Дата и час: 16 Яну 2026, 19:32

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 31 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Отечествен фронт
МнениеПубликувано на: 07 Май 2006, 12:48 
Летящите Пръсти
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Карбовски стартира предаване в Нова телевизия

От вчера (бел. авт. - 6 май) Мартин Карбовски стартира предаване по Нова ТВ под името "Отечествен фронт". То ще се излъчва всяка събота от 18.15 часа, непосредствено преди централната емисия “Календар” и ще бъде с продължителност 60 мин. Предаването е копродукция между Нова телевизия и “Телеман”, който вече трета година прави “Горещо”.

“Отечествен фронт” е предаване за социалния ъндърграунд. Ето защо и името му не е избрано случайно, казват от екипа. С него създателите на предаването показват онази тънка невидима фронтова линия, на която стоят милиони българи и се борят с ежедневните си проблеми в нашето отечество.

От студиото на “Отечествен фронт” Мартин Карбовски посредством много репортажи ще разказва историите на обикновените хора, ще показва техните проблеми и всичко онова, за което обществото и държавата си затварят очите и отвръщат глави. Някои от тези хора ще бъдат и гости в студиото, за да разкрият още детайли от собствената си история и да бъдат извадени от естествената среда.

http://www.bgfactor.org

Коментар:

Лично на мен първото предаване ми направи добро впечатление.

Харесва ми това, че показва:

- предрасъдъците на обикновения човек;
- неговата конформираност спрямо света;
- тесния кръгозор на много от обикновените хора (което, разбира се, не прави чест на България);
- това, че хората ходят първо на врачка, а после се обръщат към институциите;
- срамът от това, че сме различни, от това, че не умеем да уважаваме различните, страхът да не би да се дистанцираме със своята различност;
- и пр., и пр.

Някакви впечатления от ваша страна?
Трябва ли да се показват тези неща или е по-добре да ги крием.
Може би някой го е гледал?

п.п.
Който не го е гледал, да пробва дали го няма някъде из тракерите. Обикновено по-интересните предавания винаги се намират в някой масив...

Share on Facebook Share on Twitter Share on Orkut Share on Digg Share on MySpace Share on Delicious Share on Technorati
Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 07 Май 2006, 13:03 
Легендарен флуудър
Аватар

Откакто разбрах, че ще има такова предаване (преди няколко дни)
го чаках с нетърпение...и ето, че съм изтървал точно пътвия "брой".
Ще го потърся из нета и със същото нетърпение ще чакам съботата!

Аз - По-груб и по-брутален от преди!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 07 Май 2006, 13:14 
Master Of Puppets
Аватар

Аз го гледах. В първия брой "гост" беше една 40-годишна жена, която има заболяване и е висока 90 см. :? До сега е живяла само на село и почти не е напускала дома си. Семейството и не и предлага никаква подкрепа. Мартин Карбовски я взе от тях за три дни и я изведе в "Големия свят". Посетиха конкурса "Мис България", ходиха на ресторант, заведе я до морето...
Описанието, което се опитвам да направя в момента, нещо не ми се получава... :? Но наистина беше много хубаво и трогателно предаването (като я зяведе до морето, при реакцията и, ми се доплака... :( ) Обезателно ще гледам и следващите предавания.

And it's not my last life at all...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 07 Май 2006, 13:42 
Пишеща машина
Аватар

Raya_Alexandra написа:
Аз го гледах. В първия брой "гост" беше една 40-годишна жена, която има заболяване и е висока 90 см. :? До сега е живяла само на село и почти не е напускала дома си. Семейството и не и предлага никаква подкрепа. Мартин Карбовски я взе от тях за три дни и я изведе в "Големия свят".

И после какво? Върна я на село... Използвал я е да си направи предаването и кой от къде е? Добър стил

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 07 Май 2006, 13:51 
Летящите Пръсти
Аватар

Значи според теб подобни истории не трябва да бъдат показвани?

Не те ли тревожи фактът, че тази жена е живяла 40 години и никой, ама наистина никой, не знае за нея!?

Не те ли тревожи, че именно заради конформизма по селата, родителите са я спрели от училище още в четвърти клас!?

Не те ли тревожи, че "малките хора" не знаят към кого да се обърнат за помощ, а отиват при врачки!? А имаме институции (социални и не-такива, които са отговорни за такива проблеми!)

Не мислиш ли, че с показването на такива случаи има поне малка надежда да променим съзнанието си към толерантност спрямо различния!?

