Дата и час: 03 Апр 2026, 18:11

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 398 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 27  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: НБУ
МнениеПубликувано на: 21 Яну 2010, 14:33 
The Sound of Victory
Аватар

Благодарил (а): 29 пъти.
alter ego написа:
Огледай се наоколо. Направи справка за екопартиите в страната през последните 20 години. Ако не ти стига, провери за тях и в съседните ни страни.
Зелени, зелени, но като ги разпориш - отвътре червени! - беше казал новият Бисмарк, татко Кол.

Абсолютно вярно.
В България "Зелените" са мръсни.

The names of the future are stamping of impatience.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 21 Яну 2010, 17:14 
Форумозавър Рекс
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Избихте го на ОФФ-топик! В този форум имаше няколко теми за зелените; изровете ги и ругайте зелените в тях. Тази тема тук е за обругаване на финансовата пирамида НБУ. Между другото, прави ми впечатление, че всички защитаващи НБУ в този форум, са от НБУ. Я, кажете: имали някой от СУ, който да се кефи на НБУ?

Zahariev написа:
Нека констатирам друг факт :

"-Здравей, аз съм Георги
- Аз съм Илина ..... каква кола караш?
- Не карам кола ... не ми трябва.
- Пфф.... ай чао :lol: "

Не ми се случи на мен, но е също важен факт. :)

Иначе и в НБУ си преподават добри професори.

Захариев, надявам се че цитираш този случай, защото въпросната Илина (жалко за хубавото име) е студен'ка от НБУ. Аз съм имал още по-фрапиращи случаи. Веднъж имах злата участ да попадна на една маса със студен'ки по право от НБУ, които бяха дечица на разни съдии и прокурори. Всичките бяха толкова кухи лейки, че просто не може да се опише... Когато завършат, ако Красьо Черния не ги вземе у своя тефтер, просто не знам как ще оцелеят.

В НБУ наистина преподават добри професори, но това е по простата причина, че някои преподаватели от СУ, ходят да преподават и в НБУ, за да кърпят дупки в семейния си бюджет. Ако един професор има седмично 2 часа лекции и 2 часа упражнения (ако сам си ги води) в бакалавърския курс и още 4 часа спец-курсове (2 часа с бакалаври и 2 часа с магистри), това са му 8 часа седмично, което значи че има пре-достатъчно време да преподава и на други места (например в НБУ).
Сега Игнатов иска да забрани тази практика и да постави преподавателите в ситуация, в която ще трябва да избират между СУ и НБУ. Прави го с цел да унищожи СУ и да защити лобистките си интереси в НБУ. Обаче са му криви сметките... :evil:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 21 Яну 2010, 17:17 
Resurrected
Аватар

Благодарил (а): 39 пъти.
вечен студент написа:
Сега Игнатов иска да забрани тази практика и да постави преподавателите в ситуация, в която ще трябва да избират между СУ и НБУ. Прави го с цел да унищожи СУ и да защити лобистките си интереси в НБУ. Обаче са му криви сметките... :evil:

Това вече е връх на безочието и наглостта му! Нямам думи... :evil:

I swear I'm not the devil though you think I am...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 21 Яну 2010, 17:31 
Форумозавър Рекс
Аватар

Не бой се! Аз се съмнявам, че ще има дезертьори, освен някои от онези, които и без друго ги грози съкращение. Пък и да дезертира някой, пак няма страшно - докторантите сме над 700 човека, ще закърпим положението. :king:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 21 Яну 2010, 20:30 
The Sound of Victory
Аватар

вечен студент написа:
Избихте го на ОФФ-топик! В този форум имаше няколко теми за зелените; изровете ги и ругайте зелените в тях. Тази тема тук е за обругаване на финансовата пирамида НБУ. Между другото, прави ми впечатление, че всички защитаващи НБУ в този форум, са от НБУ. Я, кажете: имали някой от СУ, който да се кефи на НБУ?

Zahariev написа:
Нека констатирам друг факт :

"-Здравей, аз съм Георги
- Аз съм Илина ..... каква кола караш?
- Не карам кола ... не ми трябва.
- Пфф.... ай чао :lol: "

Не ми се случи на мен, но е също важен факт. :)

Иначе и в НБУ си преподават добри професори.

Захариев, надявам се че цитираш този случай, защото въпросната Илина (жалко за хубавото име) е студен'ка от НБУ. Аз съм имал още по-фрапиращи случаи. Веднъж имах злата участ да попадна на една маса със студен'ки по право от НБУ, които бяха дечица на разни съдии и прокурори. Всичките бяха толкова кухи лейки, че просто не може да се опише... Когато завършат, ако Красьо Черния не ги вземе у своя тефтер, просто не знам как ще оцелеят.

В НБУ наистина преподават добри професори, но това е по простата причина, че някои преподаватели от СУ, ходят да преподават и в НБУ, за да кърпят дупки в семейния си бюджет. Ако един професор има седмично 2 часа лекции и 2 часа упражнения (ако сам си ги води) в бакалавърския курс и още 4 часа спец-курсове (2 часа с бакалаври и 2 часа с магистри), това са му 8 часа седмично, което значи че има пре-достатъчно време да преподава и на други места (например в НБУ).

Абсолютно.

