Дата и час: 19 Яну 2026, 07:53

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 6 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Байрон
МнениеПубликувано на: 31 Яну 2010, 00:50 
В началото бе словото

Благодарил (а): 0 пъти.
Здравейте,
аз не съм сигурна дали,тук трябва да си постна темата и ако не и е тук мястото,моля да бъда извинена,та моя проблем е следния: в 11 клас съм и уча английски език като първи език.От тази година учим и английска литератрура,която аз намирам за особенно интересна.Та,госпожата ни е дала на всеки от класа по два автора които да представим.Предстои ми да правя презентация за Лорд Байрон,автор,който ме предизвика да направя нещо повече от монотонните и посредствени презентации,които гледам цял срок.Проблема ми е,че това което видях в интернет някак си не улавя идейте на Байрон.Намирам ужасно много невярна информация,като всичко е представено сухо.Аз искам да изложа идейте на автора,да видя мястото на творбите му в литературата,да намеря онези момнти от биографията му,които сформират философията му...Уикипедия отчасти ми помогна,но само с фактологията.И за това се надявах,че тук ще се намери някой,който ще ми помогне в това отношение,защото автор като Дж.Байрон заслужава едно добро представяне :)

Share on Facebook Share on Twitter Share on Orkut Share on Digg Share on MySpace Share on Delicious Share on Technorati
Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Байрон
МнениеПубликувано на: 31 Яну 2010, 13:15 
disorder and disarray
Аватар

Благодарил (а): 21 пъти.
Има едно място, където се крият отговорите на всичките ти въпроси, и то се нарича БИБЛИОТЕКА. Ама не виртуална, а истинска.

http://judysays.wordpress.com

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 31 Яну 2010, 15:22 
Resurrected
Аватар

Благодарил (а): 39 пъти.
Ах, този Байрон! Определено най-най-най любимият ми поет. За него могат да се кажат доста неща, но както ти самата спомена – ще е доста трудно да разплетеш обективните факти от измислицата и легендите, особено ако нямаш много време за подготовка. Бих ти препоръчала доста книги, кои биографични, кои граничещи с дарк фентъзи, които биха ти помогнали в разбирането на поезията и житейската му философия – "Байрон" на Андре Мороа, "Вампирът" на Том Холанд, "Байрон – живот и легенда" на Фиона Маккарти, "Letters & Journals of Lord Byron, with Notices of his Life" на Томас Мур или по-скоро аналитично ориентирани трудове като "Измислянето на Руритания" на Весна Голдсуърди. Последното ме навежда на мисълта, че дори всяко помагало по литература би ти свършило работа в конкретната ситуация. Обърни особено внимание на силните поетически образи, които Байрон изгражда в източните си поеми, защото все пак те са крайъгълен камък в моделирането на мирогледа му, както и на кореспонденцията с неговите близки. Мисля, че в едно писмо до издателя си споделяше, че творчеството му далеч не почива само на абсолютни измислици, а е повлияно и от субективния му опит. Доста от изказванията на лейди Байрон потвърждават, че съпругът й живее с представата, че е изгонено от Рая същество, което е завинаги обречено и носи само нещастие и болка на хората около него. :alien:

Ето ти и малко любопитни линкове:
http://englishhistory.net/byron/contents.html
http://chitanka.info/lib/text/6642
http://paper.standartnews.com/bg/articl ... cle=178911
http://chitanka.info/lib/text/11805

Дано да съм била поне мъничко полезна...

П.П: Според мен темата трябва да се премести в "Литература и книги". :)

I swear I'm not the devil though you think I am...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 01 Фев 2010, 11:04 
В началото бе словото

Благодарил (а): 0 пъти.
Леле..мерси много,помогна ми :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 16 Фев 2010, 08:29 
A Soul Lost in Endless Time
Аватар

Благодарил (а): 249 пъти.
Винаги трябва да се импровизира, но след като си си изчел книжките. Тогава е по-успешно. :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 16 Фев 2010, 10:53 
The Sound of Victory
Аватар

Благодарил (а): 29 пъти.
Най-добрата импровизация е подготвената импровизация.

Ти намери главните факти за живота му, които не са различни навсякъде и от там давай напред като изчетеш някоя и друга творба.Байрон има добри моменти, да. ;)

The names of the future are stamping of impatience.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 6 мнения ]