Лесно ли им е на хората да различават кога ти си в някое от горните състояния? - Прави ми впечатление, че на определена група хора съм им ясна като бял ден, на друга - и да се опитвам не мога да им внуша настроението си... не ме разбират.