Дата и час: 04 Апр 2026, 00:29

Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 2502 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 167  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Журналисти 2010
МнениеПубликувано на: 29 Яну 2010, 20:29 
В началото бе словото

Благодарил (а): 0 пъти.
mravke написа:
Като гледам как сте се изпопритеснили всички... :)
Аз лично от години знам, че искам да се занимавам с журналистика и винаги съм си следвала това, съответно и се подготвям без да правя нещо по-различно от обикновено - редовното следене на новините,умението да пишеш грамотно, да можеш да изразиш мнението си по даден общественозначим проблем не мисля, че са неща, необходими само за да се мине изпита. Не можете да ги научите за ден или месец.
А курса, организиран от СУ - със сигурност не се надявайте, че участието ви в него ще ви гарантира прием, нито пък, че ще научите някаква велика тайна.

Успех на всички кандидатстващи и един съвет от мен - бъдете малко-по уверени, притеснението на никого не помага :drunken:

Съгласна съм. Притеснението в никакъв случай не е катализатор на мисълта. Субективността на проверяващите обаче ме плаши... Успех и на теб. Надявам се догодина лично да се запознаем.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 29 Яну 2010, 23:55 
В началото бе словото

mariaa написа:
Здравейте, бъдещи колеги (нядавям се)! Айде моля ви се, дайте някакво примерно есенсе, покриващо критериите на СУ, защото вече не ми издържат нервичките. Някой знае ли изобщо на какво дъжрат, дали трябва да се уповаваме на твърдения на философи или простичко да си изразяваме мнението по даден проблем... Напълно се обърках вече, а тази ситуация ме кара да се чувствам несигурна в себе си. Ние, провинциалистите, не можем да припкаме всяка седмица до столицата за курс преди предварителния на 28-ми... За мен поне, това си е като да стреляш в мрака. Успех на всички и се надявам някой да откликне на молбата ми...

Здравейте, ако някой знае сайт с подобна информация, стари есета, или нещо което да е от полза моля ви пишете. Това би било много полезно. :roll:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 31 Яну 2010, 14:02 
В началото бе словото
Аватар

Така,бъдещи колеги, имам запитване. Първото и най-голямо желание ми е да уча Връзки с обществеността (или т.н. PR). Та,бихте ли ми помогнали с подребдата на специалностите, за да ми излезнат сметките накрая на КСК-то. Например:

1.PR
2.Журналистика
3.Книгоиздаване
4.
5.
6.

Какво е най-добре да пиша след трите специалности от ФЖМК? :shock: :? :?: :roll:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 31 Яну 2010, 14:49 
Amor Fati
Аватар

Благодарил (а): 995 пъти.
:roll: Кажи с какво друго ще кандидатстваш...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 31 Яну 2010, 16:59 
В началото бе словото
Аватар

Нямам особено голям избор. Ще се явя на изпит по Журналистика и Български език и литература. Само от това разбирам. От изпита по БЕЛ мога да се възползвам за Психология,Философия и Културология, а от Журналистика - PR,Журналистика,Книгоиздаване. Май специалностите станаха 6. Достатъчни ли са? Как да ги подредя,като се има предвид,че най-много искам да уча PR. :roll:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 31 Яну 2010, 19:34 
В началото бе словото

Здравейте и от мен :) Изключително добро впечетление ми направи коментара на mravke :) не мисля,че умението да пишеш,да разсъждаваш,да имаш теза,която да защитиш може да се развие за един ден,месец... и т.н. :) доста време се чудих дали да се запиша на курса - и в крайна сметка се отказах... единственото,което ми изглежда доста полезно,е организирането на пробен изпит и връщането на работата с рецензията :) относно субективизма- той наистина е най-големият проблем,така че..да си пожелаем късмет... и най-вече,здрави нерви ;)

някой има ли инфо кога излизат новите справочници :? ... и друго- в кои други университети смятате да се пробвате ? Само в СУ и УНСС или Варна,Велико Търново ?