Юристите в НБУ като цяло са жалки от към самочувствие.Юристите на СУ също са жалки от към самочувствие.Разликата е в причината за това самочувствие, а приликата е, че са жалки.Естествено с всички изключения, които ги има ..... има много хора, които записват право в НБУ , защото вече са по-възрастни и нямат възможност да седнат да учат теми за СУ примерно.А и е факт, че системата в НБУ не е толкова закостеняла.

За да дам и личен пример : Отидох внесох таксата за НБУ, след 10 минути видях няколко колеги .... върнах се и си прибрах парите обратно.Не мога да понасям хора, които не могат да говорят.Което не значи, че в СУ ги няма естествено.

Погледнато обективно се "кефя" на НБУ от към база и успешната модернизация.Но същата тази обективност ме довежда до факта, че ако в СУ налеят подобни пари .... навярно и нашата база и модернизация би била толкова успешна и силна. ;)

Така де не се засягайте, личното ми мнение е това. ;)

Последна промяна Zahariev на 21 Яну 2010, 23:32, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 21 Яну 2010, 23:29 
The best things in life aren't things
Аватар

Благодарил (а): 1423 пъти.
Никак не се засягам. Факт е, че в НБУ е пълну с кухи лейки. Факт е, че ги има и навсякъде другаде. СУ също е "дом" на невъобразими слабоумници, виждал съм много. В НБУ наистина бият на очи и са доста. Това все пак не омаловажава по никакъв начин положителните качества на университета и предимствата му пред други, които са много и неведнъж съм ги изреждал, включително в тази тема.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 22 Яну 2010, 00:11 
The Sound of Victory
Аватар

Не е толкова вярно, че се дъни особено.Ако СУ беше наистина на високо ниво щеше да бъде така , но не сме.

На каква база е сравнението ти ?

В НБУ като цяло са плачевни, но има отделни личности, които бутат напред здраво.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 22 Яну 2010, 00:33 
The Sound of Victory
Аватар

Наред за ?

Наред могат да бъдат тези от НБУ.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 22 Яну 2010, 00:44 
The Sound of Victory
Аватар

Говорех ти за студенти.По дяволите..

Сравнявай състезания и местата им в тях.На мен не ми се занимава, но се сещам за случай преди 3-4 години, когато в някакво юридическо състезание бяха отвели СУ .

Иначе по институции и т.н. не виждам какво да се сравняват,при положение , че половината преподават и в двата университета.

Последна промяна Zahariev на 22 Яну 2010, 09:29, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 22 Яну 2010, 02:23 
The Sound of Victory
Аватар

В изречението "В НБУ като цяло са плачевни, но има отделни личности, които бутат напред здраво." виждаш ли някъде наличието на "СУ" ?

По дяволите.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 22 Яну 2010, 05:57 
The best things in life aren't things
Аватар

Благодарил (а): 1423 пъти.
Zahariev написа:
В изречението "В НБУ като цяло са плачевни, но има отделни личности, които бутат напред здраво." виждаш ли някъде наличието на "СУ" ?

По дяволите.

'Що се фрустрираш? Ураган винаги си води спорове като умопомрачен човек. Нищо лично, де. :salute:

И между другото, личностите са бая, повече от "отделни" са :)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 22 Яну 2010, 06:32 
Christian
Аватар

Благодарил (а): 37 пъти.
вечен студент написа:
В НБУ наистина преподават добри професори, но това е по простата причина, че някои преподаватели от СУ, ходят да преподават и в НБУ, за да кърпят дупки в семейния си бюджет...

Професорите, които ми преподават са проф. Иван Маразов, проф. Иван Божилов и проф. Милена Беновска. Който иска да ги разучи и ще се убеди, че нито един от тях не е "от СУ", ходещ да преподава в НБУ, за да закрепва финансовото си положение.

Бъдете съвършени, както е съвършен и небесният ваш Отец (Мат. 5:48).

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 22 Яну 2010, 15:23 
Форумозавър Рекс
Аватар

Моят научен ръководител (няма да му казвам името; който ме познава, знае по какво преподава) преподаваше паралелно и в НБУ до преди няколко години. А някои от твойте хора по-добре да не ги "разучаваме", защото излизат твърде позорни неща:

Цитат:
От 1974 до 1988 г. Иван Маразов сътрудничи под псевдоним "Библиотекара" в качеството си на агент на Държавна сигурност, управление VI (политическа полиция), отдел V, отделение I

Е, ако не друго поне е имал много "културен" никнейм...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 22 Яну 2010, 16:12 
Чалгар
Аватар

Благодарил (а): 64 пъти.
Майка ми, преподавател в ТУ София, също преди ходеше да чете лекции в НБУ. Вече не ;)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 22 Яну 2010, 18:14 
Alter Schwede
Аватар

Благодарил (а): 115 пъти.
FightForFreedom написа:
вечен студент написа:
В НБУ наистина преподават добри професори, но това е по простата причина, че някои преподаватели от СУ, ходят да преподават и в НБУ, за да кърпят дупки в семейния си бюджет...

Професорите, които ми преподават са проф. Иван Маразов, проф. Иван Божилов и проф. Милена Беновска. Който иска да ги разучи и ще се убеди, че нито един от тях не е "от СУ", ходещ да преподава в НБУ, за да закрепва финансовото си положение.

Хаха, моите по фолклор и антропология със сигурност преподават там. Доста често не се вясваха... пускаха ни... изпитът ни беше псевдо...

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 398 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 27  Следваща