И не забравяй, че не на последно място журналистиката е професия, така че нека не ти се струва странно подобно предаване...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 07 Май 2006, 13:58 
Легендарен флуудър
Аватар

Местоположение: Скитаща из мрачните дебри на собственото си съзнание...
според мен него го тревожи същото, което и мен - че Карбовски я използва, за да си направи предаването, и после я върна на същата мизерия в която е живяла 40 години. и следващите 40 ще е пак напълно забравена, ама на него шоуто му трябва да върви.
по принцип това е основен манталитет и на повечето американски предавания и шоу програми, и аз лично съм много против популистките репортажи тип "вижте колко ми пука за малките хора"... :evil:

Щастливо безработна!!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 07 Май 2006, 14:28 
Легендарен флуудър
Аватар

Еми добре тогава....Какво да направи с нея?
Не може да я направи висока, млада и красива!
Не може да промени миналото й.....Евентуалния резултат
от това предаване е, че някой ще се заинтересува
относно бъдещето на тази жена.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 07 Май 2006, 15:49 
Пишеща машина
Аватар

Не ми харесва, че я използва и после я връща пак в старата и позиция... Причинява и комплекс за малоценност и един куп други... Това е като да си вземеш дете от детски дом за Коледа и Нова година - после сираците искат да се самоубият...
А и второто е самия стил на Карбовски... от чуждото нещастие да прави сензация...
Както и да е, предаването не съм го гледал, а спрямо Карбовски съм предубеден, щото ми е антипатичен... /високомерието му дразни/

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 07 Май 2006, 16:04 
Летящите Пръсти
Аватар

Гост написа:
Както и да е, предаването не съм го гледал, а спрямо Карбовски съм предубеден, щото ми е антипатичен... /високомерието му дразни/

Предаването засяга точно темата за предрасъдъците -

"Какво си мислят хората, ако изляза така на улицата" ,

"Какво ще кажат хората, ако си сложа повече грим" ,

"Какво ще кажат хората, ако съм висок 90 см и за това съм стоял 40 години в къщи, дори на училище не съм ходил..."
понеже майка ми и баща ми имат въпросните предрасъдъци.

Уважавам мнението ти, но недей да си предубеден спрямо хората.

А за Карбовски - даа бе дошъл и да му бе задал няколко въпроса. Затова го поканихме.

Както и да е.
Поздрави...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 07 Май 2006, 16:14 
Master Of Puppets
Аватар

nrggirl написа:
според мен него го тревожи същото, което и мен - че Карбовски я използва, за да си направи предаването, и после я върна на същата мизерия в която е живяла 40 години. и следващите 40 ще е пак напълно забравена, ама на него шоуто му трябва да върви.

А какво трябваше да направи той? :roll:

And it's not my last life at all...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 07 Май 2006, 16:20 
Легендарен флуудър
Аватар

Гост написа:
да си вземеш дете от детски дом за Коледа и Нова година

Аз съм много против тази практика - или осиновяваш деденцето,
или изобщо не се доближаваш до него.Защото всяка...хмх...топлина,
която усети много ще му навреди по-късно.

П.П.Това сега се получи малко като офтопик, но трябва да излизам.
После като се върна ще напиша това, което исках да кажа.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 07 Май 2006, 17:24 
най-голем
Аватар

Гост написа:
Raya_Alexandra написа:
Аз го гледах. В първия брой "гост" беше една 40-годишна жена, която има заболяване и е висока 90 см. :? До сега е живяла само на село и почти не е напускала дома си. Семейството и не и предлага никаква подкрепа. Мартин Карбовски я взе от тях за три дни и я изведе в "Големия свят".

И после какво? Върна я на село... Използвал я е да си направи предаването и кой от къде е? Добър стил

Е и ?!

Ти като идеш да видиш Айфеловата кула и какво? После се връщаш, нали ?! За жената това е било изживяване може би по-вълнуващо и от виждането на Айфеловата кула за теб! Тъй че... Не съди за стила на нещо по това!!!

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 08 Май 2006, 00:07 
Да живей словото
Аватар

alhimikat написа:
Значи според теб подобни истории не трябва да бъдат показвани?

Не те ли тревожи фактът, че тази жена е живяла 40 години и никой, ама наистина никой, не знае за нея!?

Не те ли тревожи, че именно заради конформизма по селата, родителите са я спрели от училище още в четвърти клас!?

