allshallperish написа:
The_Viper написа:
allshallperish написа:
Тънете си в мизерията, обвинявайте държавата и законодателната система и си седете там. Винаги е най-лесно другите да са ни виновни

. Успех в борбата. Която никой не води.
Толкова си смешна... ти не разбра ли че някои хора просто НЯМАТ финансова възможност да живеят на квартира!? На къв език искаш да ти го напиша за да го разбереш??
Добре бе, кво значи нямат финансова възможност? Повечето, които учат (студентите от провинцията) не бачкат, а родителите им ги гледат, т.е работата им е само да учат. И ако толкова ви е гнус от мястото СГ ще направите нещо по въпроса, все ще се хванете да бачкате, все ще имате някакъв стимул да промените нещо. Но вие нямате. Не ви пука и за убитото момче, а точно не ви пука, щото не сте били там и щото нямате връзка с него... Ако се беше случило на някой от вас щеше да се задейства поне малко... А вие се хабите да пишете във форумите колко сте зле и колко сте отчаяни... обаче вечерта пак ще излезете и ще се направите на животни, кой с бири, кой с "треволяци", кой с по-твърди неща. Няма какво да се заблуждаваме. В СТУДЕНТСКИ ГРАД ВИ Е ДОБРЕ. Имате евтин подслон (ако мога да го нарека така), имате заведенийца.
Докато разглеждах докладите от темата видях това мнение - и само мога да кажа, че не си права. Работя от първия си ден като студент, че и от преди това. Мислиш ли, че с 350лв заплата (каквато взимах, когато живеех в студентски град) можех да си позволя квартира? Е, не можех, за статистиката.
Откакто съм студент, родителите ми "не ме гледат" - това са пълни глупости. Облажени от "гледането" могат да се нарекат само хората, които учат в същия град, в който живеят. В момента, в който си се изнесал от вас, за да отидеш да учиш някъде на майната си и си започнал сам да си чистиш и готвиш, и переш - вашите "не те гледат", защото нямат физическата възможност за това.
Да, много хора имат месечна издръжка от родителите си - и това е нормално, защото както каза ти, те нямат друга работа освен да учат.
Други, чиито родители не могат да си позволят дори тази минимална издръжка си намират работа. Като мен и като една голяма част от потребителите на този форум. И за тях започва един 4 годишен кошмар на постоянно балансиране, цепене на секундата на две, скандали със работодатели, скандали с преподаватели, врънкане на лекции от колеги - защото за да си в София и да учиш, ти трябва да работиш, поради което не можеш да присъстваш на лекциите.
Мислиш ли, че е готино?
Защото не е. Студентски град е необходимост.
Това, което го е унищожило са корупцията и липсата на възпитание.
Недей да обвнияваш хората, които живеят там СЕГА - обвинявай онези, които са го направили през последните 20-25 години.