Дата и час: 08 Апр 2026, 00:56

Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 1615 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50 ... 108  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: КСК 2010/2011 Математика
МнениеПубликувано на: 11 Фев 2010, 22:59 
В началото бе словото

Благодарил (а): 3 пъти.
master_man написа:
Здравейте,
Казвам се Марин и тази година завършвам средното си образование. Насочил съм се към ФМИ, специалности КН и СИ. На предварителния изпит изкарах оценка 5.45 :) доста тъжно за мен ;Д
Та исках да попитам дали знаете възможно ли е оценката от предварителния изпит да се обжалва по някакъв начин? Трябват ми 5 стотни и няма да се откажа докато не ги получа!

Ще ти кажат "иди на следващия и направи повече" ;) :D

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 11 Фев 2010, 23:48 
В началото бе словото

Благодарил (а): 0 пъти.
Доста тъжно :)
В момента пред мен има 70 момчета и следват още 2 изпита. От тях предполагам, че ще излязат поне още стотина отлични оценки и ако аз нямам такава едва ли ще се вредя в надпреварата. За 5 стотни ... :D

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 12 Фев 2010, 00:16 
back to basics
Аватар

Благодарил (а): 165 пъти.
vicho_ написа:
Ще ти кажат "иди на следващия и направи повече" ;) :D

,което си е тъпо, защото и на мен не са ми сметнали задача само защото не е решена с материала, който се включва в изпита, а по много по- кратък начин без мн описания и прочие (визирам 7-ма)
, така че аз те съветвам да ходиш поне да си видиш работата, за да знаеш какво да не правиш другия път

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 12 Фев 2010, 10:25 
В началото бе словото

Натъкнах се на интересна информация. Тази година балообразуващи оценки ще са оценката по математика от зрелостния изпит (утроена) и удвоената оценка от дипломата по математика, за разлика от минали години, когато се взимаше оценката по физика от дипломата.
Това, което ме притеснява в случая, е как точно ще се образува тази оценка от дипломата по математика - дали тя ще е средно аритметично от оценките за четерите години (9,10,11,12 клас) или ще се смята, взимайки се впредвид оценката от матурата по математика, ако се явяваме на такава, и оценките от ЗИП математика? Ако решат да направят така, че оценката от матурата да оказва влияние на крайната оценка в дипломата за средно образование и това ефектира върху крайния бал за СУ, то силно се съмнявам някой да се яви на такава матура. По-скоро хората биха избрали да изкарат тройки на матура по английски език примерно, но да не си развалят бала с оценка, различна от пълно 6, на матурата по математика.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 12 Фев 2010, 17:06 
Shall we shag now, or shag later?
Аватар

Благодарил (а): 18 пъти.
Справочника ще излезе до края на месеца и всички ще получим отговор скоро. Иначе до оценката ти - няма начин да се промени.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 12 Фев 2010, 19:49 
В началото бе словото
Аватар

дерзайтее до следващия изпит..

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 13 Фев 2010, 22:42 
В началото бе словото

Хора, гледам сега балообразуването и се хванах за главата. Вече не се взима по-голямата оценка - матура или оценка диплома по математика, а ако сме карали матура, тя става балообразуваща. Това е... ужасно. Вие как мислите? И олко от Вас смятат да държат матура по математика?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 13 Фев 2010, 22:53 
От дъжд на вятър

Jun Jan написа:
Хора, гледам сега балообразуването и се хванах за главата. Вече не се взима по-голямата оценка - матура или оценка диплома по математика, а ако сме карали матура, тя става балообразуваща. Това е... ужасно. Вие как мислите? И олко от Вас смятат да държат матура по математика?

Аз имам 5,50 по математика в дипломата, така че ще си ходя на матурата за 6,00. За 5,50 мисля,че трябваха 80т някъде от 100, така че едва ли ще е много трудно да се хване 5,50 и от горе с една средна подготовка,а щом се готвиш за влизаш в СУ би трябвало да имаш знанията за поне 5,50 да не говорим,че трябва и за 6,00..

