Дата и час: 16 Яну 2026, 22:58

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 8 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Зала за бокс?
МнениеПубликувано на: 28 Яну 2009, 15:53 
В началото бе словото

Благодарил (а): 0 пъти.
Интересувам се да започна да тренирам бокс!Можете ли да ми предложите добра зала с трениор?Знам че трябва да си купя екипировка така че ще ме ориентирате ли какво ще ми трябва, колко пари горе долу ще струва и от къде мога ди си я купя?
Предварително Благодария

Share on Facebook Share on Twitter Share on Orkut Share on Digg Share on MySpace Share on Delicious Share on Technorati
Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Зала за бокс?
МнениеПубликувано на: 01 Май 2009, 21:09 
Плиний Стари
Аватар

Благодарил (а): 25 пъти.
А сигурен ли си че искаш точно бокс?

Първо си отговори на въпроса защо искаш да се занимаваш с бойни изкуства. След това разбери кой стил е най подходящ за теб и само ако си пълно дърво и за нищо не ставаш тогава се примири с обикновен бокс :)

После всяко бойно изкуство си има свой традиции и екипировки. Не съм се интересувал много къде предлагат най богат асортимент, но този сайт ми хвана окото наскоро с каточели достатъчно разнообразие http://www.silabg.com/bg/product/list/cid/54/MMA%20-%20Аксесоари

Конкретно за бокс, ти трябват някакви шорти, ръкавизи, гума(така се нарича протектора за зъби) и според разновидноста на бокса може и каска да ти трябва, мисля аматьорите задължително са с каски и обратно в професионалния бокс нямат право на такива :)

Не ме смущава див вой от омрази,
не стряска ме на завистта гневът –
спокойно гледам в бъдещето ази:
там мойте песни все ще се четат.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 02 Авг 2009, 21:34 
homo economicus
Аватар

Благодарил (а): 5 пъти.
Брей..как го изстреля това, че ако си пълно дърво трябва да се примириш с бокса? Говоря като човек тренирал джудо, карате-до и бокс. Боксът освен перфектна кардио тренировка ти дава добра основа да натупаш уличните биячи, а това е важно за всеки мъж, независимо дали има жена до себе си или не.
Така или иначе първата тренировка няма да те пуснат на чувал, а ще те учат основни неща - не ти трябва нищо. Ако си добър може и да те пуснат, в такъв случай ти трябват ръкавици(за чувал) и бинтове. Бинтовете са към 10-12лв. ръкавиците почват от 30-на лв. На ул. Алабин 22 има спортен магазин с евтини и качествени стоки. Можеш да тренираш с удобно облекло каквото имаш под ръка, гума за уста няма да ти трябва в началото, нито каска, нито нищо. Като му дойде времето тренера ще ти каже или пък ти можеш да подемеш темата кога е удобно да биеш хората в залата. Това в кръга на шегата.
Успех. Много глупости се изписват и изговарят за боксьорите и залите. Нито някой ще те убие от бой като си нов, нито е пълно с тъпаци и комплексари. Боя изгражда и възпитава. В това ще се убедиш и сам.

And on the right side, there is nothing left.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 08 Авг 2009, 20:11 
В началото бе словото
Аватар

blz написа:
Брей..как го изстреля това, че ако си пълно дърво трябва да се примириш с бокса? Говоря като човек тренирал джудо, карате-до и бокс. Боксът освен перфектна кардио тренировка ти дава добра основа да натупаш уличните биячи, а това е важно за всеки мъж, независимо дали има жена до себе си или не.
Така или иначе първата тренировка няма да те пуснат на чувал, а ще те учат основни неща - не ти трябва нищо. Ако си добър може и да те пуснат, в такъв случай ти трябват ръкавици(за чувал) и бинтове. Бинтовете са към 10-12лв. ръкавиците почват от 30-на лв. На ул. Алабин 22 има спортен магазин с евтини и качествени стоки. Можеш да тренираш с удобно облекло каквото имаш под ръка, гума за уста няма да ти трябва в началото, нито каска, нито нищо. Като му дойде времето тренера ще ти каже или пък ти можеш да подемеш темата кога е удобно да биеш хората в залата. Това в кръга на шегата.
Успех. Много глупости се изписват и изговарят за боксьорите и залите. Нито някой ще те убие от бой като си нов, нито е пълно с тъпаци и комплексари. Боя изгражда и възпитава. В това ще се убедиш и сам.

подкрепям с две ръце!

като екипировка не ти трябва нищо в началото - ще те учат на стойка, гард, движения и повярвай няма да е 2 часа. после бой със сянка и чак след това ще те пуснат на чувал

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 13 Авг 2009, 19:43 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 1 пъти.
За около година тренировки общо,през моята зала минаха един милион човека,а от тях още тренират 5-6.Просто това е мъжки спорт и комплексарите не се задържат.Действително повечето новаци започват от комплекс,но се отказват ако не след първото по-яко физическо натоварване(а в добрите клубове това е първата тренировка),то след първата условна(понеже някой им чукнал нослето).Между другото като чета форума на СУ се оказва че куцо и сакато тренира боен спорт!?!Бахти,сега ще ме е страх да ходя на даскало :pale: :P :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 13 Авг 2009, 19:48 
miles davis - so what
Аватар

Благодарил (а): 14 пъти.
тва с "обикновения" бокс и с пълното дърво и аз не го разбирам нещо. FMI може ли да сподели какво и колко време е тренирал?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 01 Фев 2010, 23:33 
В началото бе словото

Боксът хич не е спорт за "дървета"........ :)
Тренирала съм близо 3 години, професионално. И по състезания съм ходела, така че трябва да знаеш, че ако ще се захващаш с този спорт, не трябва да е за ден два. Не казвам, че задължително ще тръгнеш да се занимаваш професионално (аз още преди години спрях, сега от време на време ходя на отделни тренировки в разни клубове), но не става за ден - два.
Поне първата половин година няма да докоснеш друга ръка, освен тази на треньора си. Стойка, много, много строга физическа подготовка (отделни дни, в които не се боксираш, а работиш над тялото), усвояване на ударите. То не е да научиш прав, ъперкът и готово. На мен лично ми трябваше много време, за да отработя реакциите си и именно в това се крие чара на повечето бойни спортове - не е просто налагане.

Първоначално ще ти трябват само бинтове и хубави ръкавици. Препоръчвам ти да не си взимаш ударни, защото тях можеш да ги ползваш само на крушата.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 02 Фев 2010, 00:38 
От дъжд на вятър
Аватар

Благодарил (а): 2 пъти.
Боксът е доста техничен спорт, затова и аз не разбирам какво беше това изказване с дървото....

За зала...аз бих ти препоръчал на стадион Васил Левски да отидеш и да търсиш Мартин Кръстев. Това ни е първият европейски шампион по бокс за професионалисти. Бях доволен от тренировките, като екипировка не ти трябва нищо специално. Там ти дават уредни ръкавици, може да си купиш едни бинтове най-много. Ако не се лъжа тренировките вече са по 10лв на тренировка, или може да си платиш на месец с някаква отстъпка.

Няма класова истина, има класова лъжа! Истината е общочовешка.

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 8 мнения ]