Дата и час: 16 Яну 2026, 21:18

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 48 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Недопустим модераторски произвол!
МнениеПубликувано на: 24 Яну 2010, 16:40 
очарователен тормозник
Аватар

Благодарил (а): 410 пъти.
ФФФ, ако проблема ти е дали те харесват у форума, си на грешен път. Основно се харесват хора, които не противоречат и не създават проблеми. Като Влади Априлов.

Не ти го писах в ЛС-то одеве, защото целта не беше да философстваме, имам си друга работа все пак. Но ще го кажа тук (ако не ми изтрият мнението де) - ако се стремиш да си харесван във форума, ще успееш за кратко, после се обръща палачинката. Всеки форумец е имал такъв период, в който е бил любимец, но после е станал обществен враг номер Х (Пич все още е номер 1, заради преобладаващите металисти). Ако от самото начало се стремиш да не си любимец, то тва си остава във времето и не се променят.

Ако не гледаш да си харесван, си по-свободен в мненията си и съвестта си. Търсейки форумно одобрение, ти робуваш на форумното мнение, което е една голяма клюкарница, и често се обръща. Ако не ти пука за хората, се чувстваш изолиран, но не ти се налага да мислиш, какво говориш и на кого се зъбиш. Свободата е сладка. Никой не е умрял от преяждане с нея. Само то нейн недостиг се умира.

you've arrived at panic station!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 24 Яну 2010, 16:42 
Alter Schwede
Аватар

Благодарил (а): 115 пъти.
Kristo написа:
ФФФ, ако проблема ти е дали те харесват у форума, си на грешен път. Основно се харесват хора, които не противоречат и не създават проблеми. Като Влади Априлов.

Не ти го писах в ЛС-то одеве, защото целта не беше да философстваме, имам си друга работа все пак. Но ще го кажа тук (ако не ми изтрият мнението де) - ако се стремиш да си харесван във форума, ще успееш за кратко, после се обръща палачинката. Всеки форумец е имал такъв период, в който е бил любимец, но после е станал обществен враг номер Х (Пич все още е номер 1, заради преобладаващите металисти). Ако от самото начало се стремиш да не си любимец, то тва си остава във времето и не се променят.

Ако не гледаш да си харесван, си по-свободен в мненията си и съвестта си. Търсейки форумно одобрение, ти робуваш на форумното мнение, което е една голяма клюкарница, и често се обръща. Ако не ти пука за хората, се чувстваш изолиран, но не ти се налага да мислиш, какво говориш и на кого се зъбиш. Свободата е сладка. Никой не е умрял от преяждане с нея. Само то нейн недостиг се умира.

Кристо, за първи път съм съгласна с тебе :wink: . Точно си го казал.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 24 Яну 2010, 17:56 
Драска само дивани
Аватар

Благодарил (а): 8 пъти.
Kristo написа:

;)
Колко простичка изглежда истината, когато някой друг успее да я формулира. Евала за формулировката, Kristo ;)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 25 Яну 2010, 00:32 
граф О'Манов
Аватар

Ферманите и тука се прехвърлиха явно...
Предполагам, че поведението на Данчо в размислите с Косето си е заслужавало триенето на постове (аз темата спрях да я следя), обаче всичко от неговия пост надолу в тая тема ми е странно.
Нито разбирам какво толкова има, че са му изтрили поста, та го поставя на въпрос, нито за какво беше долното есе. Свободата във форума, пък типажите, пък кой кого как го харесвали (аз съм с впечатление, че Данчо въобще не го вълнува дали го харесват, вълнува го дали модераторите ще го оставят да си пише щуротиите на воля).
... ама тоя форум голяма работа, голям социален живот се вихри! :flower:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 25 Яну 2010, 00:53 
очарователен тормозник
Аватар

Norwegian Wood написа:
Ферманите и тука се прехвърлиха явно...
Предполагам, че поведението на Данчо в размислите с Косето си е заслужавало триенето на постове (аз темата спрях да я следя), обаче всичко от неговия пост надолу в тая тема ми е странно.
Нито разбирам какво толкова има, че са му изтрили поста, та го поставя на въпрос, нито за какво беше долното есе. Свободата във форума, пък типажите, пък кой кого как го харесвали (аз съм с впечатление, че Данчо въобще не го вълнува дали го харесват, вълнува го дали модераторите ще го оставят да си пише щуротиите на воля).
... ама тоя форум голяма работа, голям социален живот се вихри! :flower:

Мисля, че впечетлението ти е грешно. Тва удебеленото. Даже е противоположно на реалното положение на нещата. Или май не говориш за същия този ФФФ-Данчо? Или явно не го познаваш или не умееш да анализираш постовете му и държанието му. Най-яркото доказателство е днескашния случай. Но иначе ако прегледаш другите му постове, положението е същото.

Човека просто си е странен и има уникални възгледи и идеи. Но ги има за да привлича вниманието върху си, чрез тях. Не бих казал, че оригиналничи за да се прави на интересен. Макар че на това прилича. Просто иска внимание, и това му е начина да го получи. Нищо срамно няма. У форума доста хора го правят. Медицински примери има, дет се вика. Всеки си е открил маска, която го прави интересен. И всеки си я преекспонира, до момента в който образа се разпада на парчета. Т.нар "момент на популярност" свършва. Както свърши момента на Смокинг Мирор преди време. Днес явно е бил на Данчо реда. Кой ще е следващия?

