Бeтон написа:
morfei написа:
като не мога да я почна за 10 мин. скипвам.

Принципно ако не можеш да я започнеш до 10 мин, положението и след 100 минути няма да е по-различно.
2 са положенията: или материала е учен и отрениран, или не е. Задачите се решават по схеми.
Не съм съгласен... Може в пърият момент да не загрееш някое от нещата и да ти трябва малко време да "погледнеш под друг ъгъл" на задачата, за да тръгне.
Може и да има схеми, но не съм съгласен, че една задача се решава или за 10 мин, или не се решава! Ще си позволил да цитирам една моя съученичка(Калина) от 9-ти клас, която ходи на IOI(за незапознатите това е свет. олимп. по информатика) - "трудните задачи се решават с мислене"! За някои задачи докато не пробваш няколко начина просто не става.
Иначе и от мен съветът е почвате от 1-ва и докъдето ви стигне времето(като сложните задачи ги оставяте за накрая).
Принципно е добре първо на чернова, после на белова, все пак имате 5 часа... хората пият 1.5л вода за 5 секунди, представете си вие колко неща може да свършите за 5 часа...
Ходете на олимпиади, може би малко късно, но все пак е нещо - те са едно много добро място да се тренираш за подобен изпит, това е един съвет към настоящите и бъдещите кандидати.
Имам и няколко въпроса към вас:
1. До изпита остават около 93 часа, не е ли редно вече да знаем графика по места, аджеба къде трябва да отидем?
2. Този справочник освен от София можем ли да го намерим някъде в други градове по книжарниците(примерно в Пловдив, някой ако може да услужи да пише, че явно жълтите таблици не ги признават

)??
3. Може ли да използваме малко по-сложните неща, учени в даскало(примерно формула за дължина на ъглополовящата CL²=ab-mn, връзки между медиани и страни на триъгълник, неравенство между средно-аритм. и средно-геометричното(СА-СГ) и други такива)??? Принципно ги разрешават по олимпиади, заедно с доста по-сложни твърдения, ама кой знае какво ще им скимне?)