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 13 Фев 2010, 22:57 
Легендарен флуудър
Аватар

Благодарил (а): 485 пъти.
зависи от пола някои колежки не тръгват с големите кошници към фми :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 13 Фев 2010, 23:10 
В началото бе словото
Аватар

На мен също не ми е ясно трябва ли да се явявам на редовния изпит, макар че имам хубава оценка на първия изпит(6)?
И ако трябва, то вторият ми въпрос е, може ли да си разменя изпитите, тоест записал съм се на втория предварителен, но искам да се явя на редовния(защото така искат), та може ли да ги сменя двете дати и да се явя на редовния вместо на втория предварителен, защото той е задължителен?

А иначе аз също този изпит го взех само за сигурност, принципно съм си кандидатствал във Великобритания и ако там ме приемат адиос мучачос :joker: То с тия задачи не знам какви уникати ще влезнат... от тях(задачите) задачи 7 ги решаваш от рас... останалите три ако имаш някой по-уродлив сборник или даскал и ще ги направиш също, въпросът е да ги опишеш добре. Интересно ми е как ще се изгаврят на следващите изпити.. ще ни питат колко е лицето на триъгълник с ли

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 14 Фев 2010, 08:01 
Драскач
Аватар

Благодарил (а): 17 пъти.
Jun Jan написа:
Вече не се взима по-голямата оценка - матура или оценка диплома по математика, а ако сме карали матура, тя става балообразуваща.

Ъъъъ... Хвърли ме в тъча. За кои специалности си говорим?
Гледала съм балообразуването и честно казано или не мога да чета, или явно не схващам какво значи оценката от дипломата. А ме съмнява да е някое от двете, така че къде ги четеш тези неща?

Kid vs. Kat :twisted:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 14 Фев 2010, 11:18 
Кин Арад
Аватар

Благодарил (а): 334 пъти.
Кой ви каза, че не се взима по-високата оценка?
Където гледате на сайта, никога не е пишело, че се взима по-високата по простата причина, че на същото място в справочника под голяяямата таблица с баообразуването на специалностите има една звездичка, която гласи, че се взима по-високата от двете.

Till the moment your eyes open and you know.

Моето творчество - Windy Sunset's Creations :D

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 14 Фев 2010, 12:04 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 4 пъти.
Цитат:
(6) Когато в дипломата за средно образование са вписани две оценки по балообразуващ учебен предмет, като една от тях е от държавен зрелостен изпит, а другата – от курса на обучение, за балообразуваща оценка се счита оценката от държавния зрелостен изпит. Не участват оценки от профилирана, задължителна професионална, задължителноизбираема или свободноизбираема подготовка.
(7) Когато в дипломата за средно образование са вписани две оценки по чужд език, като едната от тях е от държавен зрелостен изпит, а другата – от курса на обучение, за балообразуваща оценка се счита оценката от държавния зрелостен изпит.

:roll:

http://uni-sofia.bg/index.php/bul/priem/priem_za_obrazovatelno_kvalifikacionna_stepen_bakalav_r_i_magist_r_sled_sredno_obrazovanie/kandidatstudentska_kampaniya_2010/pravilnik_za_priemane_na_studenti_v_sofijskiya_universitet_sv_kliment_ohridski_za_uchebnata_2010_2011_godina/obrazuvane_na_s_stezatelen_bal

It's what we know for sure,
that just ain't so.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 14 Фев 2010, 12:08 
Легендарен флуудър
Аватар

Благодарил (а): 485 пъти.
е чудо голямо то матурата не ви ли е 1 вид повишителен изпит :roll: чак не вярвам да не изкараш поне колкото ти е в дипломата .. е ще има изключения ама предполагам няма да са масови :roll:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 14 Фев 2010, 12:14 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 4 пъти.
Дипломата ми по математика е 6.00, едва ли мога да изкарам повече :wink: .Може да загубя няколко стотни сега с матурата, но предполагам няма да са фатални.

It's what we know for sure,
that just ain't so.

Последна промяна DuDuTy на 14 Фев 2010, 12:59, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 1615 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50 ... 108  Следваща