Ех, откога чакам да се заговори за студентските столове!!!
Съветът ми е хората от Студентски съвет, които са се заели с тази нелека задача, да проучат "добрите практики" в други университетски столове и да разберат как колегите им от УАСГ примерно са ги постигнали, да обменят идеи, съвети и полезни контакти с тях. И после естествено да ги приложат на СУ-почва

.
А сега конкретно за СУ. Не успях да открия някъде в нета качено менюто на Мензата, но ето на какво попаднах на страницата на Софийския:
В студентските столове на СУ “Св. Климент Охридски” винаги се предлага разнообразно меню от готвени вегетариански и месни ястия. Ежедневно се предлагат по 4 бр. различни видове супа, от 5 до 7 вида основни ястия и най-малко по 4 вида десерт. Поради проявен интерес от страна на студентите се предлагат и два вида постни ястия. Винаги в един ден от седмицата (четвъртък) се предлага риба - два вида ястия (плакия и скара), както и рибна супа. Успоредно с менюто на т. нар. “рибен ден”, се предлага и друга храна.Направо започвам да си мисля, че съм се хранила в някакъв друг стол през последните години
5 до 7 вида основни ястия! Без да се броят супите, че то тва си е направо като ресторант.
Всъщност аз самата съм виждала до 4 ястия макс, а десертите които са "най-малко 4 вида"

явно са ми убягнали от погледа. Като видя отровно розовото малеби и се отказвам да гледам повече в същата посока.
И една много важна забележка имам към написаното. Вегетарианско ядене не е равно автоматично просто на ядене без месо. Това хранене трябва да е балансирано, за да се компенсират липсите от веществата в месото.
Храната в стола е всичко друго, но не и балансирана и здравословна. Както за вегетарианците, така и за месоядните.