Ако мислите, че проблема е в модераторския контрол, се задлуждавате. Проблема е в личностите. Къде измислени, къде добре нарисувани. Къде безпринципни, къде с фалшиви разбирания. И точно тези личности подхранват дадена заблуда, за това кой какъв е и колко струва. И когато в дни като този, разберем, че "форумния респект" е просто балон, който умели духачи са раздували, човек би си помислил, кое е по-зле - някой да ти помага да си градиш фалшив образ, или някой да ти пукне балона и да се види голотата вътре. Сещам се за доста хора, които ще се познаят зад тази метафора. Може би те са следващите спукани гърнета?

Не знам, не знам... :roll:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 25 Яну 2010, 01:02 
граф О'Манов
Аватар

Е, аз пък не мисля, че ми е грешно, но това не е най-важното в случая.
Важното е, че е имало някакви постове, които е следвало да бъдат изтрити, и това се е случило. Пък то форумите са за това, да се трият постовете в тях. Голям форум - много спам. :flower:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 25 Яну 2010, 14:18 
Форумозавър Рекс
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Изображение

Това да си "популярен" във форума си е голяма далавера! След малко трябва да ходя до нашия деканат и ще им кажа, че е крайно време да се внесе за гласуване от Академичния съвет предложение да се дават ECTS-кредити за форумна популярност. Ако предложението се приеме, най-популярните юзъри във форума ще могат да натрупат толкова кредити, че няма да им се налага да посещават избираеми дисциплини и спец-курсове и така ще могат да стоят по-дълго във форума, за да ни радват с гениалните си прозрения за живота, политиката, образованието, любовта, секса и пр.

P.S. Дано сега не се намери някой юзър от друг университет (нали си имаме и такива), който да ме пита, какво са ECTS-кредити...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 25 Яну 2010, 14:29 
Драска само дивани
Аватар

вечен студент написа:
P.S. Дано сега не се намери някой юзър от друг университет (нали си имаме и такива), който да ме пита, какво са ECTS-кредити...

Естествено, че трябва да те пита!
Иначе го бием на дискриминация!
Откъде накъде студентите от СУ ще имат право на ECTS точки, а другите - не?
Трябва да се измисли адекватна планова система за конверсия м/у ECTS и останалите университети.
И за преподавателите трябва да се помисли - ако студент, който би посещавал курсовете им не ги посещава заради форума, то този студент въпреки всичко трябва да се води на преподавателя и той да получава съответните пари за него. Така де, няма да дискриминираме и преподавателите. ;)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 26 Яну 2010, 00:37 
граф О'Манов
Аватар

вечен студент написа:
Изображение

Това да си "популярен" във форума си е голяма далавера! След малко трябва да ходя до нашия деканат и ще им кажа, че е крайно време да се внесе за гласуване от Академичния съвет предложение да се дават ECTS-кредити за форумна популярност. Ако предложението се приеме, най-популярните юзъри във форума ще могат да натрупат толкова кредити, че няма да им се налага да посещават избираеми дисциплини и спец-курсове и така ще могат да стоят по-дълго във форума, за да ни радват с гениалните си прозрения за живота, политиката, образованието, любовта, секса и пр.

ЖИВ КЛАСИК!
:JC_you_rock:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 27 Яну 2010, 04:31 
The best things in life aren't things
Аватар

Благодарил (а): 1423 пъти.
Кристо, излез първо от лайната и после гради философия и прави анализи. Всички са продрусали напоследък, ей... Цитирам безизвестен потребител от форума на НБУ: "Искрено се надявам да имате и друг живот."

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 27 Яну 2010, 16:41 
очарователен тормозник
Аватар

Jamesmagno написа:
Кристо, излез първо от лайната и после гради философия и прави анализи. Всички са продрусали напоследък, ей... Цитирам безизвестен потребител от форума на НБУ: "Искрено се надявам да имате и друг живот."

Никога не съм бил в тях. Просто ти така си мислиш.
Аз също, ще цитирам студент от НБУ: "Аз не съм, което ти си мислиш" 8)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 27 Яну 2010, 19:48 
hard-working
Аватар

Благодарил (а): 27 пъти.
Дойде ли време да цитираме колегите от НБУ... :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 27 Яну 2010, 19:55 
Outta Time
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
лелел, само казвайте - познавам големи класици от там...

остават често неосъществени."
Of Mice and Men

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 27 Яну 2010, 19:59 
hard-working
Аватар

Благодарил (а): 27 пъти.
Започна началото на края..

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 27 Яну 2010, 20:05 
disorder and disarray
Аватар

Благодарил (а): 21 пъти.
FightForFreedom написа:
Мила- размисли и страсти- обидил съм Косе Босе с нещо и не ми се казва с какво и защо съм я обидил- резултатът, моите въпроси- изтрити, нейното ответно метафорично разказче за мен как я наръгвам с нож- оставено. Трябваше Мила да ме предупреди, не да си говори с Косе Босе зад гърба ми, все едно са "на една страна", а аз на друга. Коментар на модератора с червен шрифт, обясняващ защо са изтрити мненията, предполага, че съм нарушил добрия тон. Не съм нарушил добрия тон. А защо не се изтри и нейното разказче?

Какво се е случвало тук в последните месеци? :shock: Косета-босета, наръгвания с ножове... wot da hel?

http://judysays.wordpress.com

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 48 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща