xpucmo написа:
А теб не те ли тревожи, че има над 6 милиона българи, за които ти нищо не знаеш?
Идеята на едно предаване (каквото и да е то) е да покаже "образа", който се доближава до по-голям брой от хората. Да покаже проблемите, които касаят по-голяма част от хората. Да покаже обобщен вариант на многото...
Логично е, че няма да покаже 6 милиона, нито 3-4 милиарда, колкото е населението на Планетата, а ще избере определени "образи".
xpucmo написа:
По принцип адски ме дразнят подобни показни прояви (плюс самият Карбовки, и не, не съм предубеден спрямо него). Същото е като с благотворителните концерти - защо Сульо, Пульо и Дульо правят концерт, и после дават част от парите за "кауза Х", след като през останалото време печелят десетки пъти повече, но с парите си купуват вили, яхти, самолети, подводници... Могат тихо и кротко да дарят за същата кауза и без да си правят PR от това.
Пробвай да спечелиш сума близка до тази, която печелят изброените от теб лица (Цульо и Дульо) и да видим какво ще е отношението ти към малките неща в живота, и колко примерно би дарил...
xpucmo написа:
Но в същото време всеки си има стотици други собствени проблеми, които не бърза да направи обществено достояние.
Не всеки си крие проблемите. Не се показват личните проблеми (и пак не винаги)
Според мен проблема в предаването Отечествен форнт (с Марияна) не е личен, затова заслужава показване. Имаме "обобщения образ, за който говорех по-горе...
xpucmo написа:
И Карбовски вместо да прави обществено достояние до болка известни факти...
Ако бяха до болка известни, то щяхме да правим всичко възможно за преодоляването и поправянето на проблемите. Следователно имаме нужда от припомняне, защото сме позабравили т. нар. "факти"...
Да не забравяме, не на последно място, една медия излъчва предавания, които сосвен, че са в обществен интерес, са в интерес на самата медия.
Това е реалността.
Но нека не омаловажаваме моментите, когато някой се опитва да прави нещо смислено, според него самия.
Който не е творец е критик. Който има по-добра идея за предаване, да я сподели, ще намерим техника и ще заснемем
Поздрави!
До скоро