Дата и час: 17 Яну 2026, 09:39

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 88 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: "Студентски град - една година по-късно"
МнениеПубликувано на: 04 Фев 2010, 12:01 
От дъжд на вятър
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
ники написа:
Хора, защо си мислите, че Студентски град е мястото, където простотията се проявява в най-голяма степен? Проблеми, подобни на тези в Студентски град, има в редица квартали на София. Живлял съм повече от 10 години в Люлин и мога да гарантирам, че положението е в пъти в по-зле. И проблемите не са в заведенията и курвите, а в това, че толкова много хора, набутани на толкова малко място, неизбежно стават причина за конфликти от всякакво естество.

Не знам за тебе ама аз бях в Люлин 8 пет дни и ми бяха достатъчни за години напред , какво да вида от на едната пейка пият бира на другата комар играят на третата се пушат зеленилка и още какво ли не , излезнах до магазина да си купя нещо за пиене и бях по анцунг на ЦСКА и какво стана ? Гледаха ме с някъкви погледи още малко да ме разкъсат и някакъв старец се обади от 1-вият етаж "Младежо ти си първият, който идва тука с такъв анцунг, пребирай се по бързо". И какво като в Люлин са от СОФИЯ ЗАПАД? Не се учудвах и да ми се нахвърлят. Ти сам каза всичко е до хората ;)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 04 Фев 2010, 16:10 
В началото бе словото

Благодарил (а): 8 пъти.
ники написа:
Хора, защо си мислите, че Студентски град е мястото, където простотията се проявява в най-голяма степен? Проблеми, подобни на тези в Студентски град, има в редица квартали на София. Живлял съм повече от 10 години в Люлин и мога да гарантирам, че положението е в пъти в по-зле. И проблемите не са в заведенията и курвите, а в това, че толкова много хора, набутани на толкова малко място, неизбежно стават причина за конфликти от всякакво естество.

Ами просто е несравнимо - едното е жилищен квартал, другото би трябвало да бъде университетски кампус.
Не мислиш ли, че в Студентски град би трябвало правилата да не са като в жилищните квартали, а да се създаде среда, в която младите хора да могат да се развиват?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 04 Фев 2010, 16:28 
Чалгар
Аватар

Благодарил (а): 64 пъти.
Мисля, че такава среда е редно да се създаде навсякъде. И не е правилно един квартал да е приоритетен. А ако трябва да се положат повече усилия и да се употребят повече средства за развитието на определен квартал, то това няма да е Студентски град. Има далеч по-проблемни места.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 04 Фев 2010, 17:08 
hard-working
Аватар

Благодарил (а): 27 пъти.
Hrisko написа:
ники написа:

Не знам за тебе ама аз бях в Люлин 8 пет дни и ми бяха достатъчни за години напред , какво да вида от на едната пейка пият бира на другата комар играят на третата се пушат зеленилка и още какво ли не , излезнах до магазина да си купя нещо за пиене и бях по анцунг на ЦСКА и какво стана ? Гледаха ме с някъкви погледи още малко да ме разкъсат и някакъв старец се обади от 1-вият етаж "Младежо ти си първият, който идва тука с такъв анцунг, пребирай се по бързо". И какво като в Люлин са от СОФИЯ ЗАПАД? Не се учудвах и да ми се нахвърлят. Ти сам каза всичко е до хората ;)

Люлин 8 наистина е култово. Там не се излиза след като се стъмни.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 04 Фев 2010, 23:03 
Europa League
Аватар

Благодарил (а): 2 пъти.
Hrisko написа:

Оставяй ги тия наркомани.
По автофорумите прелива от гневни постове. Всяка втора разбита кола е от Люлин. То не си ли набавят дозичката за деня...

Да измрат. КЗЛ

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 05 Фев 2010, 01:34 
В началото бе словото

ники написа:
Мисля, че такава среда е редно да се създаде навсякъде. И не е правилно един квартал да е приоритетен. А ако трябва да се положат повече усилия и да се употребят повече средства за развитието на определен квартал, то това няма да е Студентски град. Има далеч по-проблемни места.

Аз също :) Само че, повтарям, между ж.к. и академичен кампус има разлика. Едното трябва да е по-приоритетно, защото хората, които живеят там са(евентуално) бъдещата интелигенция и би трябвало да им се осигуряват нормални условия на съществуване. Не казвам, че в кварталите не трябва да се осигурят такива условия, но концентрацията на млади хора в Студентски град е по-голяма. Освен това едното не противоречи на другото. Какво пречи да се оправи и Студентски град, и проблемните квартали? А, сетих се - некадърните корумпирани кметове и икономическите групировки 8)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 05 Фев 2010, 09:03 
Чалгар
Аватар

Благодарил (а): 64 пъти.
Всъщност не съм съвсем сигурен, дали има повече млади хора в СГ или в Люлин :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 05 Фев 2010, 13:48 
граф О'Манов
Аватар

Абе всеки голям град по света си има проблемни квартали.
Ама колко големи градове си имат проблемни студентски квартали...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 06 Фев 2010, 14:48 
В началото бе словото

Norwegian Wood написа:
Абе всеки голям град по света си има проблемни квартали.
Ама колко големи градове си имат проблемни студентски квартали...

+1

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 07 Фев 2010, 18:49 
Буря
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Честно казано за зрели хора, или претендиращи за такива,
притежавате умопомрачителното мнение да демонстрирате защо в СГ, в провинцията, в София, в Люлин и в кенефа ми е такова положението.