Peykoff,записваш като първо желание PR и след това-което ти е най-много на сърце след въпросната специалност ;) поне аз така ще направя... журналистика първо и после PR... естествено,ако изкарам изпита :D

John Lennon

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 31 Яну 2010, 19:41 
В началото бе словото
Аватар

Ей хора,кой беше вчера на курса и в коя аудитория...хаха аз бях в 13 , честно казано представях си нещтата по друг начин ,но дано всичко което минем през курса ни бъде от полза .. :) :D

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 31 Яну 2010, 20:16 
В началото бе словото

Tancheto_ написа:
Ей хора,кой беше вчера на курса и в коя аудитория...хаха аз бях в 13 , честно казано представях си нещтата по друг начин ,но дано всичко което минем през курса ни бъде от полза .. :) :D

Можеш ли да ни разкажеш какво правихте там, какви теми засегнахте и т.н.?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 31 Яну 2010, 20:21 
От дъжд на вятър

Благодарил (а): 1 пъти.
mravke написа:
Можеш ли да ни разкажеш какво правихте там, какви теми засегнахте и т.н.?

Не вярвам някой да ти разкрие тези пикантериики,все пак 300 лв. са си 300 лв. ха-ха.
Справочникът мисля,че излиза в началото на февруари,така че следи за него в близките дни.
Ще има ли интензивен курс?Какво се реши? И колко г/д хора има на този курс,който вече се провежда?Благодаря! :)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 31 Яну 2010, 20:28 
В началото бе словото
Аватар

Много хора бяхме в наща аудитория 70 мисля,курcът не е писане на теми или нещо подобно поне за сега ... материала е интересен и точно за специалността .. :)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 01 Фев 2010, 14:54 
Пишете, о, братя
Аватар

Благодарил (а): 5 пъти.
На мен лично ми беше супер интересно до края на третата лекция.И аз бях в 13-та.
Обсъждат се основни проблеми,дават полезни дати и МНОГО насоки. Доволен съм за сега и то много.

Facebook - Bobby Ivanoff

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 01 Фев 2010, 18:29 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 2 пъти.
А от кога започват да приемат документите за предварителния изпит и до кога?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 02 Фев 2010, 15:59 
От дъжд на вятър
Аватар

Едва ли някой ще ми даде отговор, но кажете нещо повече за този курс. Аз много исках да отида, но не ми се отдаде тази възможност. Каква информация ви дават?А дати? Нещо свързано с темите най-вероятно, нали? :|

Между другото много се радвам, че тук чета само хубави неща. Един на друг хората си пожелават късмет, успех с курса, изпитите и т.н. Радвам се, че я няма онази ''злобарска'' злоба :) , макар че всички сме конкуренти. И се надявам да е истина. :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 02 Фев 2010, 16:57 
В началото бе словото

Едва ли някой ще разкрие подробности около курса, да не говорим пък за темите, което е напълно нормално. Все пак наистина сме конкуренти. Така че не се надявай много :lol: А по повод злобата - наистина досега не е имало гадни коментари, просто си личи какви сме кандидатите за тази специалност :wink: Вместо да се плюем един друг, можем да си бъдем полезни...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 08 Фев 2010, 20:38 
От дъжд на вятър
Аватар

Благодарил (а): 7 пъти.
Ако можеше да ни приемат всички...

Някои полезни неща от сайта:
http://uni-sofia.bg/docs/fjmc/KSK-2010-final.rtf - програма на курса, за който пише, че ще се проведе и през пролетната ваканция.
http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/f ... rnalistika - малко повече информация за тези, които още не са много сигурни в решението си
http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/p ... ika_pismen изискванията за изпита (много обща информация)

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 2502 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 167  Следваща

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Няма непрочетени мнения в тази тема. За всички кандидат-журналисти 2009-2010: въпроси и отговори

в КСК 2009-2010

d_a_h_l_i_a

2

2309

20 Окт 2009, 23:00

d_a_h_l_i_a Преглежда последните мнения