Дата и час: 04 Апр 2026, 01:33

Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 1615 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 108  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: КСК 2010/1011 Математика
МнениеПубликувано на: 26 Яну 2010, 21:35 
Кин Арад
Аватар

Благодарил (а): 334 пъти.
Ами решаваш първо които задачи можеш, и след това мислиш върху тези, които не можеш. Иначе в най-лошия случай зацикляш на някаква задача и не ти остава време за другите задачи.

Till the moment your eyes open and you know.

Моето творчество - Windy Sunset's Creations :D

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 26 Яну 2010, 21:46 
Shall we shag now, or shag later?
Аватар

Благодарил (а): 18 пъти.
Ами за да разбера кои не мога нали първо трябва да я помисля, и като не мога да я почна за 10 мин. скипвам. :P

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 26 Яну 2010, 21:56 
Europa League
Аватар

Благодарил (а): 2 пъти.
morfei написа:
Какво имаш предвид под "да си разпределим времето"? Почвам от 1ва наред. Като засеча на некоя почвам следващата. Това дали е печеливша тактика? :roll:

От първа наред можем да ги започнем аз и колеги.
Естествено и некви откачалки, дето поддържат психопатския рейтинг на ФМИ барабар с видни преподаватели.

Иначе в общия случай въпросът е индивидуален. Няма панацея. Питайте за тактики този, който е отговорен за подготовката ви и е наясно с възможностите ви.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 26 Яну 2010, 22:08 
Аватар

Този дето е най-наясно с подготовката ми съм аз. Кво се прави в този случай? :mrgreen:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 26 Яну 2010, 22:47 
Легендарен флуудър
Аватар

Благодарил (а): 485 пъти.
като решиш задачата на чернова веднага я хвърляш на беловата

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 26 Яну 2010, 23:00 
Europa League
Аватар

Благодарил (а): 2 пъти.
morfei написа:
като не мога да я почна за 10 мин. скипвам. :P

Принципно ако не можеш да я започнеш до 10 мин, положението и след 100 минути няма да е по-различно.
2 са положенията: или материала е учен и отрениран, или не е. Задачите се решават по схеми.
За*бете тия задачи, в които трябва да умножите двете страни на уравнението с 67/115, та да съберете с второто, от което да извадите третото...
Това за мен не са задачи, а просто автора им е имал проблеми с жена си. Чувал съм притчи за един колега Колев от СМГ :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Скарал се вечерта с жена си и на другия ден пуснал контролно на всички.
Влиза в час и казва - с умниците решаваме ей т'ва, а тъпаците да преписват 17-то табло (по стените на стаята са окачени табла с формули и задачи) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Другия вариант е с вложена задача, където трябва да декомпозирате задачата на смислови части и решите първата, но втората и нататък не можете и така синтеза се проваля.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 26 Яну 2010, 23:17 
Аватар

issoax написа:
като решиш задачата на чернова веднага я хвърляш на беловата

Мисля, че няма да имам време за такива неща. Досега никога не съм писал на чернова. Според вас как е по-добре? А доколкото разбрах от мнението на Бетона, метода ми е правилен.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 27 Яну 2010, 12:13 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Бeтон написа:
morfei написа:
като не мога да я почна за 10 мин. скипвам. :P

Принципно ако не можеш да я започнеш до 10 мин, положението и след 100 минути няма да е по-различно.
2 са положенията: или материала е учен и отрениран, или не е. Задачите се решават по схеми.

Не съм съгласен... Може в пърият момент да не загрееш някое от нещата и да ти трябва малко време да "погледнеш под друг ъгъл" на задачата, за да тръгне.

Може и да има схеми, но не съм съгласен, че една задача се решава или за 10 мин, или не се решава! Ще си позволил да цитирам една моя съученичка(Калина) от 9-ти клас, която ходи на IOI(за незапознатите това е свет. олимп. по информатика) - "трудните задачи се решават с мислене"! За някои задачи докато не пробваш няколко начина просто не става.