Не те ли тревожи, че "малките хора" не знаят към кого да се обърнат за помощ, а отиват при врачки!? А имаме институции (социални и не-такива, които са отговорни за такива проблеми!)

Не мислиш ли, че с показването на такива случаи има поне малка надежда да променим съзнанието си към толерантност спрямо различния!?

И не забравяй, че не на последно място журналистиката е професия, така че нека не ти се струва странно подобно предаване...

А теб не те ли тревожи, че има над 6 милиона българи, за които ти нищо не знаеш?

По принцип адски ме дразнят подобни показни прояви (плюс самият Карбовки, и не, не съм предубеден спрямо него). Същото е като с благотворителните концерти - защо Сульо, Пульо и Дульо правят концерт, и после дават част от парите за "кауза Х", след като през останалото време печелят десетки пъти повече, но с парите си купуват вили, яхти, самолети, подводници... Могат тихо и кротко да дарят за същата кауза и без да си правят PR от това.

Да, има проблеми, пред които си затваряме очите. Но в същото време всеки си има стотици други собствени проблеми, които не бърза да направи обществено достояние. И Карбовски вместо да прави обществено достояние до болка известни факти, да купи два 51 инчови телевизора - един за министерски съвет и един за Народното събрание, и да им върти по цял ден примери за "рая на Балканите", в който всички живеем. Пък белким някой се сетил да направи нещо в положителна посока. Всички помним случая с мерцедесите на НС, нали?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 08 Май 2006, 00:52 
Легендарен флуудър
Аватар

Местоположение: Скитаща из мрачните дебри на собственото си съзнание...
xpucmo написа:
А теб не те ли тревожи, че има над 6 милиона българи, за които ти нищо не знаеш?
По принцип адски ме дразнят подобни показни прояви (плюс самият Карбовки, и не, не съм предубеден спрямо него). Същото е като с благотворителните концерти - защо Сульо, Пульо и Дульо правят концерт, и после дават част от парите за "кауза Х", след като през останалото време печелят десетки пъти повече, но с парите си купуват вили, яхти, самолети, подводници... Могат тихо и кротко да дарят за същата кауза и без да си правят PR от това.
Да, има проблеми, пред които си затваряме очите. Но в същото време всеки си има стотици други собствени проблеми, които не бърза да направи обществено достояние. И Карбовски вместо да прави обществено достояние до болка известни факти, да купи два 51 инчови телевизора - един за министерски съвет и един за Народното събрание, и да им върти по цял ден примери за "рая на Балканите", в който всички живеем. Пък белким някой се сетил да направи нещо в положителна посока. Всички помним случая с мерцедесите на НС, нали?

именно!!! :notworthy: :notworthy: :notworthy: :notworthy: :notworthy:

Щастливо безработна!!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 08 Май 2006, 22:10 
Летящите Пръсти
Аватар

xpucmo написа:

Идеята на едно предаване (каквото и да е то) е да покаже "образа", който се доближава до по-голям брой от хората. Да покаже проблемите, които касаят по-голяма част от хората. Да покаже обобщен вариант на многото...

Логично е, че няма да покаже 6 милиона, нито 3-4 милиарда, колкото е населението на Планетата, а ще избере определени "образи".

xpucmo написа:

Пробвай да спечелиш сума близка до тази, която печелят изброените от теб лица (Цульо и Дульо) и да видим какво ще е отношението ти към малките неща в живота, и колко примерно би дарил...

xpucmo написа:
Но в същото време всеки си има стотици други собствени проблеми, които не бърза да направи обществено достояние.

Не всеки си крие проблемите. Не се показват личните проблеми (и пак не винаги)
Според мен проблема в предаването Отечествен форнт (с Марияна) не е личен, затова заслужава показване. Имаме "обобщения образ, за който говорех по-горе...

xpucmo написа:
И Карбовски вместо да прави обществено достояние до болка известни факти...

Ако бяха до болка известни, то щяхме да правим всичко възможно за преодоляването и поправянето на проблемите. Следователно имаме нужда от припомняне, защото сме позабравили т. нар. "факти"...

Да не забравяме, не на последно място, една медия излъчва предавания, които сосвен, че са в обществен интерес, са в интерес на самата медия.
Това е реалността.
Но нека не омаловажаваме моментите, когато някой се опитва да прави нещо смислено, според него самия.
Който не е творец е критик. Който има по-добра идея за предаване, да я сподели, ще намерим техника и ще заснемем ;)

Поздрави!
До скоро :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 31 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща