|
Забраната за публикуване на чужди снимки без разрешение във форума вече е добавена към правилата. Освен това държа да спомена, че според самият Закон за Авторско право е незаконно да се копира, възпроизвежда или разпространяват информация или материали, обект на авторско право (вкл. снимки) без съгласието на собственика на такова авторско право. По принцип фотографът е собственик на авторското право върху снимката или изображението. В случая това ме касае лично (фотоапарата и снимката са мои), така че очаквам и конкретно извинение към мен. Виждам и, че Мила се е извинила, обаче никъде не виждам, че извинението се приема, което според мен е необходимост при всеки спор, защото иначе си остава предпоставка за продължаването му и занапред. Пък и все още виждам разни неприятни определения, за които няма извинение - "Тъпо е някакси да се възползваш от..." - в духа на предните обвинения в обида на Олшелпериш, смятам, че това конкретно е обида към Мила, че прави тъпи неща... Аз лично нямам проблеми с извиненията, дори и когато вината не е особено моя. И освен че нямам проблеми, старая се и да не се налага да се извинявам повече от веднъж по един и същ повод. Извинението не накърнява предполагаемата ми чест. Тук мога да се извиня и затова, че когато Мила ми се оплака за публикуваната снимка, и казах, че я подкрепям в това да си каже, какво мисли по въпроса, така че извинението за конкретната формулировка, а не по принцип, е и от мен.
|