Бавария написа:
Едно хотелче, около тях... е така да си ги гледкаш от стаята. Аз нямам нищо против.
Самият проце на строене на "едно хотелче" е доста замърсителен. Освен това, виждал/а ли си строене на едно хотелче в България? Защото аз не съм. Навсякъде се наблъсква с МНОГО хотелчета, МНОГО сгради с апартаменти под наем и всичко е по МНОГО. На разрешени и забранени места - без значение. Никой не строи по едно, всеки иска да се напечели максимално. Ето ти пример с едно разрешено за стореж място - Пампорово. Там от ужасно много години има няколко хотела, които си печелят добре - имат си клиенти, всичко е тип-топ. Но да, сега сме в ЕС, хубаво е да се построят още 2-3. Примерно. Ама не. Сега като бях февруари, има двуцифрено число нови хотели, много от които вече са готови. Има и много места, преградени с надписи "Частна гора", което нашепва за още бъдещи строежи. Тези хора са алчни, искат да се напечелят сега и веднага и не съзнават, че когато вместо 10 хотела има 100 (цифрите са абсолютно ей така лепнати, нямам реална статистика, просто давам произволни чиста) и клиенти същия брой или малко повече, 90 от хотелите ако не фалират, то поне ще са на ръба на оцеляването. И когато се наложи да рушат, земята отдолу ще си остане съсипана. Така е и по морето, и навсякъде. В Испания вече им се е наложило да бутат хотели, много скоро ще се случи и на нас. Но не стига, че съсипват курортите (защото едно е да си в хотел и да гледаш планина/море, друго е да си в хотел и да гледаш прозорците на съседния хотел на метър-два от твоите прозорци), ами и искат да съсипят уникални места като Иракли и Седемте рилски езера, да съсипят природата ни в коя ли не част на страната. Така че да, проблем е и ичма защо да сме против.