camel написа:
Methuselah написа:
Jamesmagno написа:
Ех... Престиж. И Дай-дай е престижен клуб. И бат' Бойко има престиж. А качеството на обучението от какво се гради? Не мисля, че са ме обучавали некачествено. И не са. Престижът не е критерий за качествата на преподавателите и на учебния матрял. Нито на условията.
Т.е. ти обясняваш това, че всички завършват НБУ, с невероятните преподавателски умения на професорите

Оценките ви са реални. ОК. .. ЛОЛ.
Не е хубаво да даваш за пример само НБУ за нереални оценки.

И в СУ има такива...и то МНОГО!

Да. Ама в НБУ са повече. Образно казано ако за да завършиш някоя специалност в СУ с определен успех трябва да хвърлиш Х усилия, за да завършиш НБУ със същия успех трябва да хвърлиш У усилия, което е доста по-малко. По мои наблюдения.
Иначе естествено и на двете места може да се научи много. Въпросът е да имаш желание. Но това да научиш нещо е едната страна на университета.
Другата е, както казва Матусал, че оценява по определен начин количествено и качествено твоите знания и отразява това в дипломата, която ти дава. И всички останали от този момент нататък разчитат на тази оценка, която ти е дал университета ти, за да оценят твоите знания. И тук за мен НБУ се дъни, защото много по-лесно дава високи оценки, отколкото в СУ. Или по-скоро - необективните оценки в НБУ са изкарани с много по-малко усилия спрямо полу-необектвините оценки в СУ.
Камеле, и аз знам за много хора, които не дават обективни оценки в СУ. Но аз съм виждал как цял един поток получава необективни оценки, но те НЕ са завишени, ами занижени.
Освен това не мога да кажа за останалите специалности, но конкретно за правото - аз не съм разочарован от него. Има доста добри преподаватели, които съчетават достатъчно добър подход и познания и изисквания, и след лекционните курсове на които определено съм научил много неща. Честно казано нямам представа колко от тях водят курсове в НБУ и на какво ниво го правят, но от лекциите в ЮФ определено съм доволен.