Загледайте се в постовете, погледнете това за 'кучетата ни пазят' в клипа, от който така се възмутихте...

...

Помислете. И ние също сме кучета и го доказвате (:

Поздрави.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 14 Фев 2010, 19:49 
A Soul Lost in Endless Time
Аватар

Благодарил (а): 249 пъти.
argentinaso написа:
ники написа:

Едното трябва да е по-приоритетно, защото хората, които живеят там са(евентуално) бъдещата интелигенция ...

Каквато държавата, такива и студентите й...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 24 Юли 2010, 08:50 
Неебателна.
Аватар

Благодарил (а): 806 пъти.
allshallperish написа:
The_Viper написа:
allshallperish написа:
Тънете си в мизерията, обвинявайте държавата и законодателната система и си седете там. Винаги е най-лесно другите да са ни виновни :wink: . Успех в борбата. Която никой не води.

Толкова си смешна... ти не разбра ли че някои хора просто НЯМАТ финансова възможност да живеят на квартира!? На къв език искаш да ти го напиша за да го разбереш?? :shock:

Добре бе, кво значи нямат финансова възможност? Повечето, които учат (студентите от провинцията) не бачкат, а родителите им ги гледат, т.е работата им е само да учат. И ако толкова ви е гнус от мястото СГ ще направите нещо по въпроса, все ще се хванете да бачкате, все ще имате някакъв стимул да промените нещо. Но вие нямате. Не ви пука и за убитото момче, а точно не ви пука, щото не сте били там и щото нямате връзка с него... Ако се беше случило на някой от вас щеше да се задейства поне малко... А вие се хабите да пишете във форумите колко сте зле и колко сте отчаяни... обаче вечерта пак ще излезете и ще се направите на животни, кой с бири, кой с "треволяци", кой с по-твърди неща. Няма какво да се заблуждаваме. В СТУДЕНТСКИ ГРАД ВИ Е ДОБРЕ. Имате евтин подслон (ако мога да го нарека така), имате заведенийца.

Докато разглеждах докладите от темата видях това мнение - и само мога да кажа, че не си права. Работя от първия си ден като студент, че и от преди това. Мислиш ли, че с 350лв заплата (каквато взимах, когато живеех в студентски град) можех да си позволя квартира? Е, не можех, за статистиката.

Откакто съм студент, родителите ми "не ме гледат" - това са пълни глупости. Облажени от "гледането" могат да се нарекат само хората, които учат в същия град, в който живеят. В момента, в който си се изнесал от вас, за да отидеш да учиш някъде на майната си и си започнал сам да си чистиш и готвиш, и переш - вашите "не те гледат", защото нямат физическата възможност за това.

Да, много хора имат месечна издръжка от родителите си - и това е нормално, защото както каза ти, те нямат друга работа освен да учат.
Други, чиито родители не могат да си позволят дори тази минимална издръжка си намират работа. Като мен и като една голяма част от потребителите на този форум. И за тях започва един 4 годишен кошмар на постоянно балансиране, цепене на секундата на две, скандали със работодатели, скандали с преподаватели, врънкане на лекции от колеги - защото за да си в София и да учиш, ти трябва да работиш, поради което не можеш да присъстваш на лекциите.

Мислиш ли, че е готино?
Защото не е. Студентски град е необходимост.
Това, което го е унищожило са корупцията и липсата на възпитание.
Недей да обвнияваш хората, които живеят там СЕГА - обвинявай онези, които са го направили през последните 20-25 години.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 24 Юли 2010, 17:38 
В началото бе словото

Та една година по-късно ПУП на Студентски град беше приет: http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2010/07/22/936431_sofiia_vse_pak_shte_razmeni_halite_za_gradinkata_do/
Е, да, звучи хубаво на пръв поглед 12 кампуса, но вижте точно какво се има предвид:
http://sofia-agk.com/esoft/planove/displayImage.php?folder=podrobni/Stud-grad_PRZ_2010-04-26/ За улеснение - това с червените очертания са бъдещите сгради, които предвижда плана. Доста стряскащо изглежда.
От друга страна, оказа се, че и на постоянно живущите не им харесва презастрояването на Ст. град и дори се опитват да оборят плана:
http://priziv.org/index.php?option=com_content&task=view&id=288&Itemid=1
Квартал 50 се намира до бл. 1-4 и евентуалният бъдещ кампус на МГУ.

А вижте и какво се предвижда отстрани на Ст. град:
http://sofia-agk.com/esoft/planove/displayImage.php?folder=podrobni/Vartopo_UG/
http://sofia-agk.com/esoft/planove/displayImage.php?folder=podrobni/Vartopo_Sever/
Да е честито на печелившите...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 88 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Няма непрочетени мнения в тази тема. Прекъсване за една година-въпрос

в Административни въпроси

sunny_girl

8

2076

29 Сеп 2006, 19:46

kokteil_molotow Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Прекъсване за една година

Dudeto

5

997

22 Сеп 2007, 00:04

fan4battle Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Две година за една?

Dark_Angel

1

775

26 Дек 2006, 17:07

^PrincessA^ Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Открит дебат - "Студентски град - една година по-късно"

в За нас / проекти и предложения

agenta

7

1124

01 Фев 2010, 01:08

peterdi Преглежда последните мнения