Иначе и от мен съветът е почвате от 1-ва и докъдето ви стигне времето(като сложните задачи ги оставяте за накрая).
Принципно е добре първо на чернова, после на белова, все пак имате 5 часа... хората пият 1.5л вода за 5 секунди, представете си вие колко неща може да свършите за 5 часа... :scratch:
Ходете на олимпиади, може би малко късно, но все пак е нещо - те са едно много добро място да се тренираш за подобен изпит, това е един съвет към настоящите и бъдещите кандидати. :pirate:

Имам и няколко въпроса към вас:
1. До изпита остават около 93 часа, не е ли редно вече да знаем графика по места, аджеба къде трябва да отидем?
2. Този справочник освен от София можем ли да го намерим някъде в други градове по книжарниците(примерно в Пловдив, някой ако може да услужи да пише, че явно жълтите таблици не ги признават :) )??
3. Може ли да използваме малко по-сложните неща, учени в даскало(примерно формула за дължина на ъглополовящата CL²=ab-mn, връзки между медиани и страни на триъгълник, неравенство между средно-аритм. и средно-геометричното(СА-СГ) и други такива)??? Принципно ги разрешават по олимпиади, заедно с доста по-сложни твърдения, ама кой знае какво ще им скимне?)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 27 Яну 2010, 12:18 
back to basics
Аватар

Благодарил (а): 165 пъти.
тази формула я има в справочника, така че можеш да я ползваш, но тези, които не са поместени в него, трябва да ги доказваш (не говорим за елементарните, разбира се)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 27 Яну 2010, 12:20 
В началото бе словото
Аватар

Оф, да, наистина е добре да си го набавя преди да задавам излишни въпроси :( И все пак ме дерзае въпросът кога ще излезне разпределението по места?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 27 Яну 2010, 12:30 
Аватар

Абе, пич ти пишеше в форума на math10, нали? Иначе аз по олимпиади и състезания доста съм ходил. Мисля, че имам доста опит. Справочника трябва да можеш да го намериш в по-големите книжарници във всеки град. Колкото до разпределението по зали, сигурно петък ще излезе. Миналата година излезе 2 дена преди изпита. Ти май часовете броиш, а? :lol: Иначе всички формули и теореми, които са в справочника можеш да ги използваш без доказване. Има и други, които ги няма, но не вярвам да ти направят проблем ако ги използваш, като права на Ойлер, Щайнер, Симпсън етц. Основни задачи и факти обаче трябва да доказваш.

П.П. За Чева и Менелай също не вярвам да правят проблем.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 27 Яну 2010, 12:40 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 1 пъти.
Менелай и Чева са теореми. За какъв чеп ще ти искат доказателство :)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 27 Яну 2010, 12:45 
В началото бе словото
Аватар

Тия с Ойлер и Щайнер горещо се надявам да не ги дадат :lol: Иначе Чева и Менелай ясно... Ще се оправим, да, аз съм този някой от math10.
Обаче е много тъпо два дена преди изпита да ни го дават това разпределение... Това означава, че дотогава никой не знае къде е разпределен, така ли? Не мога ли на някой телефон да ми кажат?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 27 Яну 2010, 13:02 
Аватар

martosss написа:
Обаче е много тъпо два дена преди изпита да ни го дават това разпределение... Това означава, че дотогава никой не знае къде е разпределен, така ли? Не мога ли на някой телефон да ми кажат?

Ами докато не излезе разпределението няма как да знаем, къде сме разпределени. Ако искаш им се обади, но мисля, че и те още не знаят, т.е. не са направили разпределението още. А и като се замислиш, защо ти е да знаеш 4 дена преди това? На тебе ти трябва да го знаеш предния ден преди изпита. Ако си много нетърпелив, да те успокоя, че разпределението няма да се различава особено от това от предните години. Погледни тук:
http://uni-sofia.bg/index.php/bul/priem ... _za_izpiti

П.П. Видях, че са изнесли ценоразписите на бюрата за приемане на документи след като е изтекъл срока за записване. :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 27 Яну 2010, 14:27 
FMI
Аватар

Благодарил (а): 8 пъти.
Разпределнията ги изкарват късно. 2006-та за единия изпит ги изкараха към 12-13 часа в деня преди изпита.

За по-сложните теореми - ако не се сещате за друго решение, ползвайте ги, ще падне някоя точка все пак, ак ое вярно решението.
Иначе мяота стратегия беше да преписвам на белова накрая на изпита, ако ми е останало време. Така си правех и един вид проверка на самото решение. :D

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 1615 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 108  Следваща